Kész van végre a Marry the Night című Lada Gaga-szám klipje, az éjszaka felkerült a netre annak mind a 13 és háromnegyed perce (vajon ez utalás Adrian Mole-ra? nyilván nem). A kisfilm sztorija Lady Gaga élete legrosszabb napját mutatja be, ahogy az énekesnő emlékezni szeretne rá: azaz szexire megkoreografálva, tele tűzzel, cicivel, szado-mazo ápolókkal és kádbanpancsival. Mindenesetre aznap tudta meg, hogy kirúgta a lemezkiadója, és a pia meg a drogok miatt kórházba került.

Pszichiátria Calvin Kleinban leszbikus felhangokkal

Már egy ideje fenn van a neten a fent látható Marry the Night klip előzetese, most a teljes kisfilm is megtekinthető. A videó az előzetesből már ismert jelenettel indul: Lady Gagát eszméletlenül tolják be egy kórházban a pszichiátriára. Közben az énekesnő hangját halljuk, amint a saját maga által rendezett klipben azt magyarázza, hogy bár nem szeretné, ha emlékei elvesznének a semmibe, szereti a múltját is művészivé, kifejezőbbé tenni, nem pontosan úgy látni és úgy láttatni, ahogy megtörtént.

A jelenet tehát Lady Gaga életének egy valós mozzanatát mutatja be, csak a nővéreknek jobb a segge, mint az életben, az egyenruhájuk a következő szezonra tervezett Calvin Klein-kollekcióból van, félretolt sapkájuk pedig azt hirdeti, hogy tavasztól divatba jön a menta szín. Nyilván a doktornővel előadott zokogós „de-egyszer-csakazértis-sztár-leszek”-jelenetnek is kevesebb leszbikus felhangja volt az életben, mint a fenti videón.

Most annak rosszabb, aki Lady Gagát kirúgta a lemezkiadótól

A pszichiátriás jelenet után megkapjuk az előzményeket, azaz végre bepillantást nyerhetünk abba, milyen volt, amikor Lady Gaga még nem volt híres, de teljesen a padlóra került, aminek a vége az orvosi kezelés lett. A drogokkal folytatott küzdelem mellett ezen a bizonyos napon ki is rúgta a lemezkiadója. A klipben a hírt a művésznő egy ágyon henteregve, fedetlen cicikkel fogadja telefonon keresztül. Ez a bizonyos lemezkiadó az életben a Def Jam Recordings volt egyébként, ahol 2006-ban Lady Gaga már három hónapja dolgozott első nagylemezén, amikor valahol valaki egyszer csak úgy döntött, hogy inkább megszabadulnak ettől a Stefani Germanottától, mert senkit nem fog érdekelni, hogy mit csinál.

Ez a visszautasítás Lady Gagának élete legrosszabb napját okozta, de valószínűleg később a döntéshozónak is okozott később egy-két álmatlan éjszakát 2009-ben, miután az Interscope-nál megjelent és gigasikert aratott Lady Gaga első nagylemeze. A Def Jam Recordings főnöke egyébként Lady Gaga kirúgásakor bizonyos L.A. Reid volt, aki jelenleg az Amerikában nemrég indult X Factor egyik zsűritagja Simon Cowell, Paula Abdul és Nicole Scherzinger mellett.

Ez azért nem egy Telephone

A Marry the Night klipjéből egyértelmű, hogy Lady Gaga már szerencsésen túl van azon a korszakon, amikor kénytelen volt a videóklipjeit reklámokkal telezsúfolni egy extra adag pénzmag érdekében, de azon is, amikor a Telephone szintén jó hosszú (bár ennél az újnál rövidebb) klipjével szokatlanul nagy hírverést kapott. A Marry the Nightban is van vetkőzés meg extrém ruházat bőségesen, de Lady Gagától ezt már elvárjuk, sőt, az uncsibb klipjei ellenére szinte megszoktuk, ezért ez klip most azért nem üt akkorát, mint a Telephone tavaly év elején.

Ami azért kicsit kár, mert a Marry the Night sokkal jobb szám a Telephone-nál, vagy akár a Born This Wayről eddig megjelent korábbi 4 slágernél. Maga Lady Gaga is azt nyilatkozta, hogy a Telephone-t nem nagyon bírja, se a dalt, se a klipjét, viszont szerinte a Marry the Night az új album legjobban sikerült dala. Állítólag ő ezt szerette volna bevezető slágernek a címadó szám helyett, de aztán a marketingesek nyomására mégis a Born This Way-jel indult idén az új album kampánya. Mint a Lady Gaga-számok többsége, a Marry the Night is akkor mutatja meg döbbenetes erejét, amikor azt az énekesnő nem saját levágott fejét a kezében tartva táncolja el (mint a brit X-faktorban), hanem ha azt egy szál zongorával, saját magát kísérve énekli. Ha nincs negyed órája a teljes Marry the Night-klipre, akkor inkább az alábbi felvételt ajánljuk. Ha van, akkor is.