Gwyneth Paltrow és Jennifer Aniston köpölyözéssel, Penelope Cruz akupunktúrával szépül, a terhes Kim Kardashian meg a Drakula-terápiában hisz. Tudja, melyik micsoda? Elmondjuk.

1. Köpölyözés

A negyvenéves Gwyneth Paltrow saját bevallása szerint a botoxon kívül mindent bevet, hogy jól nézzen ki. Az organikus étrend mellett a köpölyözést is igénybe vette már, akárcsak Jennifer Aniston vagy Lady Gaga. A vákumos haragokkal gyakorolt gyógymódot állítólag már az ókorban is használták, majd beépült a kínai gyógyászatba, sőt, a magyar népi gyógyászatban is elterjedt. Több fajtája van, a köpölymasszázs mellett a véres és a száraz köpölyözés is ismert.

A köpölyözés során a vákuum hatására a kapillárisok kitágulnak a kezelt területen, ezzel lehetővé téve a friss vér és oxigén beáramlását. Az elhasznált vért, végtermékeket a vesék irányába áramoltatja. A szívóhatás eredményeként vérbőség alakul ki az érintett területen, ami javítja a bőr, az izmok állapotát, a belső szervek vérálleátását, a vérkeringést, az anyagcserét, és stimulálja a meridiánokat. A kezelés mennyisége a betegség fajtájától és stádiumától függ, de megelőzésként is használható. Frissítő hatással van mind a testre, mind a lélekre, írja több természetgyógyász.

2. Iszappakolás

Az iszapkultusz nemcsak külföldön, itthon is létezik, Leonardo DiCaprio volt nője, Bar Refaeli ebben a tekintetben viszont a legjobb helyre született. A holt-tengeri iszapot tartják a leghatásosabb regerenálónak, a 27 éves Bar Refaeli pedig Izraelben született és nőtt föl, a Holt-tenger közelében. Az iszap méregteleníti a bőrt és a szervezetet, sejtregeneráló és idegnyugtató hatású, valamint gátolja az öregedést. Feszesebb lesz tőle a bőr, és segíti a sejtműködést, pótolhatjuk vele a hiányzó ásványi anyagokat. Hatásos hajhullásra is, de nőgyógyászati, meddőségi problémákra is ajánlják, akárcsak különféle bőrbetegségekre, pattanásokra, vagy allergiás tünetek kezelésére. Ahhoz, hogy iszappakolást vegyen, nem szükséges a Holt-tengerig utaznia, Hévízen, Makón vagy Hajdúszoboszlón is hozzájuthat. Refaelit egyébként a világ egyik legjobb nőjének választották, de ezt nyilván nemcsak az iszapnak köszönheti.

3. Fülakupunktúra

A 38 éves spanyol színésznő, Penelope Cruz a hagyományos kínai orvoslás egyik szakterületére, az akupunktúrára esküszik, derült ki januárban a Venuto Al Mondo című filmje madridi premierjén, ahol fülében apró gyöngyökkel jelent meg. A fülpiercingnek tűnő tűkről Cynthia Neipris akupunktőr azt mondta Northfoto képügynökségnek, hogy amellett, hogy detoxikáló hatásuk van, javítják az anyagcserét, elősegítik az általános jó közérzetet is. A természetgyógyászok szerint a fülakupunktúra csökkenti az étvágyat, megszünteti az éhségérzetet, így hozzájárul a fogyáshoz.

4. Gyümölcslevek

A Transformers 3. huszonöt éves főszereplője, Rosie Huntington-Whiteley gyümölcsökkel tartja magát formában. A modell, aki előszeretettel mászkál melltartó nélkül, a szervezetét tisztítja, illetve az anyagcseréjét pörgeti a 100 százalékos gyümölcslevekkel. Ennek eredményeképpen sokkal hatékonyabban tud fogyni, valamint könnyebben tudja megtartani a súlyát. A meghatározott gyümölcsöket és zöldségeket tartalmazó diétával meggátolhatja a zsír lerakódását, miközben nagy mennyiségű ásványi anyagot (és kevés szénhidrátot) visz be a szervezetébe, ezáltal csökkentve az éhségérzetet. A zöldség- és gyümölcsleveket leginkább kiegészítőként ajánlják egyéb diétákhoz, fontos ugyanis a kiegyensúlyozott kalória- és tápanyag bevitel.

5. Acai bogyók

Az Egyesült Államokban elterjedt étrend-kiegészítővá vált a brazil áfonyaként ismert Acai bogyó. A zsírsavakban, aminosavakban, vitaminokban, nyomelemekben gazdag gyümölcsöt az egyik legjobb antioxidánsnak tartják. Az Acai bogyó Dél-Amerika trópusi esőerdőiben, a folyók mentén élő pálmafák gyümölcse, valójában nincs köze az áfonyához, csak külsőleg emlékeztet rá. A Victoria's Secret modellje, Doutzen Kroes ezzel, illetve organikus (bio) táplálkozással próbálja megőrizni egészségét és alakját. Az Acai bogyó hatékony zsírégető, a gyümölcslékhez hasonlóan gyorsítja az anyegcserét és csökkenti az éhségérzetet. A tájékoztatók szerint az energiaszintet is növeli és tápanyagokkal látja el a szervezetet.

6. A Drakula- vagy vámpírszérum terápia

És aztán ott van még a bőrfiatalító vámpírszérum terápia, amit a várandós örmény származású Kim KardashianHorváth Éva műsorvezető,Nyertes Zsuzsa és még sokan mások is rendszeresen igénybe vesznek. A divatos kozmetikai kezelés lényege, hogy a pácienstől vért vesznek, amiből aztán kinyerik a vérplazmát, amit vitaminokkal és aminosavakkal dúsítanak, és ezt injekciózzák a ráncokba, a szájba, vagy ahol szükség van rá. A szérum feltölti a ráncokat, és felgyorsítja a bőr megújulási folyamatait. A tartós hatás érdekében érdemes kéthavonta megismételni a terápiát.