Az exvillalakónak csak egy lepukkant szobára futja Angliában, ahová még egy egér is befészkelte magát. Ilyen körülmények közé nem akarja a családját vinni. VV Fecó most egy tejgyárban dolgozik, mint mondta, mindene fáj, de kint legalább megbecsülik a dolgos embert.

November elején még haza akart menekülni Londonból VV Fecó, most viszont végre kezdi jól érezni magát kint – igaz, saját bevallása szerint embertelen körülmények között alszik. Az exvillalakó, aki ősszel költözött Angliába, hogy el tudja tartani a családját, jelenleg egy tejgyár alkalmazottja.

„Másfél-két hétig egy munkaközvetítőn keresztül dolgoztam, aztán odajött hozzám a főnök, hogy nagyon jól melózok, felejtsük el a munkaközvetítőt. Rendes szerződést írattak velem, be vagyok jelentve. Nagyon örülök ennek, most elég jó kis pénzt keresek. Egy hétből gyakran hat napot is dolgozok, mivel a tejgyár mellett egy pubban is be szoktam vállalni az estéket szombatonként. Kivagyok teljesen, fáj a derekam, fáj mindenem, de nyomom ezerrel. Itt nagyon megbecsülik azt az embert, aki dolgozik" – mesélte a Velvetnek Balogh Ferenc.

A nagydumás roma december közepén készül haza, egyből jelezte is a főnökének, hogy szeretne a családjával lenni három hétig. "Nagyon rendesek voltak, adtak egy hét fizetett szabadságot, a fennmaradó két hétért persze nem fog járni pénz. De egyből mondták, hogy januárban visszavárnak. Otthon, ha előállnék egy ilyennel, egyből kirúgnának."

Vinné a családot, de nincs hova

VV Fecó számára az első hónap volt a kritikus, akkor haza is akart jönni egyből. Szinte nulla nyelvtudással ment Londonba, hol dolgozott, hol nem, de most már úgy érzi, rendben lesznek a dolgai. Viszont amint hazajön télen, az lesz az első, hogy leül az asszonnyal, hogy megbeszéljék, bír-e még pár hónapot otthon a gyerekekkel. Az exvillalakónak ugyanis pár ezer fontot még össze kellene kaparnia ahhoz, hogy normális körülményt biztosítson a családjának Angliában.

„Ahol most élek, az nem embernek való hely” - magyarázta. „A házak ezen a környéken teljesen le vannak pukkanva, még egér is van a szobában, szaladgál jobbra-balra, mindezért pedig háromszáz fontot (átszámolva cirka százezer forintot) adok ki havonta. (Egy átlagos szoba ára 650-700 font havonta Londonban.) A főbérlő egy alkoholista ember, még az a jó, hogy van papír a pénzátadásról, mert már az is előfordult, hogy kétszer el akarta kérni a szoba bérleti díját. A helyzetet nehezíti, hogy haza is mindig küldenem kell a pénzt, hogy a családom ne nélkülözzön."