Komár László temetésén beszédet mondott Szikora Róbert, Hajdú Péter, Benkő László is. Több, mint ezer ember rótta le tiszteletét a rock'n'roll hazai helytartója előtt.

November 6-án temették el a budapesti Új Köztemetőben rock'n'roll helyi királyát, a magyar Elvist, Komár Lászlót, aki 2012. október 17-én hunyt el hosszú betegség után. A szervezők előzetesen kértek mindenkit, hogy vegyenek fel színes kitűzőket, sálakat vagy nyakkendőket, de ez a próbálkozás csak mérsékelt sikereket ért el, viszont így is sikerült akkora tömegrendezvénnyé varázsolni a búcsút, hogy a ravatalozó előtt elhelyezett négy kivetítőhöz is tolakodtak emberek, hogy legalább ott lássák, mit mondanak Komár László barátai. A kivetítőkön a szertartáson kívül slideshow ment, ami néha ízléses módon egy halálhíréről szóló címlapot is bemutatott. Ez többeket is megdöbbentett egészen addig, ameddig valaki nem kapcsolt, és nem cserélte le egy kislányával közösen mosolygó Komárra.

Nem búcsú, emlékezés

A szinte percre pontosan két órás temetés egy gyors popzenei kisokossal kezdődött, hogy aztán elkezdődjön a nosztalgiázás a kőbányai vagányról, a csajok kedvencéről és a bölcs bolondról. A zeneszerző és pályatárs, Nagy Tibor Magnus elsőként egyértelműsítette, hogy ő nem búcsúzni jött, hanem emlékezni, a többi felszólaló pedig általában nem lépett ki ebből. Az orvosa, dr. Urbanek Krisztina kicsit fojtott hangon mesélt arról, mekkorákat buliztak Komárral: “Mindig ő kezdeményezte a kontrollokat. Ha nem volt baj, azért örültünk, ha volt, azért, mert nem nagyobb” - mondta beszédében az orvos.

Örülünk is, meg nem is

Benkő László leginkább zenei teljesítményét emelte ki, hozzátéve, hogy Komár kapta Elvis Presley örökségét is: “A te feladatod volt, hogy folytasd Elvis után. Eddig fenn ült a király. Most üljetek egymás mellett, érezzétek jól magatokat, és várjátok meg, amíg utánatok megyünk” - köszönt el Benkő, hogy átadja a helyét Szikora Róbertnek, aki még a temetésen mutatott produkcióra is elismerését fejezte ki. “Gratulálunk öreg, sikerült megint teltházat összehoznod! Örülünk is, meg nem is, tudod, így van ez” - utalt kicsit saját életművére is, majd elmondta, hogy csak Komár László, a halandó tud meghalni, Komár Laci viszont halhatatlan. A végén még bevallotta, hogy ők a Hungáriával csak játszották a jampit, de Komár Laci igazi jampi volt, majd átadta karácsonyi ajándékát.

A barátként és valamiért kortársként is említett Hajdú Péter és Ómolnár Miklós beszédei után Komár László utolsó útját stílusosan egy hetvenes évekbeli Cadillac gyászautóban tette meg, amit kitartóan követett a több, mint ezer főből álló tömeg, köztük átlagos külsejű nyugdíjasok, bőrruhás motorosok, Elvis-hajú fiatalok is, érzékeltetve, hogy Komár Lászlót tényleg mindenki szerette.