A legtöbb hotelszobában meghaló híresség valamilyen szer túladagolásába hal bele, de többen voltak olyanok is, akikkel az extrém önkielégítés végzett. Csak a Boyzone egykori énekese és a Boney M egykori énekese az, aki hotelben halt meg, valószínűleg természetes ok miatt. Illetve Coco Chanel, aki viszont olyan régóta lakott halálakor hotelben, hogy tulajdonképpen az otthonának lehetett tekinteni.

Whitney Houstont szombaton délután holtan találták Beverly Hills-i hotelszobájában, már azt is tudni, hogy gyógyszer-túladagolás végzett vele . Mondhatni, tipikus, legalábbis ha végignézzük a hotelszobákban meghalt celebek listáját: szinte mindegyikük valamilyen szer túladagolása miatt halt meg.

Gyógyszerek

Houstonhoz hasonlóan gyógyszer-túladagolásban hunyt el Anna Nicole Smith is, aki ismert gyógyszerfüggő volt , ennek ellenére orvosai nyugtatókkal tömték. Az egykori Playmate 2007-ben halt meg Seminole Hard Rock Hotelben Hollywoodban, halálát véletlen gyógyszer-túladagolásnak minősítették. Összesen 40 fajta gyógyszert találtak Smith házában, amikor a halála után átkutatták.

Jimi Hendrix 1970-es halála az egyik legbizarrabb celebhalál, a mai napig nem tudni, hogy pontosan mi történt. Az biztos, hogy Hendrix halálát közvetlenül fulladás okozta, a saját hányásába fulladt bele a londoni Samarkand Hotelben. A körülmények viszont elég furcsák voltak: a mentősök nem próbálták megkönnyíteni, hogy a felgyülemlett hányás távozzon a szervezetéből, a barátnője túl későn hívta ki a mentőket. A hányásában sok bort találtak, így sokan azt gondolták, hogy nagyon részeg volt, de a véralkohol-szintje viszont nem volt túl magas. Halála előtt bevett kilencet a számára felírt altatóból, valószínűleg ez okozhatta azt, hogy annyira mélyen elaludt, hogy nem ébredt fel arra sem, hogy hánynia kell. Mindenesetre a barátnő és az orvosok bénázása is kellett ahhoz, hogy Hendrix belehaljon a bekapkodott altatókba.

A Slipknot egyik tagja, Paul Gray 2010-ben szintén túladagolásban halt meg egy iowai hotelszobában. A zenész szervezetében erős fájdalomcsillapítókat találtak, morfiumot és fentanilt. Mindkettő opioid fájdalomcsillapító, vagyis olyan szer, ami ópiát receptorokra hat, dózistól függően a fájdalomcsillapításon túl eurófiát és izommerevséget is tud okozni.

Kábítószerek

A gyógyszerek esetében jellemzően fájdalomcsillapítókat, antidepresszánsokat találnak a nyomozók a hotelszobákban, ezekre a szerekre könnyű rászokni, sokszor kiegészítői a kábítószerfogyasztásnak. De van persze egy csomó híresség, akiknek a halálát nem a túl sok altató vagy fájdalomcsillapító okozta, hanem klasszikus drogtúladagolásban haltak meg.

Az egyik legismertebb Janis Joplin, aki 1970-ben halt meg a Los Angeles-i Landmark Motor Hotelben heroin túladagolás miatt. Az énekesnő nem öngyilkos akart lenni, és nem is adott be magának a szokott mennyiségnél több drogot. Az énekesnőről szóló Going Down With Janis könyvben azt írják, Joplin szomorú volt, mert egy nappal korábban két barátja magára hagyta, de nem valószínű, hogy szomorúságában túllőtte volna magát. A legvalószínűbb, hogy túl tiszta heroint kapott, amire a dílere vagy nem figyelmeztette, vagy Joplin nem foglalkozott vele, és a szokásos mennyiséget lőtte be magának.

Jonh Belushi, Jim Belushi bátyja, akire leginkább a Blues Brothers című filmből lehet emlékezni, 1982-ben szintén túladagolás miatt halt meg az egyik legismertebb celebhotelben, a Sunset Boulevardon található Chateau Marmont-ban. A drogproblémáiról ismert Belushi a halála estéjén a barátaival szórakozott a hotelben, többek között Robin Williamsszel és Robert De Niróval. Miután a barátai távoztak a hotelből, Belushi egy ismert drogdíler groupie-val, Cathy Smithszel töltötte az éjszakát. Belushi egy speedball koktélba halt bele, vagyis egy olyan kombinációba, amikor heroint és kokaint egyszerre juttatnak a szervezetbe intravénásan. Smith később bevallotta, hogy a halálos adag drogkoktélt ő adta be a színésznek, gondatlan emberölés miatt 15 hónap börtönt kapott.

A legutóbbi hasonló haláleset Mikey Welshé, a Weezer egykori basszusgitárosáé, aki tavaly októberben halt meg egy chicagói hotelszobában túladagolás miatt . A zenész 2001-ben drogproblémái miatt szállt ki a zenekarból. Később idegosszeomlást kapott, volt egy öngyilkossági kísérlete is, aztán úgy tűnt, sikerült talpra állnia. Halálának az adott bizarr körülményt, hogy két héttel a halála előtt azt írta Twitteren, úgy érzi, két hét múlva meg fog halni.

Bizarr esetek

Két szinte megegyező, különösen bizarr celebhalál is volt hotelszobákban. MIchael Hutchence, az INXS énekese 1997-ben a sydney-i Ritz Carlton hotelben, David Carradine 2009-ben egy bangkoki hotelszobában halt meg önkielégítés közben.

Mindketten megfulladtak, mert oxigénelvonásos önkielégítést végeztek, egy olyan önkielégítési formát, amelyben elszorítják a nyaki ereket, hogy ne jusson vér az agyba, így fokozva az erotikus élményt. Bár a hivatalos verziók nem ezt adják meg a halál okaként.

Hutchence esetében balesetet állapítottak meg a halál okaként, míg Carradine-nél öngyilkosságot. Hutchence a halála előtti éjszakán elég zaklatott idegállapotban volt, így az is népszerű elképzelés, hogy a zenész öngyilkos lett. Carradine-nél viszont ilyesmiről nem volt szó, egy forgatás miatt volt Bangkokban, és a vele utoljára beszélők semmi szokatlant nem láttak rajta.

Természetes halál, betegség

Oscar Wilde az egyetlen olyan híresség, aki hotelszobában betegség miatt halt meg. Az író 1900-ban hunyt el agyhártyagyulladás miatt, bár halála idején még azt hitték, hogy szifiliszben halt meg a párizsi Hotel d'Alsace-ban, amit ma már csak simán L'Hotelnek hívnak. Az írót morfiummal próbálták kezelni, de nem segített az állapotán, nemcsak az agyhártyagyulladáson, de a hullámzó kedélyállapotán sem.

Olyan híresség kevés van, aki természetes halállal halt meg hotelszobában. A legismertebb talán Coco Chanel, aki 1971-ben halt meg a párizsi Ritz Hotelben, 88 évesen. Az ő esetében viszont talán az nem túl pontos, ha azt mondjuk, hogy egy hotelszobában halt meg, hiszen halálakor már több mint 30 éve lakott a hotel egyik szobájában, amit azóta elneveztek róla , és egy éjszaka 8500 euróba, kb. 2,5 millió forintba kerül a szobában.

A Boyzone egykori tagja, Stephen Gately is természetese halállal halt meg 2009-ben egy mallorcai szállodában, de az ő halálának körülményeiről nagyon keveset tudni. A hivatalos verzió, hogy a 33 éves zenész egy korábban nem diagnosztizált szívelégtelenség miatt halt meg. De felmerült az is, hogy úgy halhatott meg, mint Jimi Hendrix, mert egy átmulatott éjszaka után történt a halála. Erről a teóriáról keveset tudni, a zenész halála után szinte rögtön azt nyilatkozta mindenhol a család ügyvédje, hogy Gately természetes halállal halt.

A Boney M énekese, Bobby Farrell is természetes halállal halt meg egy szentpétervári hotelszobában egy 2010-es fellépése után. A 61 éves zenész a fellépés után légzési nehézségekre panaszkodott az ügynökének, majd elment a szobájába. A holttestét másnap találták meg, halálát szívelégtelenség okozta.