A műsorvezető tudatosan vonult ki a kereskedelmi tévézésből, mert már úgy érezte, túl erősen függ a bulvártól. A médiabeli munkái mellett vállalkozásai is vannak, reklámokkal, filmekkel foglalkozik, mert hát sose lehet tudni. Na meg érdekli is.

„Ha most alá kellene írnom egy papírt, hogy az elkövetkező tíz vagy húsz évben így marad a médiában betöltött szerepem, pénzem, munkám, családi állapotom, gondolkodás nélkül aláírnám” – mondta a Velvetnek a 40 éves műsorvezető, amikor a munkáiról kérdeztük. Kovács Áron énekesként lépett fel múlt héten a négy éve elhunyt Michael Jackson 55. születésnapjára szervezett megemlékezésen, de hát, ugye, 2011 óta a KÁOSZ Központ nevű együttes frontembere.

Liptai már régen megmondta

Jelenléte meglepő volt annak fényében, hogy az elmúlt években nem sokat hallani a Popdaráló egykori műsorvezetőjéről – ritkán nyilatkozik, és akkor sem túl intim dolgokról. Pedig épp kereshetnék is, mert munkái vannak, a Class FM-en rádiós műsort vezet, a köztévén meg lottósorsolást, és a Viasat3-nál is csinált két műsort. A kertévézést azonban abbahagyta.

„Amikor elkezdtem ezt az egészet, akkor egyszer odalépett hozzám Liptai Claudia, akit akkor még nem is nagyon ismertem, és annyit mondott: nagyon vigyázz a sajtóval. Mondtam, hogy jó, oké, mire rávágta, hogy de nem, tényleg nagyon vigyázzak. És nem értettem. Aztán idővel rájöttem, hogy az, hogy közszereplő vagyok, és ezzel mindent vállaltam, egy baromság” – kezdett bele a magyarázatba. „Amikor már azt olvasod, hogy te miket csináltál, miközben ezekből egy szó sem igaz, meg amikor írnak kritikát híres blogok arról sok csúsztatással, hogy a te műsorod miért olyan, amilyen, akkor az egy idő után fizikai fájdalmat okoz. Mert emberből vagy, és fáj a csúsztatás” – beszélt a katalizátorról a lágylelkű műsorvezető. Kovács Áron ezután arra jutott: mivel képtelen arra, hogy mindenkinek elmondja a maga igazát, és az sem megy neki, hogy lerázza magáról a kritikákat, egy lehetősége maradt, arrébb kell lépni.

Ami most van, azért nem menne vissza

„Ahhoz, hogy kimaradj ezekből, nem kell sok. Kicsit arrébb állsz, nem kertévézel, ha kertévézel, olyan műsorokat csinálsz, amik igazából nem csöcsökről meg olyan dolgokról szólnak, amik miatt aztán a figyelem középpontjába kerülsz. Ennyi. És jó így, lehet így létezni” – fogalmazott. Ambíciói persze neki is vannak, egészen pontosan egy, a saját ötletén alapuló zenei vetélkedőről van szó, amivel viszont még nem kezdett el házalni, így egyelőre csak a fiókot boldogítja vele. Ha viszont be tudná nyomni valamelyik kertévére, vállalná, hogy ő maga vezeti. „Megérné az áldozatot, mert azonosulni tudnék vele, és hinni tudnék benne, és mint ilyet, meg tudnám védeni, őszintén. Olyan dolgokért azonban, amiket most látok, és amiért most mennek oda műsorvezetők, azokért nem mennék vissza, mert az ember élete így is tele van hamis dolgokkal.”

Rádiós, képernyős munkái mellett vállalkozásai is vannak, mint mondja, igyekszik független maradni. „Édesapámtól azt tanultam, hogy független legyek, ne gazdag, ez vezetett egész életemben. Mindig szabadúszó voltam, és általában a munkámra volt szükség, nem másra. Van nekem is cégem, különböző vállalkozásaim, próbálok több lábon állni. Elég sok mindenben vagyok érdekelt, és sok mindent érdekel is. Érdekel a reklámkészítés, a filmezés, a zene, és ezek mindegyikében szoktam jeleskedni egy saját céggel” – mondta még.