Habár új, No more című számának klipjéhez bizonyos jeleneteket meztelenül forgatott, a volt megasztáros úgy érzi, megmaradt a művészi vonalon, hiszen a hátán kívül semmi sem látszik. Nguyen Thanh Hien azt mondja, tavasszal megjelenő lemezével gyakorlatilag lemezteleníti a lelkét, mert minden érzést kiírt magából, amit az elmúlt két évben megélt. És közben talán egy kicsit már felnőtt, és nő is lett.

„Ez egy szakítós dal, de ennek ellenére nagyon lendületes. Épp ezért a klipet sem érvágósra, hanem női erőt sugallóra akartuk formálni, ezért is esett a választásunk a Cherry Bomb zenekarra” – beszélt a Velvetnek új, No more című számához készült klipjéről Nguyen Thanh Hien. A 18 éves, vietnami származású énekesnő azt mondja, utolsó, Molnár Ferenc Caramellel történt szakítása után valóban úgy érezte, előre kell lépnie, erőt kell merítenie ahelyett, hogy a múlton merengene.

Talpraesettebb lett

A lendülethez hozzájárult, magyarázta, hogy épp a szakítása után online elérhetővé vált a boltokban csak márciusban megjelenő Sweet talk című lemeze, amire nagyon büszke, mert rengeteget dolgozott vele, az összes dal az ő szerzeménye. „Egyúttal ez egy új kezdet is nekem, új lapot indítottam az életemben. Talpraesettebb lettem, zeneileg is sokkal érettebb vagyok, és a jogsimat is megszereztem, szóval egészen felnőttes dolgokat csinálok” – mondta a 18 éves énekesnő, aki nemrég tetováltatott is magára, aztán meg gésaként pózolt.

Ez a második önálló albuma, a dalok egytől egyig angol nyelvűek, ezért aztán a lemez címadó dalával nem tudott nevezni az Eurovízióra. De azt mondja, ez nem is baj. „Végül nem bánom, hogy nem veszek részt az Eurovízión, mert nem akartam, hogy a saját szerzeményem így veszítsen az értékéből. Ez alatt arra gondolok, hogy ez angolul íródott meg, magyarul egyszerűen nem lenne ugyanaz” – magyarázta. Nem titkolt cél, hogy külföldön is kipróbálja magát, ez már az előző klipjénél, a Who mattersnél is érezhető volt.

Meztelen test, meztelen lélek

A lemez az elmúlt két évet öleli fel, azt mondja, most tényleg igazán meztelenné válik a lelke. „Őszinte érzésekkel van tele, amikből Johnny Palmer formálta meg a szöveget. Minden sztorimat, életérzésemet elmesélem ezekben a dalokban, ezért nagyon színes lett a lemez. Kiderül belőle, hogyan alakultam át nővé, de van nagyon sok boldog dal is, szomorú is, dühös is.” Az is jelzi, hogy már nem tekintik annyira gyereknek, hogy bekerült a Glamour Women of the Year jelöltjei közé, aminek persze nagyon örül. „Azért, amikor otthon vagyok a szüleimmel, akkor szeretek az elkényeztetett Hien lenni. Aztán onnantól, hogy kilépek otthonról, a magam ura vagyok, csinálom a dolgaimat, ahogy kell” – mondta, aztán meg azt, hogy a Megasztár miatt kénytelen volt hamar felnőni.

A forgatást nagyon élvezte, bár voltak nehezebb jelenetek, például az, amit egy raktárban vettek fel, mínusz két fokban. „És közben az esőgépből hideg víz zúdult rám és a zenekarra. Nagyon nehéz volt, főleg, hogy ilyen lengén öltöztem, kint volt a hasam, magas sarkú szandál volt rajtam, így eléggé fáztam, de nem baj, az eredmény a lényeg” – mondta, aztán arra a jelenetre is kitért, amit meztelenül forgatott. „Van egy ilyen művésziesebb világ ebben a klipben, amikor igazából nincs rajtam ruha, de senki nem látta, hogy mi folyik, mert hátulról vettek, a hátam látszik csak. Ezt az arcomat még nem mutattam meg, de nem szégyellem, mert az egész nagyon letisztult” – így Nguyen Thanh Hien, akinek ezek a kedvenc jelenetei a klipből.