A fő szempontunk most az ápolatlanság, illetve, az hogy kiből lehetne sokkal többet kihozni. A hosszúra hagyott, lógó hínárhaj senkinek nem áll jól, akkor se, ha már az illető védjegyévé vált, de a ritkás, olcsón meghosszabbított pénztárosszőke frizura is elég igénytelennek tűnik. Szavazza meg, melyik celeb forduljon fodrászhoz azonnal!

1. Hosszú, hínárhajú férfiak

Néhány celebférfinek már szinte védjegye a hosszú haj, gondoljunk csak Zámbó Árpyra, és arra, ahogy dús hajába tép a szél. Őt már nem is tudnánk elképzelni gondosan fésült és nyírt frizurával, ahogy Kóbor János se: az ő hosszú, göndör, ősz sérója sem mindennapi, aki egyszer látta, biztos nem felejti el, ami egy énekesnél kétségkívül praktikus. Neki már nem is tanácsolnánk nagy váltást, akkor se, ha ez a frizura tényleg nem előnyös és valószínűleg nem is praktikus. Kozsó viszont még kitalálhat valamit az épp elszabaduló, fekete (talán festett), kócos hajára: régen milyen jól bejött neki a rövid haj és a fonott tincs, most meg, új lánybandája alapításakor úgy néz ki, mint egy narkolepsziás kocsmaszökevény.

2. Hínárhajú nők

A hosszú, lengedező hajú celebférfiaknál egy fokkal érthetetlenebb, hogy a celebnők közül hogy kerülnek ki olyanok, akik csak néhanapján látnak fésűt. Zalatnay Sarolta erős szálú, össze-vissza álló hajáról sajnos az 'ápolatlan' szó jut eszünkbe, Cseke Katinka kese, furcsán vágott, hosszú és vékonyszálú, valószínűleg könnyen zsírosodó hajáról pedig a 80-as évek és az általunk is párszor elszenvedett fodrászbakik (vágok frufrut, jól fog állni, engedd csak le, nem fog lelapulni, etc.) ugranak be. Bíró Icát illetően kicsit tanácstalanok vagyunk, neki ugyanis nagyon dús, szőke, hullámos haja van, amit már fitbneszvideóiban is pont úgy tűzött fel, mint most, tehát ez esetben valószínűleg csak ízléskülönbségről lehet szó: nekünk nem tetszik annyira a szabadjára engedett sörény, másnak meg biztos nagyon.

3. Átlagos hatvanas és a könyvhaj

Ha már a hosszú hajú férfiak megkapták, nézzük a rövideket is: Korda Gyuri például kitartóan küzd a korosodás ellen, hajbeültetéssel is, de valószínűleg azok közé tartozik, akiknek egy kis tavaszi szellő azonnal összezilálja lenyírt, ritkás haját is, így mindig kicsit mókásan néz ki. Havas Henrik hozza az átlag hatvanasok tök semmilyen séróját, rövidre vágatja, nem takargatja a kopasz foltokat, de nem is foglalkozik semmit az időnkénti vágáson kívül a hajával. Fábri viszont a show miatt rendszeres fodrászati kezelésnek van kitéve, mégis évek óta mit sem változott haja, mely időnként, ha úgy fésülik, erősen emlékeztet Kim Dzsong Un könyvhajára, és persze egyben tiszta nyolcvanas évek ez a pamacs a fejtetőn.

4. Alig valami, de az hosszítva

Ki menjen azonnal fodrászhoz?

Mióta divatba jött a hajhosszabítás, a celebeknél még a mellműtét népszerűségét is megelőzte ez a beavatkozás. A póthaj must have a magyar celebiparban. Nincs is vele nagy baj, már ha szépen beszárítva, leengedve hordja az ember haját, de nem lehet minden napot fél órás hajformázással kezdeni. Így aztán már tudjuk, bírósági tárgyalása óta, hogy Keleti Györgyinek mely tincseire van műhaj erősítve. És azt is, hogy a póthaj csatlakozása az igazihoz nem néz ki valami jól. Egy fokkal rosszabb, ha ritkás, rövidkés, töredezett haját akarja valaki feltűnő pótlásokkal dúsítani. Alexandra Diamondot még natúr séróval kaptuk el egy nyári celebgyűlésen, és persze a vízparton nem könnyű normális frizurával megjelenni, de Diamond haja a szokásosnál is rosszabb volt. Ritkás, lelapult, furcsán festett, előnytelen fazonú.

5. Akiken csak kicsit kéne alakítani

Persze a kirívóan furcsa hajú hírességek mellett van egy rakat olyan, akiken csak egy keveset kéne alakítani, mert hajuk hossza vagy színe épp csak egy kicsit tesz rosszat általános megjelenésüknek. Ilyen Erdélyi Mónika, akinek vállig érő, barna hajánál érdektelenebbet elképzelni sem lehet, persze lehet, hogy egy extrémre nyírt hajjal nem lett volna hiteles beszélgetős műsorában. Így aztán évekig hordta a vállnál összekuszált tincsekben végződő frizurát. A másik híresség, aki eszünkbe jut, ha kis átalakításról van szó, Keresztes Ildikó, akinek hosszú arcához a szintén hosszú, lelapult, frufrus séró nem volt a legelőnyösebb, azóta rajta már faragtak az RTL Klub fodrászai, de csak így tovább.