Tóth Gabi az évek alatt annyi témában mondott hatalmasakat és vétett ordas hibákat, hogy itt az ideje összeszednünk a legemlékezetesebb buktáit. A testvéri összetartástól kezdve az öltözködésen át az önzetlenségig minden területen alkotott már maradandót. Következzenek Tóth Gabi legnagyobb tanításai.

Tóth Gabi az X-Faktorba úgy ült be, mint a zenei életben sok tapasztalatot szerzett fiatal zenész, aki útmutatást adhat a mentoráltjainak az élet szinte minden területén. Ezt meg is teszi, mindenkit ellát tanácsokkal, de nézzük meg, hogy mennyire érdemes Tóth Gabi tanácsait megfogadni! A pályaképe alapján nem biztos, hogy ő az az ember, akinek minden szavát érdemes szentírásnak tekinteni.

Művészetről

Tóth Gabi énekesnő, nagyon jó a hangja, viszont a konkrétan mérhető eredményei alapján közel sem olyan sikeres, mint amilyennek a mentor-kisfilmek hájpolásából is sejtenénk. Hivatalosan 2004 óta, tehát közel tíz éve gyűri az ipart. Ennyi idő alatt annyi jött össze, hogy megjelent két lemeze: az első korong legjobb pillanataiban is csak a 27. helyig jutott a MAHASZ-listán, a második a 24-ig, tehát nem lehet azt mondani, hogy ezek kereskedelmileg piacvezető termékek lettek volna. Persze, ma már a lemez nem sokat jelent, de a kétezres évek elején-közepén mások produkáltak több tízezres eladásokat. Rendszeresen hangoztatott magasművészete egyébként nagyjából kimerült olyan értékteremtő tettekben, mint hogy elénekelte a Való Világ főcímdalát, meg az Éjjel-Nappal Budapestét, és kábé ennyi. Elindult a 2012-es eurovíziós válogatón, de szerencsétlenségére a dalát már az első elődöntő után sokan vádolták plágiummal.

Példamutatás

"Egy tanácsadó céget szeretnénk csinálni, ami egyfajta menedéket jelent az emberek számára. Dávid nagyon ért ahhoz, hogyan kell egészséges, és lelkileg kiegyensúlyozott életet élni, mennyire fontosak ezek az emberek életében. Én a reiki- és az agykontrollismereteimet tudnám kamatoztatni, amivel szintén sokat segíthetek, hogy eligazodjanak az életben, kilábalhassanak a megoldhatatlannak tűnő válságokból is" – mondta Tóth Gabi tavaly szeptemberben a nagy terveiről. Szép gondolatok, aztán alig egy hónappal később megműttette a melleit és póthajat rakatott, akkori fiúját pedig, Rasztovits Dávid focistát időközben a csapatában eltiltották tőle. Nem pont az a fajta kiegyensúlyozottság, amit tanítani érdemes.

Testvéri összetartás

Tóth Gabi testvére, Tóth Vera szintén énekesnő, ahogy azt valószínűleg mindenki tudja. Ha egy ilyen kicsi piacon, mint a magyar van egy jó hangú testvérpár, viszonylag logikus lépés lenne, ha időről időre közös projektekbe vágnának, támogatnák egymást. Náluk viszont nem ez a helyzet. Tavaly az év második felében annyira elmérgesedett közöttük a viszony, hogy nem is beszéltek egymással, nemhogy közös fellépéseket terveztek volna. Még a vállalt közös bulikat sem teljesítették: először Vera menedzserére hárítva a döntést, majd Vera végül beismerte: ő nem kívánt húgával egy színpadra lépni. Nem tudjuk, most éppen hányadán állnak egymással, de közös fellépéseik most sincsenek, viszont az X-Faktor táborában Tóth Vera segített a testvérének a versenyzők kiválasztásában.

Ízlés

Az X-Faktorban rendszeresen előfordul, hogy Tóth Gabi véleményezi a fellépők ruhaválasztását, tanácsot ad nekik, pedig ő aztán tényleg nem arról híres, hogy mennyire jól szokott öltözni. Nem is szaporítanánk a szót, összeszedtük inkább egy kis galériába Tóth Gabi öltözködési mellényúlásait az elmúlt évekből.

Önmérséklet

Az énekesnő munkásságát figyelők talán észrevették már, hogy elég heves vérmérsékletű, viszonylag szélsőséges érzelmekkel képes reagálni szinte bármilyen helyzetre. Úgy is lehet mondani, hogy hisztis. Amikor például néhány évvel ezelőtt miniszoknyában felmászott egy asztalra, hogy azon énekeljen, majd erről fotók készültek, teljesen kiborult a képek készítőire, hogy miért fotózgatják a bugyiját, pedig nem történt más, mint hogy a lent álló fotósok felfele voltak kénytelenek fotózni az asztalon táncoló énekesnőt, így óhatatlanul a bugyija is szerepelt a képeken, amit a miniszoknya alig-alig takart. A pletykák szerint pedig állítólag amikor néhány éve feldúltan távozott a VIVA Comet sajtótájékoztatójáról, akkor az azért történt, mert nem jelölték semmilyen díjra. Pedig veszteni is tudni kell. Vagy legalábbis érdemes.