Ugyan nem a klasszikus tehetségkutatós utat választotta, mégis vannak fellépései, el tudja magát tartani, sőt, olyan dolgokra is tud költeni az az X-Faktorban feltűnt székelyföldi énekes, amiről korábban csak álmodott. Volt barátnőjéhez írt dalának videóklipje a napokban jelent meg, és bár nem kattintották szét, Baricz nem csalódott. Azt mondja, a nézettséghajhászásnál sokkal fontosabb számára az, hogy barátok vegyék körül a munkában.

„Nem azért csináltuk, hogy minél többen megnézzék” – ezzel kezdte a 22 éves Baricz Gergő, amikor arról kérdeztük a Telenor hétfői sajtóeseményén, elégedett-e azzal, hogy két nap alatt 11 ezren nézték meg a Némán állni című számához készült klipjét. Aztán pontosított, „nem akarok álszenteskedni”, mondta még, aztán meg azt, hogy de ha hisszük, hisszük, ha nem, nem, valójában tényleg nem a kattintásvadászaton volt a hangsúly. És hát tényleg, még csak félmeztelenkedés sincs a klipben.

„Családias volt az egész, itt van pont Máté is, aki csinálta a klipet” – nézett oldalra. „A zenét is barátokkal csinálom, ezért azt szerettem volna, hogy ez legyen ez a klipnél is. Nagyon jó hangulatú volt az egész, nagyon jó élmény volt, bár az elején nem igazán álltam a helyzet magaslatán, mert egyrészt elkéstem a forgatásról, másrészt nekem kellett volna a sofőrnek lennem, de az sem jött össze. Aztán persze belerázódtunk, és nagyon jó élmény volt, irtó sokat nevettünk kint a napon.”

Rizikósnak érzi a külföldi utat

A dal szövegét egyébként a szintén X-Faktor-felfedezett Kováts Verával való szakítása ihlette, a dallamot viszont már jóval korábban megírta, amikor még Kolozsváron élt. „Akkor nem volt elég jó a szöveg, amit kiötlöttem hozzá, ezért félreraktam a fiókba az egész dallamot, és egy ideig nem is nyúltam hozzá. Aztán pont akkoriban, amikor Verával szakítottunk, újra eszembe jutott, és elkezdtem játszani a basszusgitárosomnak. Megvolt a szöveg is, amit írtam Verának, végül a kettőt szépen összeolvasztottuk, és megszületett a dal” – osztotta meg a Némán állni születéstörténetét.

A fiókjában most hat olyan dal pihen, amit még senkinek sem mutatott meg, és egyelőre nem is tervezi felhasználni ezeket, mert angol nyelvűek. „Így is vettem már elő az angol dalaimból, pár rá fog kerülni a nemsokára megjelenő lemezemre is” – magyarázta Baricz, aki nyitna angol nyelvterületek felé is, bár ezt rizikósnak gondolja. „Oda elég nagy egyéniségnek kell lenni, nem arra van szükség, hogy valaki a legprofibb legyen a világon, hanem hogy valami egyedit mutasson. És ahhoz nekem rengeteg szélsőséges tapasztalatot kellene szereznem, legalábbis olyanokat, amiket mások nem élnek át, hogy valami újat tudjak átadni a zenében” – véli az énekes, aki egyébként sem szélsőséges karakter, és a hírnévért nem is akar az lenni.

A műsor előtti énjét akarja adni

„Csak a hírrel találkoztam, hogy ír egy szakítós dalt így három hónappal azután, hogy szakítottunk, ami szerintem érdekes” – felelte, amikor arról kérdeztük, tudja-e, hogy volt barátnője is tollat ragadott, és szétmenős dalt írt. Kicsit kampányolt a sajátja mellett, ami annyit jelent, hogy hangsúlyozta, az övé abban más, hogy nem arról szól, mennyire fáj, hogy elhagyták. „Inkább arról szól, hogy bocsi, de nem működik, és most ezt meg kell mondjam a szemedbe.” Azóta egyébként van barátnője, vagyis próbálkozik egy lánnyal, ahogy ő fogalmaz, „építgetik a kapcsolatukat.”

Persze itt is akad egy jó nagy de. „De talán túl magányos farkas vagyok, nem tudom. Aranyos lány, meg minden, de most nagyon foglalkoztat, hogy nem szeretnék elveszni a műsor után, mint ahogyan általában ez lenni szokott. Én pedig már eleve egy kicsit rögösebb utat választottam azzal, hogy nem hagyom, hogy mások írják a dalaimat. Tényleg azt szeretném adni, amilyennek megismertek, vagy talán még inkább azt, ami a műsor előtt voltam, leginkább olyan szeretnék maradni. Persze sokat változtatott rajtam a műsor, de ettől eltekintve egy eléggé kicicomázott képet kaptak a nézők rólam, ezt most próbálom levedleni. Természetesen nem hálátlanul a műsor felé, mert rengeteget köszönhetek nekik.”

Habár a rögösebb utat választotta, azért meg tud élni a fellépésekből, sőt. "Szerencsére olyanokra is jut, amikről eddig csak álmodtam. Tudtam venni magamnak egy autót, persze nem a legjobbat, de az volt a lényeg, hogy el tudjon vinni A-ból B-be. Aztán tudtam venni magamnak stúdiócuccokat, amivel otthon fel tudom venni a dalaimnak a demóját, ami azért fontos, mert sokszor az a legnagyobb probléma, hogy megszületik a dal, és nem marad nyoma. Legalább nekem legyen egy emlékeztető, hogy igen, volt ez a dallam, és akkor talán még lehet tökéletesíteni rajta. Emellett még próbálok segíteni pár régi jó baráton is, és az már önmagában jó, hogy megvan a lehetőségem arra, hogy támogassam őket" – mondta.