Sorra cserélődnek a Barátok közt szereplői 1998, vagyis a szappanopera indulása óta, a készítők pedig sokszor nem írják ki a karaktereket a színészek távozása után, hanem átpasszolják másnak. Így esett, hogy van régi és új Tildánk is, de Bokros Linda bőrébe például eddig már hárman is bújtak. Ön szerint ki játszotta jobban ugyanazt a szerepet?

Mátyás Tilda

Ki a kedvence?

Vili bácsi unokájának szerepét először Erdélyi Tímea töltötte be, akit több mint tíz év ide vagy oda, még mindig a Barátok közt karakterével azonosítanak.

Erdélyit 2003-ban Szabó Erika váltotta, akinek tildáskodása egy évvel tovább tartott, mint elődjének, de 2009-ben őt is kiírták a sorozatból. Szerepe szerint Erikkel él Szegeden, néha-néha viszont vendégszínészként szerepel a szappanoperában.

Illés Péter

Ki a kedvence?

A viselkedési problémákkal küzdő srác szerepét 2009-ben írták be a sorozatba, akkor még Barna Zsombor játszotta Illés Pétert.

Barnát viszont később felvették a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, az iskola szabályai pedig nem tették lehetővé azt, hogy folytassa a forgatásokat. Ő ment, karaktere viszont megmaradt, helyét Kiss Péter Balázs vette át 2012-ben.

Bokros Linda

Ki a kedvence?

Bokros Linda 2008-ban tűnt fel a Barátok köztben, amikor becsöngetett Bartha Zsolthoz, hogy szia, apa, én vagyok a lányod, megjöttem.

A szőke Opitz Petra viszont csak egy évig játszotta a bajkeverő szerepét, inkább elment külföldre tanulni, helyét Szabó Kitti vette át. Ám ő sem volt túl sokáig a képernyőn, és Opitzhoz hasonlóan saját döntése volt a távozás: szintén a tanulásra akart koncentrálni inkább. 2013 óta Munkácsy Kata tölti be a helyét.

Berényi Tímea

Ki a kedvence?

Berényi Miklós és Balogh Nóra közös gyerekét, Timikét Rada Klaudia alakította először, ám a karakter jelleme olyan fejlődésen ment át, hogy a készítők szerint ez megkívánta a szereplőváltást. Rada helyett most Jelinek Éva boldogítja a nézőket.

Temesvári Noémi

Ki a kedvence?

Csifó Dorina, a Barátok közt Noémije egy év gondolkodás után döntött úgy, hogy otthagyja a sorozatot, és inkább a színpadon szeretne játszani a jövőben.

Szerepét Gonda Kata vette át 2009-ben, akit viszont a forgatókönyv szerint elég hamar elküldtek Amerikába tanulni. Temesvári Noémi egyébként a sorozatban Novák László volt feleségének, Ferenczi Orsolya pszichológusnőnek a lánya.

Juhász Gabi

Ki a kedvence?

Juhász Gabi szerepét a szappanopera indulásakor még Pető Fanni töltötte be, aki a sztori szerint elrabolta Bandikát, aztán szégyenében meglépett.

Karaktere 2011-ben tűnt fel ismét, akkor már gyógyultan, és ismét az ujjai köré tekerte Novák Lacit, ezúttal Peller Anna alakításának köszönhetően. A forgatókönyvírók viszont visszaküldték az árvaházba, ahol eddig dolgozott.

Illés Vanda

Ki a kedvence?

Illés Vanda a sorozatban Juli lánya, aki jelenleg Ausztriában van drogelvonón. Szerepét 2006-ban még Magda Szilvia játszotta, ám a producer két és fél hónap után úgy döntött, Kardos Eszterre cseréli. Akkoriban ezt azzal indokolták, hogy szolidabb és finomabb lesz a Kardos által megformált Vanda, aztán tessék, rehab lett a történet vége.