Uhrin Benedekkel született, VV Zsófika Rágógumijával pedig csúcsszezonját éli a popszakma WTF-kategóriája. Összegyűjtöttük az elmúlt évek legszürreálisabb, legidegesítőbb és legmeghökkentőbb számait, Önnek csak el kell döntenie, melyik a legsokkolóbb. 5 pontot adjon annak, amitől úgy érzi, visszamaradt a fejlődésben!
A szavazásnak vége

1. Uhrin Benedek - Rebeka

Ugyan Uhrin Benedek előtt is léteztek már siralmasabbnál siralmasabb magyar dalok, az igazi WTF-kategória kialakulásának kezdete az ő egyik szerzeményének megjelenésétől számítható (sőt, ő volt az internet első magyar szupersztárja is). A ma 91 éves nyugdíjas először a Zenit TV-n tűnt fel 2000 januárjában a Rebeka című borzalommal, később pedig a Kis patakkal csapta ki a biztosítékot. Talán korának is köszönhető, hogy mindemellett a fiatalok nagy kedvence lett, többször is fellépett a Sziget Fesztiválon.

3,68

2. Madam X-otic - Riói szerelem

A kegyetlen magyar popvalóság másik megtestesítője Madam X-otic - ma már szinte nincs is olyan internetező, aki ne ismerné a zenekart és frontemberét, a debreceni dívát, Kerékgyártó Erikát. Az együttes a Riói karnevállal debütált az interneten, amiről a felhasználók először azt hitték, csupán poén és paródia, később viszont kiderült, teljesen komolyan gondolják.

4,10

3. Speak

Bizniz, deccrájt, csekdisz - 2007-ben Speak volt az, aki rendhagyó angol kiejtésével belopta magát a magyar internetezők szívébe és egyik legnézettebb YouTube-sztárrá vált. Azt a mai napig nem tudni, hogy a kopasz, mátrix-bőrkabátos rapper hogyan tudta rávenni Bebét, Takáts Tamást és Varga Miklóst, hogy szerepeljenek a klipjében, amit ő tényleg teljesen komolyan gondolt. A vélemények róla azóta is megoszlanak, vannak, akik simán csak fejbelövést javasolnak vele kapcsolatban, és olyanok is akadnak, akik szerint ő a magyar Borat.

3,32

4. Kiszel Tünde - Nézem, érzem

Nemcsak a fanszőrzetével, hanem énekhangjával is tudta sokkolni Kiszel Tünde egész Magyarországot. A dekoratív médialénynek annak idején Benkő Dániel ajánlotta fel, hogy ír neki egy dalt, amit Kiszel Gerencsér Tamással énekelt el. "Jól sikerült, tényleg mintha Tominak és nekem szólna. Köztünk nincsen semmi, kizárólag munkakapcsolat. Mindkettőnknek volt egy fájdalmas szerelmi csalódása, ezért ezt a dalt közösen énekeljük majd” - nyilatkozta korábban a Velvetnek Kiszel Tünde, akinek klipjében feltűnik Anettka és Jáksó László is.

4,17

5. Fásy Zsülike - Hotel Silver

Fásy Ádám 13 éves lánya miatt és ellen még Verebes István is szót emelt, aki nemcsak azt tartotta visszataszítónak, hogy a kislány egy hotelt reklámoz, hanem azt is, hogy kihívó öltözékben toporog a színpadon a klipben. "Zsülike reklámdalt énekel a hajdúszoboszlói Hotel Silver-ről. [...] Annak az apának, aki ezt meri művelni a kölkével, büntetésül egész életében, a nap 24 órájában Bunyós Pityu dalait kell a fülébe harsogni, hogy belegebedjen. Az az apa, aki a kislányát így öltözteti föl, ne csodálkozzon, ha később.... -, és azt már le se írom, mire számíthat később" - írta blogjában Verebes, aki később - Fásy Zsüliett lelkivilágát féltve -  ugyanazon a fórumon kért bocsánatot a gyerektől. Kérdés, a Fásy család mikor fog bocsánatot kérni a klipért.

3,73

6. Cicciolina - Boa Oboa

Cicciolina kezében hál' istennek több farok volt, mint mikrofon, de még így is majdnem mindenki emlékszik a Boa Oboa című számra, sőt, az expornós még Zalatnay Saroltával is alkotott a zeneiparban. És még mindig nincs vége. “Szeretnék én énekelni még. Anno az RCA-val volt szerződésem, és producerként is csináltam dalokat. Spanyol, angol, francia, magyar, olasz, ezeken mind énekeltem. Ha csinálnánk egy lemezt, lehet a fele magyarul, fele angolul” - nyilatkozta nemrégiben a Velvetnek Staller Ilona.

3,72

7. Fluor - Mizu

Öt hét alatt több mint kétmillióan nézték meg Fluor Mizuját, amit az ember az első sokkhatás után hiába is próbált kiverni a fejéből, újabbnál újabb verziók kerültek fel belőle az internetre (Ebből a legdurvább kétségkívül Lakatos Márk nevéhez fűződik). Mindamellett, hogy Fluor állítása szerint a zenét komolyan veszi, megnyugtató tényként szolgált, hogy önmagát viszont hülyegyereknek tartja - így akár határesetnek is mondható a 24 éves rapper alkotása. Azóta egyébként elkészült a Nekem kukim van, neked nunid van című remekmű is, Soerii és Poolek közreműködésével.

3,06

8. Baby Lady - Ne fogadj el idegentől édességet

Igen, ilyen is van: a Csuka Mónika zeneiskola tizenéves növendékei dögös ruhákba öltöztetve, vonagolva énekelnek a pedofil bácsikról. A fórumokon szinte kivétel nélkül mindenkinek kinyílt a zsebében a bicska, egyik kommentelő lelki szemei előtt már a folytatás is megjelent "szeretkezzél óvszerrel", esetleg a "hova menjél abortuszra" címekkel, és volt, aki a következő gyerekegyüttes nevével poénkodott: az ötlet a Lolita volt. A néhai Baby Lady számokat egyébként még mai napig tanulják Csuka Mónikánál a diákok, itt van például az Ici-pici szexi című dal, amit tavaly egy tizenegy éves kislány szájába adtak, és ami inkább illene a Pedofil-kongresszus záróeseményére, mint az énekiskola gálakoncertjére.

3,55

9. Zsófi - Rágógumi

A VV4 celebszülöttjének videoklipje a múlt héten jelent meg, de már néhány hónappal korábban is borzolta minden szépérzésű ember idegrendszerét. "A koncepció része volt, hogy az a nagyon naiv jelző, amit kaptam, az megmaradjon, mert benne van a képben, de egy másik oldalamat is meg tudjam mutatni, hogy egy kicsit nyitottabb vagyok a világra – nem szürke, hanem színes, pörgős, nyitott" - nyilatkozta a Velvetnek VV Zsófi. Példaképe egyébként Kesha és Lady Gaga, tudtuk meg akkor, amikor azt kérdeztük tőle, kihez tudja magát hasonlítani.

4,07