Amint összegyűlik az elegendő aláírás, VV Éva rajongói petíciót nyújtanak be az RTL Klub-hoz, mi szerint kifogásolják, hogy kedvencük nem kapott műsorvezetői szerepet a VV5 egyik műsorában sem. Mi több, addig nem is nézik a csatornát, míg Baukó fel nem tűnik a képernyőn - fenyegetőznek. Az exvillalakó meg vállalná is a munkát meg nem is - ha hívnák. De nem hívják. Rubin Kristóf szerint ugyanis VV Éva csak játékosnak jó, műsorvezetőnek nem.

Petíciót írnak és aláírásokat gyűjtenek VV Éva rajongói, mert a ValóVilág4 törtetője ( Gigi, Anikó, Olivér és Bécivel szemben) nem kapott műsorvezetői szerepet a valóságshow ötödik szériájához tartozó műsorokban.

"Tisztelt RTL Klub, Kolosi Péter Úr!"

- szól a megszólítás a kérvényben, ami nem nélkülözi a helyesírási hibákat sem.

"Megdöbbenéssel vettük tudomásul, hogy az Új Való Világ showban a VV4 húzónevének, sokunk kedvencének, Baukó (VV) Évának semmilyen szerepet nem szánt a csatorna. Semmi kifogásunk az ellen, hogy több, egykori VV-és is szerepet kapjon, és leszögeznénk hogy ez a petició nem irányul egyik szereplő nemzetiségi, etnikai, vallási hovatartozása ellen sem. Viszont, nem vagyunk hajlandóak tudomásul venni azt cinizmust, ahogy az előző műsor lelkét- akit legtöbbször szavaztunk vissza-és ezáltal minket nézőket, sms küldőket ilyen módon semmibe vegyenek.

Baukó Éva rendkívűl erős karakterként nyilvánvalóan megosztott egyes nézőket, ez tény, azonban-és ezt a szavazások is rendre bizonytották-többen szerettük a szókimondását, egyenességét, jellemét, nagyon sok vidám-és olykor szomorú percet szerzett nekünk, nézőknek" - folytatta. "Mint ahogy az előtt is értetlenül állunk, hogy egy ilyen intelligens, kiválló beszélőkészségű-és nem mellesleg rendkívűl csinos hölgynek egyáltalán semmilyen szerepet nem szán az adó, annál is inkább, mivel az eddigi az összes VV széria szereplője megkapta Önöktől a lehetőséget. Az RTL Klub egy kerekedelmi csatorna, amely közvetett úton, de belőlünk, nézőkből él; Éva hivatalos Facebook oldala több mint 30 000 tagot számlál, és kérem ne feledkezzenek meg róla, a Facebookon, interneten kívűl is van élet, számtalan idősebb, vidéki vagy internethez nem értő ember létezik, akik meglehet hogy a világhálót ugyan nem, de a műsort viszont nézik. Ezért jutottunk többen, Baukó Éva kedvelői közül arra az elhatározásra hogy megírjuk ezt a petíciót, és mindaddig bojkottálunk minden RTL Group csatornát, amig a tisztelt műsorszerkesztők nem hajlandóak tekintetbe venni a nézők -nem kevés számának- kívánságát."

Az ötletgazda, Matyaczkó Krisztián a Velvetnek elmondta, nagyon sokan szeretik VV Évát, ezért többen is úgy döntöttek a rajongók közül, hogy készítenek egy petíciót. "Igazságtalannak tartottuk az RTL Klub döntését. Szerintem nincsen ebben semmi sértő, igyekeztünk nagyon kulturáltan megfogalmazni a panaszt" - magyarázta Matyaczkó.

Baukó menne is meg nem is

A történetben megszólalt Baukó Éva is, aki nem győzte hangsúlyozni: szó sincs arról, hogy ez az ő kezdeményezése lenne. "Az egyik rajongómé az ötlet. Úgy gondolom, nagyon-nagyon kedvesek azok, akik eddig aláírták ezt a petíciót. Úgy tűnik, szeretnek a rajongóim, és ha ők egy ilyet indítottak annak érdekében, hogy szeretnének engem a képernyőn látni, akkor annak természetesen nagyon örülök. Másrészről pedig, ha a csatorna kiválasztotta már a ValóVilág5 műsorához a műsorvezetőket, akkor nem szeretnék csak egy petíció által műsorvezetőként feltűnni az RTL Klub képernyőjén. Nagyon örülnék neki, de ha ők nem akarták, hogy én ott műsorvezető legyek, akkor ez kényelmetlen lenni" - mondta Baukó a Velvetnek, aki már a villában is bevallotta, hogy minden vágya újságíróként vagy műsorvezetőként dolgozni a médiában, és kiesése után is nagyon szomorú volt amiatt, mert nem kapott műsort, mint Gigi és Anikó.

VV Éva játékosnak jó, műsorvezetőnek nem

 "Nagyon sajnáljuk, hogy nem nézik a műsorunkat, de persze szeretnénk, ha adnának egy esélyt a VV5-nek is, hátha megváltoztatják a döntésüket" - nyilatkozta Rubin Kristóf, kreatív főszerkesztő. "Szerintünk idén is lesznek olyan érdekes karakterek, mint Éva az előző szezonban. Az, hogy kinek adunk lehetőséget műsorvezetésre, egy tévés szakmai döntés, nincs összefüggésben azzal, hogy valaki milyen szereplő. Évát figyeltük hónapokon keresztül: mint valóságshow-játékos, remek volt, de mint műsorvezető nem gondoljuk annak. Egyébként egy kísérleti műsor forgatásán ugyanúgy szerepet kapott, mint más VV szereplők, tehát nem arról van szó, hogy elfeljtenénk. Azt azonban fontos megjegyezni, hogy a csatornának nem dolga a VV-ben szereplők jövőjét egyengetni, az már az egyénen múlik, mennyire tudja kihasználni a lehetőségeket" - tette hozzá Rubin.