Mindössze egy hónapig bírta egymás nélkül Steiner Kristóf és Matan. A homoszexualitásukat nyíltan felvállaló pár a Pretty Woman zárójelenetét megszégyenítő módon jött megint össze, és egyezséget kötöttek. Steiner a Velvetnek elmondta, annak idején nem azért szakítottak, mert ezt akarták, hanem mert gyötörni akarták a másikat. Most együtt mennek vissza Izraelbe, és Matan követi majd a Viva Tv egykori műsorvezetőjét Londonba is.

Egy hónapig bírta egymás nélkül Steiner Kristóf és Matan. A Viva Tv egykori műsorvezetője vasárnap a Facebook közösségi oldalon ismét megváltoztatta a státuszát „kapcsolatban”-ra, és egyből megindult a találgatás, vajon új pasi került a képbe, vagy kibékült a homoszexualitásukat nyilvánosság előtt felvállaló pár.

Mint kiderült, ez utóbbiról van szó. Steiner a Velvetnek elmondta, Matan egy hete érkezett Magyarországra az utolsó egyetemi vizsgái miatt, ő pedig a könyvhéten dedikálta a Gumimatrac a Gangeszen című könyvét, ennek ellenére napokon át nem is találkoztak. „Egészen péntekig, mikor egyszerűen szembejött velem az utcán, az éjszaka közepén. Nem volt rajta cipő, szakadt róla a víz, és elmondta, hogy négy és fél órája engem keres a városban. Mivel ki volt kapcsolva a telefonom, bejárt minden olyan helyet, ahol megtalálhat. Éppen az operában ült egy barátjával, amikor egyszercsak úgy érezte: most azonnal beszélnie kell velem. Otthagyta az előadást a felénél, és elrohant értem. Tudom, hogy ez sokaknál kicsapja majd a biztosítékot, de kicsit olyan volt az egész, mint a Pretty Woman zárójelenete.”

A pár egész éjszaka beszélgetett egy padon, és kötöttek egy egyezséget:  hogy mindketten önmagunkért felelősek. Nem hibáztatják egymást a saját nehézségeikért, és történjék bármi, hűek maradnak önmagunkhoz. „Egy hosszú kapcsolatban - főként melegek között - óriási az esélye annak, hogy az ember átváltozik: olyan zenét hallgat, könyveket olvas, úgy öltözködik, ahogy a párja, és mivel mindketten pasik vagyunk - minden egyéb feltételezés ellenére - egy szeretetteljes kapcsolat könnyen kompetitív drámává változhat” – magyarázta Steiner. „Mindketten kicsit elveszítettük az identitásunkat, és elfelejtettük, mi volt az, ami miatt beleszerettünk a másikba három és fél évvel ezelőtt. Ez soha többé nem történhet meg. A legviharosabb szerelem sem ok arra, hogy szándékosan tönkretegyük egymás életét. Nem azért szakítottunk, mert ezt akartuk, hanem, mert gyötörni akartuk a másikat. A harag, a bosszú és a féltékenység nem a tiszta lélek, hanem az ego szüleménye.”

Steiner és a pasija múlt hónapban szakított egymással - Steiner akkor az egyik blogbejegyzésében így indokolta a hirtelen fordulatot: "Pontosan tudom, hogy kizárólag rajtam áll a döntés: mikor érdemes harcolni egy kapcsolatért, és mikor jobb, ha egyszerűen csak megtanulom elengedni, mondván: szép volt, de most felrakom a legfelső polcra a közös életünk fényképalbumát.”

Most a hónap végén együtt utaznak vissza Tel Avivba, Matan pedig eldöntötte, hogy amint letette a vizsgáját Izraelben is, a párja után megy Londonba, ahol az egykori műsorvezető szeptembertől kreatív írást és angol irodalmat tanul a Goldsmith Egyetem kurzusán. Steiner múlt hónapban személyes készített interjút a Szex és New York főszereplőivel, ami után Sarah Jessica Parker fantasztikus riporternek minősítette.