Már Moszkában készül a Miss Universe döntőjére Kárpáti Rebeka, aki gyönyörűnek tartja versenytársait és úgy érzi, ő már azzal is elérte a célját, hogy kijutott a világversenyre. A volt Barátok köztös színész lánya edzéssel, ruhapróbákkal és szponzorszerzéssel készült a versenyre.

„Még soha nem voltam távol ennyi időt a családomtól. Eleinte fura volt, ismeretlen, új érzés volt ez, de aztán minden a legnagyobb rendben megy azóta is, hogy kijöttem” – kezdte a Velvetnek az idei Miss Universe Hungary, Kárpáti Rebeka, aki október 21-én érkezett meg Moszkvába, hogy a november 9-i döntőn (illetve már előtte, a november 5-i szűrön) összemérje szépségét másik 85 ország versenyzőjével. 

Senki sem ismeri, mégis türelmesek

R. Kárpáti Péter lánya külföldön pont ugyanolyan civil, mint az összes többi versenyző, hiszen senkinek fogalma sincs arról, hogy mi az a Barátok közt, amiben az apja játszott. Az alig főiskolás lány ezt bírja is, illetve pontosabban azt, hogy ott mindannyiukat ugyanolyan kedvesek kezelik, hiába nem ismertek. "Magyarországon általánosságban sokszor az a helyzet, hogy mit mindegy, ki mit dolgozik, amíg nem lesz belőle valaki, addig egy kicsit úgy beszélnek vele, mint a kutyával. Amikor meg már híres vagy, akkor te vagy a nagybetűs sztár. Itt enélkül is kedvesek és türelmesek, annyira más, annyira jó itt kint" – magyarázta a szépségversenyző.

a Kárpáti katemoss Rebeka már többször beszélt arról korábban, hogy külföldön tervezi a jövőjét, ez a terve, mondta most, semmit sem változott, sőt. Honvágya egyáltalán nincs, viszont nagyon hiányzik neki a családja és a fiúja. Ettől még jól érzi magát Oroszországban, és a versenytársairól is jó véleménnyel van. "Itt is az volt, mint otthon, hogy azt hittem, hogy majd feszkósabbak, távolságtartóbbak lesznek a lányok, de pont ugyanolyan pozitívan csalódtam, mint az otthoni versenyben. Brutálgyönyörűek a lányok és nagyon kedvesek." A versenyre egyébként különösebben nem készült, a Miss Worlddel szemben ugyanis itt még háziversenyek sincsenek. De azért például fogyott néhány kilót. "Edzéseim voltak, ezek nagyon-nagyon fontosak voltak. Annyiban készültem, hogy a ruhákat és a szponzorokat össze kellett szedni" – magyarázta.

A célját már elérte

Az idejüket rendesen beosztják Moszkvában, így aztán túl vannak már egy rakat fotózáson, interjún és szponzormegjelenésen. Máskor kirándulni viszik őket, így volt ez telefonos interjúnk idején is. "Mindig random derül ki, hogy épp hova megyünk. Most már másfél órája buszozunk valahová az esőben, de fogalmam sincs, hová" – így Kárpáti, akiről időközben az is kiderül, hogy az egyik kedvenc étele a kacsa. Kérdésünkre a 19 éves Kárpáti Rebeka elmondta, különösebb célja nincs a versennyel, mert tuladonképpen már elérte, amit akart. "Mint egy kis szivacs szívom be magamba az új élményeket, érzéseket, ismeretségeket, szépséget, mindent. Annyira szerencsésnek érzem magam, annyival többnek érzem magam már most, és hálás vagyok minden pillanatért" – fogalmazott.

Kárpáti Rebeka szobatársául a román lányt kapta, és bár jól kijön vele is, különösebben nem kerültek közel egymáshoz. "Imádom a haiti, a szlovák, a finn és a francia lányt, hatalmasat buliztunk együtt! De a guatalamai és a malajziai lány is nagyon jó fej" – sorolta kedvenc versenytársait Kárpáti, aki kérdésünkre azt is kifejtette, szerinte a venezuelai, a Puerto Ricó-i, a bolíviai, a spanyol, az indonéz és a lengyel lány is a befutók között lesz. Nagyrészt ezeket a neveket hozza az International Business Times szerzője is cikkében, igaz, ő politikai szempontok alapján válogatta a lehetséges győzteseket.