Láttunk jelenetet az Indul a bakterházból egy közlekedési járőrtől és hallgattunk Coelho-novellát földrajz-környezetvédelmi tanártól a Szépségkirálynő háziversenyén, a Miss Talenten. A huszonnégy szépségversenyzőt kedden költöztették be egy herceghalmi szállodába, ahol megtanulnak járni, edzenek, és vívnak a biztos továbbjutásért. Már az első estére saját produkcióval kellett készülniük, amire az eredeti három perc helyett csak két percet kaptak fejenként, mert a szervezők biztosak voltak benne, hogy a végén már nem figyelt volna a zsűri. A látványért megérte

"Vidám perceket élhettünk át. Mindenki próbált magából mutatni valami kis titkot, amire időnként számítottunk, időnként nem" - értékelte a Velvetnek Kasza Tibor a Szépségkirálynő keddi háziversenyén, a Miss Talenten előadott produkciókat. A hét elején egy herceghalmi szállodába költöztették a TV2 gigakasztingján kiválasztott huszonnégy döntős szépségversenyzőt, akiknek tíz napig, azaz a döntőig edzéseken kell részt venniük, és megtanítják őket ügyesen járni.

Az első háziversenyt, a kedden megrendezett Miss Talentet viccesnek szánták, így porondmesternek a Miss World Hungary új producerét, Hajdú Pí Pétert választották, az ügyeletes bohóc szerepét pedig ezúttal is Kasza Tibor vállalta magára, aki hozta a szokásos csajozós, időnként beszólós megjegyzéseket. A lányok között akadt, aki bűvészkedéssel, akadt, aki tánccal próbálkozott, és olyan is, aki az Indul a bakterházból kiragadott részlettel készült. A helyszínen nem hirdettek győztest, de legalább leszűkítették ötre az esélyesek listáját - ők péntekig görcsölhetnek, vajon sikerül-e megszerezniük a védettséget a Miss Talent győzteseként. Lesznek még háziversenyek, így a most kiszórt 19 lánynak is van még esélye a biztos döntőbe jutásra, négyüknek azonban pénteken el kell hagyniuk a tábort.

Csetlés-botlás helyett unalom és óvatosság

Bármennyire kegyetlenül hangzik, arra számítottunk, hogy vicces csetlés-botlás és bénázás lesz, ehelyett minden lány hozott egy viszonylag kockázatmentes és unalmas produkciót. " Az egész színes volt, nem hiszem, hogy ezt túl komolyan kéne venni" – folytatta korábbi gondolatát Kasza Tibor. "Volt egy énekes produkció, ami házon belül egy másik műsorba is elmehetne. Azt mindenképpen kiemelném, és volt egy-két nagyon szép táncos bemutató is" – tette hozzá a 2008-as Miss Universe Hungary győztese, Dammak Jázmin.

Aki az Indul a bakterházat szereti

"Nagyon tetszett a film, és úgy gondoltam, hogy hátha sikerül megnevettetnem a zsűrit ezzel. Valami frappáns újdonsággal szerettem volna előállni, és így lett ez" – mondta Ruzsás Bettina, aki az Indul a bakterházból adott elő egy részletet. "Szeretek, és eléggé sokat tudok beszélni." Ebben állítólag a szülei és a barátja is megerősítették. Mint kiderült, Ruzsás másfél éve rendőrként dolgozik. Most közlekedési járőr, de szeretne mielőbb baleseti helyszínelő lenni. "Nem egy unalmas munka" – indokolta, hogy miért válaszotta a rendőrséget. Azt mondta, hogy könnyedén kicsavarná a kezünkból a diktafont - pedig legalább 30 kiló súlykülönbség lehet köztünk.

Aki Paulo Coelhót szereti

"Az a típus vagyok, aki mindent agyongörcsöl. Nagyon nehéz volt azt a szintet elérnem, hogy egyáltalán beszélni tudjak" – kezdte Hódi Anikó, aki az előadásához kért egy széket. Leült, aztán elmondott egy Paulo Coelho-novellát. Most nem kárhoztatjuk érte. "Nagyon szeretem magát az írót, olvastam majdnem az összes könyvét. Olyan történeteket ír, amelyek a lélekre hatnak, tehát elgondolkodtatnak és megérintenek" – magyarázta Hódi, mit szeret Coelhóban. Mint kiderült, legjobban az Alkimistát, és a Tizenegy percet imádja. "Általában ezoterikus könyveket olvasok, de nagyon szeretem a krimiket is. Nemrég olvastam Dan Browntól az Elveszett jelképet." Hódi Anikó egyébként földrajz-környezetvédelem tanárként végzett.

Aki nem ért semmihez

Regős Lili A hattyú halála paródiájával készült. Balerinának öltözött, és ahogy fellépett a színpadra, azonnal hullani kezdett a toll a tütüjéből, amivel aztán be is borította az egész színpadot. "Hát hogyne már, persze, direkt ki lettem tömve" – felelte, amikor később rákérdeztünk, hogy ez tudatos volt-e. Ahogy említette, egyszerű a válasz arra, hogy miért ezzel készült. "Se énekelni, se táncolni nem tudok, úgyhogy egy lehetőségem maradt, bolondot kellett magamból csinálnom" – magyarázta. "Alapvetően vidám természetű vagyok. Ezt próbáltam tükrözni azzal, hogy nem vettem olyan véresen komolyan."

Megállták a helyüket a lányok

Ahogy Dammak Jázmin elmondta, neki - nanáhogy - nagyon tetszett a tehetségkutató. "Csak magunkra tudok visszagondolni, hogy ilyenkor nehéz fellépni a színpadra első körben, de megállták a helyüket a lányok. Én díjazom azt is, amikor valaki nem valami klasszikus dologgal áll elő, mint tánc vagy ének, és most elég sok lány volt, aki vállalkozott másra is, úgyhogy kíváncsi vagyok a továbbiakra" – nyilatkozta a Velvetnek. "Mindenki próbált magából valamit megmutatni, valami olyan arcát, amire a szépségverseny során nem lesz lehetősége" – bölcselkedett Kasza Tibor.