Nem tért magához Hajdú Péter, amikor meglátta az RTL Klub csütörtök esti Damu-interjújának beharangozóját. Egy csomó pénzt fizettek az egykori színésznek, hogy csak a Frizbiben beszéljen a bírósági ügyekről, de Damu megszegte a szerződésben foglaltakat, és a konkurens csatorna mellett még a nagyobb bulvárlapoknak is nyilatkozott. A tervek szerint hétfőn be is perlik szerződésszegésért az első fokon hat év letöltendő börtönbüntetésre ítélt Damu Rolandot.

"Azt tudni kell, hogy mi az ítélet előtti hétvégén megállapodtunk Damu Rolanndal és az akkori ügyvédjével, dr. Mohácsi Ferenccel, hogy eljönnek hozzánk, és exkluzív interjút adnak" - nyilatkozta Hajdú Péter a Velvetnek. Ez többek között azt jelenti, hogy Damu senki másnak nem nyilatkozhat a témában. Ezt a feltételt kapásból megszegte a Jóban rosszban egykori színésze, mert a Frizbi keddi felvételét követően állítólag a Blikk és a Bors kérdéseire is válaszolt, de ahogy Hajdú említette, a TV2 ezt még lenyelte.

Volt pofája elmenni a konkurenciához

"Elég komoly összeget kértek az interjúért, körülbelül az öt-hatszorosát annak, amit ki szoktunk fizetni. Engedélyt kértem a csatornától, hogy ezt az összeget kifizessük. Komolyan mondom, hogy nagyon-nagyon sok pénzt fizettünk, erre van pofája elmenni a konkurenciához nyilatkozni" - akadt ki Hajdú. Amikor meglátta a Fókusz-interjút, szólt a főgyártásvezetőnek, hogy tudja meg Damutől, miért szegte meg a megállapodást.

"Damu Roland azt mondta, hogy az ügyvédje tehet erről, ő nem csinált semmi rosszat. Zaklatott volt, és gyorsan le is tette a telefont." Ezek után állítólag írt még Hajdúnak egy smst is. A műsorvezető megpróbálta felhívni Damu újonnan beszerzett ügyvédjét, dr. Ruttner Györgyöt, de nem érte el, így küldött neki egy smst. Péntek reggel kapott csak választ. Az ügyvéd, Hajdú elmondása szerint, azt állította, hogy ő nem tehet semmiről, a színész a felelős. "Ez egy nagyon szép frigy" - jegyezte meg Hajdú. "Egyrészt valamelyikük hazudik, másrészt Damu Roland megszegett egy szerződést, amivel óriási kárt okozott nekem és a csatornának. Ezt jogi úton fogjuk megoldani."

Mindennek a csimboraszója

A Frizbi műsorvezetője a Facebookon fakadt ki, ahol azt is megemlítette, hogy Damu a Frizbi felvétele után nem sokkal a frissen felfogadott Ruttner javaslatára megkereste őt, hogy pénzt kérjen kölcsön, mert nem tudja kifizetni a lakbért. "Hüppögött a telefonban, és azt mondta, hogy ki fogják rakni az albérletéből. Mondtam neki, hogy most délelőtt vette át tőlünk az összeget az exkluzív interjúért. Azt oda kellett adnia az előző ügyvédjének, és a barátnője otthon sír, hogy ki fogják őket rakni." Állítólag azt találták ki, hogy nem kérnek gázsit a következő interjúért, ha ezt a párszázezret most odaadják neki. "Mondtam, hogy ne vicceljen, nem tudjuk miből kifizetni."

Hajdú Péter úgy fogalmazott: végül annyira megsajnálták, hogy jóval kisebb összeget, de adtak neki, és aláirattak vele egy papírt, hogy ha legközelebb megy a Frizbibe, akkor levonják a gázsijából. "Az a kemény, hogy tegnap percenként hívogatta a gyártásvezetőt, hogy mikor kapja meg a pénzt. Gondolom közben egyenesen az RTL-be ment nyilatkozni. Én még ezt is kinézem belőle." A tervek szerint hétfőn jelentik fel. "Azt gondolom, hogy Damu Rolanddal többet nem nagyon szeretnék foglalkozni." Szívesen foglalkozna viszont azokkal a nőkkel, akiket megvert Damu. Vágyának a pénteki Mokkában adott hangot: "Én azt mondom, hogy segítsük az igazságszolgáltatást, és ha van olyan hölgy, akit Damu Roland megvert, az jelentkezzen nálunk, és mondja el az esetet" - kampányolt, ahogy ő fogalmazott, az igazságszolgáltatásért. Nem bosszú ez, dehogy.

Nincs több hozzátevés

Megkerestük dr. Ruttner Györgyöt is, mivel Damu Roland csak annyit mondott nekünk, hogy csak ügyvédje beszélhet erről az esetről, és ez parancs. "Meg lehet nézni az interjút. Ott teljesen más témáról, azr ügyvédváltásról és ennek okairól kérdezték. Ő erre válaszolt, és ez olyan dolog, ami nem volt téma, nem is kérdezhették akkor a Frizbi felvételén" - nyilatkozta Ruttner. Mint mondta, ennél többet nem tud hozzátenni az ügyhöz, nem kívánja kommentálni a dolgokat. Egyébként reméli, hogy Damu megúszhatja a börtönt. Azt, hogy a szerződésszegéssel kapcsolatos perben, ha egyáltalán bíróságra kerül, kinek ad megbízást Damu, majd ő maga eldönti. Elképzelhető, hogy akkor is Ruttner fogja védeni. Mindenesetre nagy a valószínűsége annak, hogy Hajdú tényleg beperli Damut, mert ő ilyen szavatartó ember; korábban a Bagi-Nacsa párost is bíróság elé citálta, mert nem jelentek meg egy forgatáson.