A Jászai Mari-díjas színész szörnyű anyagi helyzete és egészségügyi állapota évek óta közismert. Több infarktuson túl van már, a lába is lebénult, fűtés és ennivaló nélkül kénytelen túlélni. Mindenki sajnálja, de senki sem segít. Most egy önkéntes csoport szervez neki gyűjtést.

Tegnap tette közzé a Facebookon felhívását az Önkéntes Batta civil kezdeményezésen alapuló baráti csapat, amelyben élelmiszergyűjtést szerveznek a színész részére. „Segítő kapcsolatunk önkéntesei voltak már nála, vittek egy kis élelmiszer csomagot. Nagyon beteg, ágyhoz kötött minden napja. Nagyon örült a kis csomagnak és a látogatásnak” – írják az azóta közel 3000 alkalommal megosztott posztban.

2009 óta tudjuk, hogy Paudits havi alig ötvenezer forintos nyugdíjából nyomorog, 2010-ben beszámoltunk róla, hogy a kötelet is megvette az öngyilkossághoz, mert már akkor úgy érezte, élete szenvedések sorozata, és nem állt távol attól, hogy felkösse magát. Hajdú könnyfakasztó műsorában, a Frizbiben is vallott kilátástalan helyzetéről: „A barátaim rég meghaltak, életem nyolcvan százalékát otthon, alvással töltöm, semmi értelme ennek a szenvedésnek. Két infarktusom volt, és várom, hogy mikor jön a harmadik, ami megváltás lenne.” Tavaly februárban a 47 kilósra fogyott, szó szerint éhező Pauditsról az is kiderült, hogy már a mozgás is olyan fájdalmas számára, hogy a lakásból sem tud kilépni, év végére pedig lebénult a lába.