A lengyel Agnieszka Radwańskának sikerült felbosszantania az ország katolikus vezetőit azzal, hogy levetkőzött az ESPN szokásos sportolós összeállításához. Ahogy korábban megírtuk, a képeken a teniszezőt legfeljebb teniszlabdákkal lehet látni, amire annyira bedühödtek az Ifjú Keresztesek, hogy ezentúl semmilyen együttműködésre nem hajlandóak a sportolóval, aki pedig szerepelt egy-két hirdetésükben. Bár Radwańska valószínűleg nem számolt a következményekkel, nem ez az első eset, amikor egy női sportoló nem doppingbalhéval rombolja a sportolói karrierjét. És most Szepesi Nikolettről egy szót sem ejtünk.

Akik a pénzt választják

Anna Kurnyikova soha nem tartozott a legnagyobb teniszezők közé, bár párosban Martina Higginsszel több díjat is nyertek. Kurnyikova mindig inkább arról lesz híres, hogy a tenisz helyett mennyi mindennek volt az arca. Ezek közül is a legnagyobb dobás valószínűleg az volt, amikor az Omega-órák arcává vált. Túlságosan szomorú persze nem lehet, mert az egyik legjobban fizetett teniszezőnő volt. Ott is hagyta Oroszországot és inkább átköltözött az Egyesült Államokba. Kurnyikovát ennek megfelelően leginkább szerencsés vesztesként jellemezték. Kiemelkedő karriert nem futott, viszont keresett egy csomó pénzt. Ez is valami.

Victoria Silvstedt se feltétlenül glammodellkedésből akart megélni, vagy abból, hogy idősebb, gazdag pasikkal hempereg. Silvstedt tizenhat évesen egy vállsérülés miatt abbahagyta a síelést, és ahelyett, hogy a visszakapaszkodást választotta volna, elment modellkedni. Dolgozott a Chanellel is, szerepelt a Playboyban is, az elmúlt években viszont csak azzal kerül be a hírekbe, hogy éppen kinek a jachtján csípik el a fotósok, vagy mekkorák villant. A sportkarriert feladva egyébként szerepelt még bénább filmekben is, ahogy egy-két sorozatba is sikerült valakinek benyomnia. Mindemellett belekóstolt az éneklésbe is, kiadott egy albumot is.

Akik buknak

Kicsit ugyan távolabbra esik tőlünk, de Amerikában az egyik legnagyobb sportolókat érintő szexbotránynak tartják Dana Chatman esetét, aki a Louisiana Állami Egyetem női kosárlabda csapatának edzője volt. Ott akkora dolognak számított a balhé, hogy egy listára kerül mondjuk Tiger Woods vagy Mike Tyson esetével. Chatman kifejezetten sikeres edzőnek számított, többször a legjobb négybe vezette a csapatot, egészen addig, amíg a segédedző 2007-ben meg nem szellőztette, hogy viszonya van az egyik játékosával. Ekkor aztán gyorsan felmondott és azóta vissza se tért az egyetemisták és főiskolások bajnokságába.

Elég ügyesen rombolja a karrierjét Stephanie Rice, olimpiai bajnok ausztrál úszónő, aki előbb 2010-ben elbukott egy szerződést a Jaguárral, mert szidta a Dél-afrikai rögbi csapatot. "Ezt megszívtátok buzik" - írta Twitteren miután az ausztrálok elverték őket. Később pedig a fél ország megutálta, amikor folyamatosan arról szóltak a hírek a londoni olimpián, hogy kavar-e Kobe Bryanttel vagy sem. Ők ketten ugyanis mindenhova együtt járkáltak, ráadásul közös meccsükön még a nemzeti melegítőtől is megszabadult Rice, hogy megmutassa, milyen őrülten csinosan öltözött fel. Persze mindketten tagadtak.