Utánajártunk, hogy az RTL Klubon futó szappanopera egykori szereplőivel mi történt, amióta kiírták őket a sorozatból. Hogyan alakult az életük, mivel foglalkoznak most? A Berényi Ákost alakító Somorjai Tibor például a konkurens csatornánál producerkedik, a Danika szerepét betöltő Váradi Zsolt pedig rendezvényszervezéssel keresi a kenyerét. Farkasházi Rékának meg az agyára ment az anyaság, gyerekdalokat énekel és anyablogot ír, érdemes ránézni.

Somorjai Tibor

Berényi Ákos karaktere 1998-2001-ig volt a képernyőn, ő volt Berényi Klaudia és Berényi Zoltán egyetlen fia. A cselekmény szerint egy építkezésen lezuhant a magasból, és meghalt. Az őt alakító Somorjai Tibor később átigazolt a TV2-höz, ahol a Jóban Rosszban sorozatban Kornélt alakította, és színházi darabokban is szerepelt. Somorjai mostanra televíziósként keresi a kenyerét, először castingolt (olyan műsorokba, mint a Jóban Rosszban, Csaó Darwin!, Áll az alku, Ez nem a te napod, Okosabb vagy mint egy ötödikes, Cápák, Bár 2.0.), jelenleg pedig a TV2 saját gyártású műsorain dolgozik kreatív producerként.

Váradi Zsolt

Berényi Dániel szerepét Váradi Zsolt vitte a kezdetektől 2004-ig, amikor is kiírták a sorozatból, bár néha visszatér a képernyőre, legutóbb például sorozatbeli apja temetésekor. Váradi a Velvetnek elmondta, a családi, 25 éves légtechnikai (klímatechnikai) vállalkozása mellett saját céget igazgat, ami rendezvények, koncertek szervezésével és webgalériaszervezéssel foglalkozik. "Nem vágyom reflektorfényre, soha nem is az vonzott, hogy látnak az emberek" – magyarázta. "Engem ez az egész világ a miliő miatt érdekelt. Mai napig imádok ott lenni a stúdióban, és olyan emberek között mozogni, akik alkotni tudnak. Ez már gyerekkorom óta lenyűgözött." Az egykori sorozatszínész hozzátette, a képernyőn szerepelni előny, mert ismeretséget ad, de csak mosolyokat kap, a többiért meg kell küzdenie. Váradi szerint nem okozott problémát, hogy a Barátok közt forgatókönyve szerint Berényi Dániel skizofrén lett, hiszen ezzel a fordulattal a sorozatbeli karakterét jobban el tudják különíteni tőle az emberek, mint korábban, amikor Dani hétköznapi, kamaszkori problémáival küzdött küzdött a történet szerint.

Juga Veronika

A sorozat Berényi Katája a Velvet megkeresésére azt mondta, tíz éve nem szerepel sehol, és szeretné, ha ez így is maradna. Juga Veronika szintén 2004-ben szállt ki a Barátok köztből, azóta született egy kisfia, 2010-ben pedig az LMP országos listáján szerepelt a választásokon. Annyit azért sikerült még megtudnunk róla, hogy jelenleg a Budapest Park nevű szórakozóhelyen dolgozik social media menedzserként.

Konta Barbara

Konta Barbara szintén az induló csapathoz tartozott 1998-ban, és öt évig játszotta Hoffer Eszter szerepét. Később levetkőzött az FHM-nek, majd a TV2-n saját műsort kapott Barbara Show névvel. Aztán visszatért a civil élethezm és egy utazási irodában kezdett el dolgozni.  2007-ben férjhez ment Németh Norbert focistához, nem sokkal később pedig megszületett közös gyerekük, Franciska. A család közös életüket Szibériában folytatta, mivel Németh a Tom Tomszk futballcsapathoz igazolt. 2011-ben költöztek vissza, és bár Konta ismét visszatért az utazási irodába, akkoriban eljátszott a gondolattal, hogy egy sportmagazint vezetne. Pedig megutálta a kamerákat – állítólag. Legutóbb férje miatt került a címlapokra, a focista ugyanis a gyanú szerint meccsek manipulálásában vett részt, emiatt pedig előzetes letartóztatásban van.

Farkasházi Réka

A sorozat Kertész Mónikája nagy ritkán még megjelenik a sorozatban, a történet szerint egyébként Brüsszelben dolgozik. Farkasházi Rékától 2005-ben váltak meg a készítők, de akkoriban nem a búcsúzás miatt kapott kiemelkedő sajtófigyelmet: a színésznő ugyanis Németh Kristóf miatt elhagyta férjét, gyerekének apját. (Amiatt a Németh Kristóf miatt, akivel a Barátok köztben testvérpárt alakítottak.) Nem sokkal később Farkasházi tévedésnek nevezte a kapcsolatot és visszatáncolt férjéhez, aki amúgy diákkori szerelme. Mindeközben nemcsak a férfiak, de a szülés is az agyára ment: szakácskönyvet jelentetett meg Csemetéink csemegéi címmel, amit egyébként Juga Veronikával hoztak össze, és két gyereklemeze is megjelent. (Ide kattintva megnézhet/meghallgathat egy dalt tőle, ha van hozzá mersze.) Csatlakozott a Vital TV-hez, majd az ATV Jam Light háziasszonya lett. Jelenleg koncertezik, színházban játszik, szinkronizál, és Gubás Gabival közösen írják az Anyakanyar blogot. (Na, ez is megér egy misét.) Túl van az államvizsgáján, drámapedagógusként végzett, és még az is lehet, hogy tanítani fog.

Halász Gábor

Hoffer Mihályt még mindig a Barátok közt Meleg Misijeként azonosítják be a legtöbben, pedig Halász Gábor is csak 2002-ig szerepelt a képernyőn. A forgatókönyv szerint Szegeden él pasijával, Robival, akit amúgy meg D. Tóth András műsorvezető/híradós alakított anno. Halász a színészkedés után a Magyar Államvasutak vezérigazgatóságán dolgozott a kommunikációs igazgató főtanácsosaként,  jelenleg pedig Kiskutas polgármestere, már 2006 óta. Alapfokú borvizsgáló képesítést szerzett, közgazdász, kommunikációs és színész diplomája is van.

Szabó Erika

Szabó Erika 17 évesen került be a sorozatba, ő váltotta Erdélyi Tímeát, és lett a Barátok közt Új Tildája. A színésznőt 2008-ban kiírták a produkcióból, pedig emlékezetes pillanatokat köszönhetnek neki a nézők. Szabó Erika a későbbiekben is tette, amihez ért: jól nézett ki, villantott, itthon pedig ezzel a mutatvánnyal olyan filmekben lehet szerepelni, mint például az Üvegtigris 3. Az eredetileg közgazdász végzettségű színésznő a Színművészeti Egyetemre is felvételt nyert. Közben újba is vágta a fejszéjét: a Rádió Dabas Online-nál kezdett el dolgozni műsorvezetőként, számára érdekes emberekkel készít interjút, így volt már a műsorban színész, rendező, orvos és táltos is.

Bruckmann Balázs

A sorozat Szilágyi Palikája 2001-2008-ig szerepelt a sorozatban, szerepe szerint elköltözött a Mátyás Király térről, miután felesége, Tilda megcsalta. Bruckmann Balázs már a szappanoperában eltöltött ideje alatt is lemezlovaskodott, számos hazai zenésszel dolgozott együtt, többek között Brunner Zsolttal, DJ Sterbinszkyvel. Ezt a vonalat később is folytatta, ám a legfrissebb hírek szerint már nem DJ-ként keresi a kenyerét, hanem grafikusnak tanul, és már dolgozik is ebben a szakmában.

Marenec Fruzsina

Berényi András házasságon kívül született lánya 2004-ben tűnt fel a sorozatban, a karaktert öt évvel később írták ki (Emma Nizzába költözik tengerbiológiát tanulni.). Marenec Fruzsina a sorozat után betelefonálós játékot vezetett az RTL Klubnál, majd szerepet vállalt a Marslakók című sorozatban, ami nem sokkal később csúfosan megbukott. Az egykori sorozatszereplő négy év után tavaly szakított pasijával, és mondhatni új életet kezdett: szőkére váltott és sokat fogyott, nőiesedett. „Most a Sport Klub új műsorában a Warm Up Napi Sportajánlóban ismét  a kamerák előtt állok, de mellette ugyanúgy riporterkedem és szerkesztek is. Ez így abszolút kielégíti az érdeklődésemet. Ha újabb lehetőség kínálkozna, akkor biztosan megfontolnám, és örülnék is neki, de most nem töprengek ilyesmin. Annyi dolog van az életemben most, hogy nem gondolkozom azon, hogy mi lenne, ha" – mondta a Velvetnek.