Pár napja túl vagyunk az évszázad esküvőjén, de újabb és újabb részetek derülnek ki Vilmosék nagy napjáról: például már mindenki tudja, hogy nem kötöttek házassági szerződést, ahogy azt is, mit suttogtak egymásnak a jegyesek a hosszadalmas ceremónián. Elton John régi slágerére táncoltak először, a Kings of Leon Sex on Fire-jére utoljára. Middleton ruháját ki fogják állítani, és előbb-utóbb a pár elutazik nászútra: nem tudni hová és mikor, de a héten Vilmos dolgozik, az biztos… Újabb részletek a 15 milliárd forintos esküvőről.

Nem kötöttek házassági szerződést

Állítólag Vilmos herceg vetette el a házassági szerződés ötletét, pedig a királyi tanácsadók erősen javasolták neki. A Sunday Telegraph információi szerint Diana egykori személyi titkára, Patrick Jephson a novemberi eljegyzés óta győzködte Vilmost, eredménytelenül: „Természetesen most az áradó érzelmek mellett minden feleslegesnek tűnik, de praktikusan kell gondolkodniuk. Ha ezt a szerződést nem írják alá, mi lesz az uralkodói intézménnyel hosszú távon?” – érvelt Jepshon a lapnak. A herceg viszont tökéletesen megbízott menyasszonyában, és egyáltalán nem tartotta fontosnak a házassági szerződést.

Amit nem hallottunk, de szájról leolvasták

Sokakat foglalkoztatott, mit súgott Vilmos Middletonnak a Westminster apátságban, vagy épp az erkélyen, a két csók között. Az AP és az ABC szájról olvasó szakemberei, Tina Lannin és Terry Ruane látni vélték, hogy a ceremónia előtt Pippa Middleton azt mondta nővérének: „elbűvölően nézel ki”, valamivel később, már az apátságban pedig Vilmos bókolt neki: „csodásan nézel ki… gyönyörű vagy”.

A ceremónia után, az apátság előtt Erzsébet királynő kicsit elégedetlenkedett: „mondtam nekik, hogy a kisebb hintóval menjenek” – persze a nagyobbal mentek a fiatalok, és abban is beszélgettek. Útban a Buckingham palota felé Middleton megkérdezte Vilmost: „most boldog vagy?”, mire férje valami olyasmit mondott, hogy: „igen, de integess!”. Később Vilmos a hintóban azt suttogta feleségének: „szerintem még nem kéne meghajolnod. Csak hajtsd le a fejed, jó?”. Az erkélyen is mondott valamit Middletonnak, de ezt a szakemberek sem értették tisztán: „Csinálj mindenfélét. Tetszenek a léggömbök?” vagy valami ilyesmi.

Elton Johnra táncolt a násznép

A péntek esti palota béli fogadásról is kiszivárgott pár eddig ismeretlen részlet: Vilmos és Middleton Elton John egyik nagy klasszikusára táncolt először férj és feleségéként, a dalt nem John, hanem Ellie Goulding énekelte. „Ez egy egyértelmű, de elegáns tisztelgés volt Diana hercegnő előtt: Vilmos tudja, hogy nagyon szerette ezt a dalt. Elton is nagyon fontos Vilmos számára, a Diana temetésén vállalt szerepe miatt. Ellie előadása nagyon szép volt, még Károly herceg és felesége, Kamilla is táncolt egy kicsit” – osztotta meg a sajtóval az egyik vendég.

És végre az is kiderült, milyen zene szólt a lagzin: klasszikus rock és pop keveréke, például a Queen Don't Stop Me Now-ja vagy Alicia Keys Empire State of Mind-ja. Az utolsó szám Kings of Leon Sex on Fire-je volt.

Harry herceg nagyszerűnek titulált beszédéről is egyre többet tudunk. „Harry beszéde nagyon vicces volt. Vilmost végig dude-nak hívta (duke, azaz herceg helyett körülbelül havernak). Azzal fejezte be a beszédét, hogy Vilmos rendben van, de nem néz ki olyan jól, mint régen – kivéve szép vörös haját. Harry arról is beszélt, milyen büszke lenne most anyjuk” – mondta egy meghívott a News of the Worldnek.

Nászút: elhalasztva

Szombat reggel bizonytalan volt, hová indult a pár a palota előtt leszálló helikopterrel: most már biztos, hogy nem külföldi nászútra. Vilmos ugyanis már kedden munkába áll, addig pedig csak a királyi család egyik angliai nyaralójáig mentek pihenni. „Cambridge hercege és hercegnője nem utaznak azonnal nászútra. A hétvégét kettesben töltik az Egyesült Királyságban, a herceg a héten újra beáll dolgozni” – erősítette meg az értesüléseket a királyi szóvivő. Arról nem volt szó, hogy Zalánpatakra tervezné nászútját a pár, persze még bármi előfordulhat.

Nade mikor jön a gyerek?

Egyes források szerint Middleton máris terhes, mások szerint az újdonsült hercegné még egy évet kért Vilmostól, hogy legyen ideje a gyermekvállalás előtt megszokni a királyi létet. A Fox News által megkeresett nőgyógyász, Dr. Manny Alvarez szerint a legjobb, ha azonnal nekilátnak a gyerekcsinálásnak, mert már elég idősek: Middleton 29 éves, Vilmos 28. A jósok is bevetették magukat, a TV2 jövendőmondója szerint az első gyerek hamar összejön, a másodikra azonban nagyon sokat kell majd várni.

Akárhogy is, a miniszterelnök-helyettes, Nick Clegg már pedzegeti, hogy lány is lehessen örökös. „Szerintem a legtöbb ember úgy gondolja manapság, hogy érdemes lehet megváltoztatni a szabályokat, és lehetővé tenni, hogy lány is lehessen trónörökös. Ha Vilmos herceg és Middleton első gyermeke lány lesz, szerintem az emberek többsége szerint nyugodtan lehet ő a trónörökös, azaz országunk jövendőbeli Királynője” – mondta Clegg a Daily Mailnek.

Kiállítják a menyasszonyi ruhát

Természetesen Middleton sokat dícsért esküvői ruháját meg fogják mutatni az alattvalóknak: ki fogják állítani, igaz, még nem tudják hol. Egyik lehetséges helyszín a Kensington palota, ahol Diana ruháit is kiállították korábban. Egyébként várhatóan jövő hónapra elöntik az esküvői szalonokat a Middleton-ruha másolatai, mert mindenki hercegnőnek akarja magát érezni a nagy napon, ugye.