Mindig is sok irigye akadhatott a brit királyi családba frissen beházasodott Katalin hercegnének, de most rátalált egy olyan csoport, amelynek az elismerésére egész biztosan nem vágyott: az anorexia-pártiaké. A feszített program és sok utazgatás miatt Katalin ma jó pár mérettel kisebb ruhát hord, mint amikor ismertté vált, és lassan kórosnak tűnő soványságát követendő példaként emelik ki az anorexiát népszerűsítő weboldalak.

Példaképükként emlegetik az anorexia hívei Vilmos herceg fiatal nejét, Katalin hercegnét, leánykori nevén Kate Middletont. Főleg az amerikai anorexia-párti fórumokon és weboldalakon terjedt el a Katalin-féle modell éltetése. A hercegné ugyanis esküvőjük óta egyre fogy – írja a Daily Mail.

Katalinnak korábban brit méretezés szerint 10-12-es (magyar méretben ez 38-40-esnek felel meg) volt a ruhamérete. Ebből fogyott el az amerikai zsargonban "size zero"-nak nevezett brit 4-es (magyar 32-es) méretig.

A még mindig formás lábú hercegné fülébe is eljutott a pletyka, hogy a kóros soványságot választók között ikonná vált. Ismerősei szerint szabályosan elborzadt a híren. "Kate nagyon karcsú, de biztosan nincs étkezési zavara" – kelt védelmére egy barátja. Szerinte nem tudatos testmódosítás Katalin fogyása, hanem a sok szereplés és utazás miatti stressz a fogyás okozója.

A Daily Mail szerint a fenékemelős Pippa Middleton, Katalin húga is megjelent az anorex honlapokon, de még így sem annyira sok helyen, mint nővére. Akadt olyan kommentelő az egyik oldalon, aki a hajdani egyetemista Kate Middletont kifejezetten "pufóknak" tartotta, és ennek alátámasztására összehasonlító fotók is megjelentek a hercegnéről. Ezeken tisztán látszik, hogy Katalin – képszerkesztő programok használata nélkül is – rengeteget fogyott.

Az anorexia-párti honlapok két másik kedvelt példaképe Victoria Beckham és Mary-Kate Olsen is. Ezeket a weboldalakat gyakran éri az a kritika, hogy az anorexiát egyfajta tudatos életmódbeli választásnak mutatják be, holott az "súlyos mentális betegség" – fogalmaz a Beat nevű brit táplálkozási zavarokkal foglalkozó szervezet.