Elisabetta Canalis meztelenül, mellét a kezével tartva arra próbálja figyelmeztetni az embereket, hogy ne viseljenek szőrmét. Ő egyébként azért mondott igent a PETA felkérésére, mert tudja, ha egy celeb vetkőzik, arra odafigyelnek az emberek, és némi árukapcsolással talán az állatoknak is jobb lesz. Hogy tutira menjenek, májusban már volt egy előzetes videó, most pedig a hivatalos kampányfotót is nyilvánosságra hozták.

A PETA állatvédő szervezet jól tudja, hogy pucér celebekkel mindent el lehet adni, és évente tudnánk egy szép kerek összeállítást készíteni arról, hogy ki az, aki az előző 12 hónapban vetkőzött, csak azért, hogy a jó ügyet támogassa. Nos, most George Clooney volt barátnője, Elisabetta Canalis van soron, ő is csatlakozott a I'd Rather Go Naked Than Wear Fur (Inkább meztelen leszek, de szőrmét nem hordok) kampányhoz. A fotózásról készült videót egyébként már májusban feltöltötték az internetre, de hivatalos kampányképet csak most leplezték le.

"Azért döntöttem úgy, hogy levetkőzök, mert a meztelenkedésre felfigyelnek az emberek. Ez kell ahhoz, hogy tudomást szerezzenek ezekről a szőrnyűségekről, hogy fenntartsuk az érdeklődést. Ezeket a szegény állatokat élve nyúzzák meg, megverik, vízbefojtják, áramot vezetnek beléjük a divat kedvéért" - fejtette ki a PETA videójában az álláspontját az olasz híresség, akinek egyébként három kutyája van. "Az állatok feltétel nélküli szeretete sokkal csodálatosabbá teszi életünket" - fűzte hozzá.

Persze Elisabetta Canalis még a számára oly fontos ügy érdekében sem mutatott meg mindent, mint olyan sokan, ő is inkább a szemérmes vetkőzést választotta, mellét például a kezével takarja el. Őt megelőzően egyébként Hulk Hogan lánya meztelenkedett mértékkel a PETÁ-nak. Furcsa módon Kesha, aki egyébként egy meglehetősen bevállalós hírességnek tűnik, nem dobta le ruháit, ő tetőtől-talpig felöltözve kampányolt pár hónapja a fókakölykök leölése ellen.

A PETA nemrég még nagyobb fokozatra kapcsolt vetkőzésügyileg, saját pornóoldallal népszerűsítenék céljaikat. A pletykák szerint már domainnevet is igényeltek, és bizonyára jelentkezőkben sem lesz hiány.