A bizarr megjelenéséről (is) híres énekesnőt tette címlapjára a Vanity Fair Style Issue, és hogy legyen valami érdekes is a dologban, Gaga pucér és ismét ősz a haja. Arra az esetre, ha a szürke hajszín nem lenne elég hírértékű, beszélt szerelmi életéről, ami nincs, a korábban mindig régmúltnak minősített drogfüggőségéről, valamint arról, hogy azért évente néhány alkalommal még mindig kokainozik. Az ősz hajszín egyébként egyre nagyobb divat, és kivételesen nem Gaga kezdte.

Bár pár hónappal korábban már láthattuk Lady Gagát ősz özvegyként, most a Vanity Fair szeptemberi, Style Issue címre hallgató kiadása kedvéért ledobta a gyászruhát, és a címlapon a szürke fürtökön kívül nem takarja semmi a felsőtestét. Igaz, készült azért pár olyan fotó is, amin kivételesen nem pőre. Gaga a képek mellé nyilatkozott is: kifejtette, nem szívesen fekszik le senkivel, mert attól tart, hogy megcsapolják a kreatív energiáit, és képtelen bárkiben is megbízni, amit azt jelenti, hogy állandóan magányos, még akkor is, amikor éppen van valakije. Persze mivel most a karrierje a legfontosabb, igazán nincs is alkalma kapcsolatokba bonyolódni.

Nem követendő példa

Az énekesnő nem létező szerelmi élete mellett drogfüggőségéről is beszélt, és leszögezte, nem szeretné, ha rajongói követnék a példáját. „Ez már a múlt. Egy sötét időszak volt, ami katasztrófába torkollott” – nyilatkozta Lady Gaga, aki ahelyett, hogy elvonókúrára ment volna, inkább hazautazott. „Elértem a mélypontot. Az édesanyám mindent tudott. Üvöltött a telefonba, soha nem felejtem el” – mesélte Lady Gaga, aki végül 82 éves nagymamája Nyugat Virginia-i otthonában kötött ki. „Sírtam. Elmondtam neki, hogy vége az életemnek, nincs remény, pedig keményen dolgoztam és tudom, hogy jó vagyok. A nagymamám azt mondta, hogy sírjam csak ki magam, viszont ha végeztem a bőgéssel, akkor szedjem össze magam, menjek vissza New Yorkba, aztán hadd szóljon!” – tette hozzá a híresség, aki állítólag néhanapján még mindig kokainozik. „Nem akarok hazudni, alkalmanként előfordul. Alkalmanként alatt azt értem, hogy évente csak egy pár alkalommal használok kábítószert” – idézik sokan a Vanity Fairben megjelenő interjú részletét.

Kristen McMenamy nem állította meg az időt

Azt, hogy Gaga szürke hajszíne nem egy elrontott platinaszőke festés, abból lehet tudni, hogy nem ő az egyetlen, aki mostanság ősz hajjal pózol egy magazin aktuális címlapján. Kristen McMenamy, a 45 éves modell az olasz Vogue augusztusi számának címlapján szintén szürkés hajjal látható. Igaz, nála nem igazán kellett beavatkozni különböző festékekkel, mert valójában is ősz: a fodrász csupán annyit tett, hogy egy sötétebb tincset kicsit kivilágosított. A háromgyermekes modell hat évvel ezelőtt döntött úgy, hogy többé nem festi a haját, ami igen merész lépésnek számít, hiszen a divatszakmában a fiatalos külső szinte elengedhetetlen. Ő mindenesetre nem kívánta megállítani az időt.  Az olasz Vogue mellett a Dazed and Confused magazin is készített pár fotót a modellről. „Kristen csodálatosan néz ki. Elégedett az ősz hajával, akárcsak mi. A képek azt bizonyítják, az eredetiség, az egyéniség milyen fontos” – nyilatkozta Rod Stanley, a Dazed and Confused szerkesztője.

Őszes haj fiatalon = menő

Pár hónappal ezelőtt a hajszínét sűrűn váltogató Kelly Osbourne döntött úgy hogy kipróbál egy lilás-szürkés árnyalatot. Pink vele ellentétben már évekkel ezelőtt beszürkült egy időre, igaz, az idei Grammy-díjátadón már visszafogottabb volt ezen a téren. Pixie Geldof, Bob Geldof lánya csak tavaly decemberben vállalta be az őszes frizurát, de viszonylag hamar rá is unt. Kate Moss az év elején pedig beérte néhány őszes tinccsel. És ne feledkezzünk a világ talán legfiatalabb divatbloggeréről, Tavi Gevinsonról sem.

bei alexander wang 647953d

Már nem kínos öregedni

A divatszakmában sokan örömmel fogadták a fotókat, amik azt bizonyítják, hogy nem kell foggal-körömmel harcolni az öregedés ellen. Nicola Moulton, a Vogue UK egyik munkatársa szerint egy nő őszülő hajjal is lehet gyönyörű, és szépségének egyik kulcsa az, hogy kellő önbizalommal rendelkezik, fel meri vállalni az öregedés eme jelét. „Már nem annyira menő, hogy egyesek mindent megtesznek annak érdekében, hogy pár évvel fiatalabbnak nézzenek ki. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy a modelleket és a fiatalabb hírességeket már nem zavarja pár ránc, vagy az őszes haj” – nyilatkozta Moulton, aki szerint várható volt, hogy a fiatalság hajszolása  - például a plasztikai sebészek által toldozott-foldozott celebek tömege - előbb-utóbb ellenforradalomhoz vezet.

A Huffington Post egyébként már az év első hónapjaiban lezajlott divathetek után jelezte, hogy a kicsit méretesebb modellek mellett az idősebb kolléganőkre is megnőtt az igény. Francisco Costa, a Calvin Klein művészeti igazgatója például a szintén nem annyira fiatal Stella Tennant és Kirsty Hume mellett Kristen McMenamyt is megkérte, hogy mutassa be a cég őszi/téli kollekciójának egy-egy darabját a New York-i Divathéten. „Valami másra vágytam. Olyan modelleket szerettem volna, akik sokkal jobban képviselik a vásárlóimat, azokat, akiknek a ruháimat tervezem. Nos, ők már régen túl vannak a 16. születésnapjukon” – nyilatkozta Costa. Marc Jacobs pedig a  47 éves Elle Macphersont bízta meg azzal, hogy modellkedjen egy keveset a Louis Vuitton egyik bemutatóján.