A luxuséletmódhoz szokott színésznő most 23 napig hajnali ötkor fog kelni, szinte egész napját egy 8 és fél négyzetméteres cellában tölti, és egy órája lesz rá, hogy a többi női rabbal tévézzen, kosarazzon, vagy zuhanyozni menjen - már ha bevállalja ezt a kalandot. Az kérdéses, hogy a benti rehab programon résztvesz-e, pedig ha igaz, hogy hat orvost is tartott nyugtató- és fájdalomcsillapító-adagja fedezésére, szüksége volna rá.

A színésznő július 20-án kezdi meg letöltendő börtönbüntetését a kaliforniai Lynnwood-i Megyei Fegyintézetben Kaliforniában, ahol 23 napot kell majd leülnie az eredetileg kiszabott 3 hónapból. A People magazin összeszedte, hogy mire számíthat a Bajos csajok főszereplőnője a börtönben töltött idő alatt: nem az lesz a legnagyobb baja, hogy nem lehet cigizni.

Szigorú napirend

Az 1800 férőhelyes fegyintézet neve már ismerős lehet onnan, hogy Paris Hilton szintén itt töltötte le 23 napos büntetését még 2007-ben.  A többi rabhoz hasonlóan érkezéskor a színésznőt is lefényképezik, ujjlenyomatot vesznek tőle és átkutatják majd. Ahogy annak idején Hiltont, úgy valószínűleg Lohant is magánzárkában helyezik majd el, mert az ide kerülő hírességeknek csak így tudják biztosítani a testi épségük védelmét.

A 3,6 x 2,4 méteres helyiségben mindössze egy műanyag borítású matracos priccs, vécé, kézmosó, egy hokedli és egy pici asztal van, az egyetlen kilátás a külvilágra egy 12 x 12 centis ablak. Lohan napjainak 23 óráját tölti majd itt, 20 perces ebédidővel, a fennmaradó napi egy órában pedig a többi rabbal együtt a közös helyiségben tv-t nézhet vagy sportolhat, ekkor mehet zuhanyozni és ekkor telefonálhat. Lohan előreláthatólag ezekből a lehetőségekből legfeljebb az utóbbi két opcióra fog igényt tartani, bár kérdéses, hogy egy közös zuhanyzóban mennyire kezeskedhetnek az őrök a személyi biztonságáért.

A napirend szigorú, a raboknak hajnali 5 órakor van ébresztő, majd reggeli, ami 2 kemény tojásból, 2 szelet kenyerből és egy dobozos narancsléből áll. Fél 11kor már jön az ebéd, ami többnyire mogyoróvajas szendvics süteménnyel vagy gyümölccsel. A fél 6-kor kiadott vacsorájuk az egyetlen meleg étel a nap folyamán, amely többnyire csirkét takar valamilyen körettel, és desszert is jár hozzá tejjel.

Elvonó, de milyen elvonó?

Az ítélethirdetéskor Marsha Revel bírónő úgy rendelkezett, hogy a börtönbüntetés mellett a színésznőnek 90 napos elvonókúrára is kell mennie. Mint a TMZ hírportál kiderítette, Lohan ezt akár a börtönben is elvégezheti az Impact program keretében: ez a 12 lépéses program  allkohol-, drog- és gyógyszerfüggők számára jelent segítséget.

Mivel Lohan hivatalosan már nem iszik, és drogfüggőségével is leszámolt, az ő esetében legfeljebb gyógyszerfüggőségről beszélhetünk, arról viszont egész nagy valószínűséggel. Ugyancsak a TMZ hozta nyilvánosságra ugyanis, hogy a színésznő egy rakás bikaerős vényköteles gyógyszert szed, amelyek feliratására egy egész orvoscsapatot tart.

Jacko gyógyszereit szedi

A TMZ felsorolása szerint Lohan Zoloftot, Trazodone-t, Adderallt a hiperaktivitás karbantartására, Nexiumot savtúltengésre és a nagyhatású Dilaudidot szed, és rendszeresen sorra látogatja a dokikat, hátha valamelyik felírja neki ezeket. A portál értesülései szerint Lohannek legalább 6 különböző orvosa van Los Angelesben és New Yorkban, akik antidepresszánsokkal és nagyon erős fájdalomcsillapítókkal látták őt el, mellettük az egyik korábbi rehabilitációs klinikája is felírt neki még bogyókat. "Ha egy orvos megtagadta a receptírást, akkor másikhoz ment. Néha eltartott egy ideig, míg megszerezte azt amire szüksége volt" - mondta egy forrás. Mindegyik orvostól nagy mennyiségű ellátmányt kapott.

Kiborító ügyfél

A portál azt is kiderítette, miért akarja visszaadni megbízását a színésznő ügyvédje, Shawn Chapman Holley, akit a napokban a bíróság kötelezett maradásra. A TMZ informátora szerint Holley attól sokallt be, hogy Lohan ügyfeleként sem hallgatott rá, nem fogadta meg a tanácsait, és sosem hívta vissza sem őt, sem a bíróság által kirendelt pszichológust időpont egyeztetésre. Holley bírói utasításra továbbra is kénytelen képviselni Lohant, míg az nem talál új ügyvédet, de jogi szakértők szerint ha a színésznő nem kezd el nagyon gyorsan együttműködni Holleyval (vagy új ügyvédjével), akkor a büntetésenyhítésre csak csekély esélye van.