Olyannyira az esélytelenek nyugalmával ment neki A Szépségkirálynő döntőjének, hogy amikor kimondták, őt választották Miss Universe Hungarynek, ellenőrizni akarta a számát, hogy biztos legyen abban, övé a kettes. Igaz, a nevét is mondták. R. Kárpáti Péter nagyon büszke a lányára, és nem félti semmitől, mert megvan a magához való esze.

A 2008-as szépségkirálynő, Dammak Jázmin óta sorozatban barna hajú lányoknak osztották a Miss Universe Hungary címet – egészen mostanáig. A 18 éves Kárpáti Rebeka nem gondolta, hogy bármit nyerhet a rendhagyóvá lett döntőn, azt pedig inkább hátránynak érezte a verseny során, hogy édesapját az egész ország ismeri a Barátok köztnek köszönhetően. "Egészen a döntő végéig abban a hitben voltam, korábban is mondtam, hogy én ezt nem hinném, hogy így lesz, és mégis így lett" – mondta a Velvetnek közvetlenül az adás után. Kárpáti iszonyú hevületben beszélt, ki is derült, hogy még maga sem hiszi el, hogy ő lett a 2013-as Miss Universe Hungary. Ezt bizonyítja, hogy amikor meghallotta a számát és a nevét, a következő merült fel benne: "Meg akartam nézni a számomat, hogy tényleg az enyém-e a kettes."

A szépségét az anyjától örökölte

Kérdésünkre elmondta, sem külsőleg, sem személyiségét tekintve nem tartja magát tökéletesnek, így nem is tudja, miért őt választották. Talán azért – magyarázta, mert a zsűri azt látta, hogy jó irányba halad a személyisége, ezért jó alap lehet királynőnek. Édesapja is hasonló véleményen van, épp ezért nem is félti a lányát. "Semmitől nem féltem. A lányom 16 éves korától olyan lelki, szellemi harmóniáról tett tanúbizonyságot előttünk, szülei előtt, hogy semmiféle vaskalapos szigort nem kellett alkalmaznunk nála. Butaságnak is tartom az ilyen nevelést" – felelte kérdésünkre a színész. Hozzátette, szülőként nyilván a saját gyerekét tartja a legszebbnek, legjobbnak, legokosabbnak, legnagyobb lelkűnek, de tudja is magáról, hogy elfogult, épp ezért igyekezett mindig óvatosan mérlegelni. "Még mi sem fogtunk fel, ő meg aztán pláne, úgyhogy most egyelőre csak azt tudom mondai, hogy gratulálunk a lánynak, és igazából ez kizárólag az ő érdeme. Jó, a szépséget az édesanyjától örökölte, az tény, az észt, az okosságot is onnan, én meg csak ott voltam velük mindig" – mondta még R. Kárpáti.

Azért megjegyezte azt is, hogy mivel maga is vezetett már szépségversenyt, kicsit aggódott a lányáért, mert az előbbiekből következően pontosan tudta, milyen feszültséggel, izgalommal jár egy ilyen verseny, na meg, ugye, a magassarkú sem épp kényelmes. "Ráadásul egy hét trenírozás alatt voltak. Úgyhogy nagyon drukkoltunk, hallottuk, hogy nagyon óvatosan kell Norbi Update-et enni. Majdnem összepakoltunk, hogy viszünk egy kis jó halat, zöldséget, persze csak viccből."

A szépségkirálynő ugyanolyan normális ember

Kárpáti Rebeka körülbelül egy éve havi rendszerességgel szerepel reklámfilmekben, de önálló keresete van az időnként beeső hoszteszmunkákból is. Hogy a jövőben ezeket tudja-e vállalni és hogyan, azt a versenyt szervező Magyarország Szépe Kft.-vel kell majd egyeztetnie, ahogyan minden tervét, legyen az akár belföldi, akár külföldi, munka, tanulás vagy épp nyaralás. A cím számára arra eszköz, hogy megpróbálja eloszlatni a szépségkirálynőkkel kapcsolatok sztereotípiákat.

"A szépségversenyek nyerteseit általában megbélyegezik azzal, hogy ők szépek, de ostobák és buták. És, ugye, ott a világbékézés. Azt szeretném megmutatni, hogy ez egyáltalán nem így van. Attól még, hogy valaki szépségkirálynő, ugyanúgy megdolgozik a saját kenyeréért, ugyanolyan kedvességgel és nyitottsággal megy oda az emberekhez. Nem néz le másokat, nem hordja fenn az orrát, egy ugyanolyan normális ember, aki ugyanolyan normális életet él, csak emellett van egy plusz titulusa, egy plusz valami, amit megnyert" – fogalmazott a 2013-as Miss Universe Hungary.

Kárpáti Rebeka, akárcsak a többi, múlt szombaton megválasztott szépségkirálynő a lehető legrosszabbkor nyert: a show-t ugyanis ellopta előlük Kocsis Korinna azzal, hogy visszalépett a Miss Intercontinental Hungary címtől. És így van ez azóta is, igaz, Kocsis Korinna már nem igazán nyilatkozik, szemben a versenyt szervező Hajdú Péterékkel.