Kisebb megütközést váltott ki, hogy az egyik dél-koreai szépségverseny indulói szinte teljesen egyformák. Egy gif hivatott mindezt bizonyítani, és tényleg! A cikkünkben hasonló eljárással összehasonlítottuk az egyik hazai szépségverseny indulóit is. Nézze meg, hogy nálunk is olyan szembeszökő-e a hasonlóság!

A 2012-es adatok szerint a Dél-Korea a világon legtöbbet plasztikázató ország. A legnépszerűbb műtétek a szemhéj-, áll- és orrplasztikák. „A koreai nők nem azért végeztetnek magukon plasztikai műtétet, hogy fehérnek tűnjenek hanem, hogy a saját szépségüket hangsúlyozzák. Csak azért, mert egy ázsiai nagyobb szemet, homlokot és fehérebb bőrt szeretne, még nem jelenti azt, hogy fehérek akarnak lenni, csak hogy szeretnének megfelelni azoknak a generációk óta meglévő sztenderdeknek, amelyek néhány külföldire ráillenek" – írtuk korábban.

Egy gifben most összegyűjtötték a Miss Korea 2013 résztvevőit, és az angolszász média szomorúsággal vegyes megdöbbenéssel levonta a következtetést, hogy ezek a csajok bizony tök egyformák. Ahogy a BuzzFeeden egy másik posztban szerepel, még a koreaiak is tisztában vannak vele, hogy teljesen egyformák a plasztikáztatott csajaik, mert ugyanazokat a műtéteket végzik el rajtuk, és az orvosok ugyanazokat a formulákat követik az orrnál vagy a szemnél. Ezeket a műtéteket ugyanis szinte mindegyikőjüknél elvégezték.

Ahogy az szöuli reddites kommentelő megjegyzi, a koreaiak is a plasztik arckinézetnek hívják és viccből a Samsung robot kifejezést aggatták rájuk. Mint mondja, a város egyes részein azt gondolhatná az ember, hogy mindannyian testvérek a műtéteknek köszönhetően. A legtöbb koreai nő viszont egyáltalán nem hasonlít rájuk. "A többségnek azért nincs pénze erre, vagy van önbizalmuk. A nem megműtöt koreai nőket meg lehet különböztetni egymástól." A posztja végén megjegyzi, hogy amikor a gyerekeikkel látja őket, olyan, mintha őket adoptálták volna őket.

Itt az idő, hogy megnézzük azt is, hogy vajon a magyar csajok mennyire egyenszépségek, kijelenthető-e, hogy van egy magyar átlag, vagy többnyire azért felismerhetőek-e. Ehhez a 2011-es Szépségkirálynő döntőseit vettük elő, mert a dél-koreai verzióhoz hasonlóan könnyen összehasonlítható képekkel rendelkeznek a csajok. Mi úgy látjuk, hogy szerencsésen eltérnek egymástól a csajok, és nem csak a hajszínűk különböző. Persze itt úgy tűnik, több erőt fektettek abba, hogy mindenki megtalálja a kedvencét.