Az Év Playmate-jének megválasztott Varga Alexandra szerint komplex dolog megnyerni a versenyt, vetkőzött már korábban is, a férfiak a ranglistája végén szerepelnek, Bódi Sylvi a példaképe, és nem tervez zenei karriert. Műsorvezetőnek azért talán elmenne.

“Év Playmate-jének lenni elég komplex dolog szerintem. Fontos, hogy fotogén legyen valaki, de meg is kell tudnia szólalni, hogy meg lehessen vele jelenni rendezvényen, és hogy akár még háziasszonyként is helyt tudjon állni” – mondta a 2012-es Év Playmate-je, Varga Alexa a Velvetnek, aki háziasszonyként még pont nem próbált helytállni, de úgy gondolja, menne neki.

Varga szerepelt egy rövid ideig a TV2 nem túl sikeres valóságshowjában, az Összeesküvőkben is, de ez valószínűleg semmi előnyt nem jelentett, amit az is alátámaszt, hogy a Való Világ és az Éden Hotel egyes szereplőin kívül még ketten jelentkeztek ugyanebből a műsorból. “Ők ráadásul 5-6 hetet bent voltak, az én szereplésemre alig emlékszik valaki. Emiatt valaki nem nyer meg egy Év Playmate-je választást, ez maximum azoknak ürügy, akik belém akarnak kötni valahogy.”

Természetesen a győzelemmel Varga Alexa kapta az ehavi Playboy-címlapot, de korántsem új neki a szexi ruhában pózolás és a teljes vetkőzés sem. “Volt már hasonló sorozatom, nagyjából egy éve modellkedek, főleg akt és félakt kategóriában. Nincs olyan képem, amit ne vállalnék szívesen a nyilvánosság előtt, természetesen készült már Playboy-stílusú is” – mondta a 23 éves lány, akit egy soproni csokoládégyárban fotóztak ezúttal. "Le is öntenek csokival és tojásfehérje-habbal is, ötször kellett zuhanyoznom, mert annyira ragadt a hajam" – mesélt a körülményekről, amik korántsem voltak ideálisak, hiszen éjszaka készültek a képek.

Vargának jelenleg nincs állandó férfi az életében, de elmondása szerint nem is férnének bele idejébe a lángoló érzelmek: “A fontossági sorrendnek most valahol a végén szerepel a pasizás. Szinte minden héten van egy fotózásom, most is Németországból jövök, mindjárt megyek Metzker Viki klipforgatására, inkább nam pasizok. Persze nem vonulok zárdába, de valahogy most nem érzem annyira fontosnak, a szabadidőmet inkább a barátaimmal töltöm.”

A lány tisztában van vele, hogy nem fog örökké tartani a Playboyjal szerzett hírneve, de még több lehetőséget is nyitva hagy. “Ameddig lehet, a modellmunkákat folytatom, mivel 23 éves vagyok, ha jól tartom magam karban, akkor még van időm. Ha már nem lesznek rám annyira kíváncsiak, akkor a dietetikával foglalkoznék ,de még rá kéne vennem magam, hogy jelentkezzek iskolába. Azt ünnepélyesen megígérem, hogy nem leszek DJ, és énekelni sem fogok, mindenki jobban jár így” – nyugtatott meg minket a playmate. “A műsorvezetéshez szerintem lenne érzékem, de nyilván vannak erre alkalmasabb is tanultabb emberek nálam. Ha képezném magam, talán el tudok képzelni ilyet, például táplálkozással vagy életmóddal kapcsolatos rovatban.”

Varga Alexa Bódi Sylvit jelölte meg személyként, akihez hasonló karriert elfogadna. “Tíz éve választották meg az Év Playmate-jének, és még mindig ő a Bódi Sylvi. A mai napig kikezdthetetlen” - rótta le tiszteletét.