Szerda este bejelentették az Eurovízió selejtezőjeként funkcionáló A Dal című műsor szereplőit, ahol természetesen Csiszár Jenő is ott volt. A zakóban és a szokásos csiricsáré szemüvegben feszítő Csiszárt nemrég Majka egész egyszerűen egy sutyerák parasztnak nevezte, ami már sok neki.

“Én már azt is olvastam tőle egy magazinban, hogy egy nagyképű, felfuvalkodott rossz arc vagyok” – mondta Csiszár a Velvetnek. “Szerintem azóta ő is érzi, hogy ezekkel a nyilatkozatokkal kicsit túllőtt a célon. Ő már van annyi ideje a sarkon, hogy rádöbbenhetne, aki közszereplő, azt anélkül vindikálhatják, hogy személyesen ismernék. Én végtelenül sajnálom, hogy rólam ez a véleménye, de őszintén megmondom, mindössze egy alkalomra emlékszem, hogy mi találkoztunk. Viszont azt rosszul gondolja, hogy egy napi két és félmilliós hallgatottságú rádióban majd egy ember személyes ízlése befolyásolja, hogy milyen zenék mehetnek, és mik nem adásba. Ez egyszerűen szakmai butaság, és semmi valóságalapja sincs.”

Csak hírverés a könyvének

A rádiós szerint nem véletlen, hogy Majka erős kirohanása ellene pont egyidőben történik a könyvének megjelenésével. “Ha jól láttam a hirdetésekben, ő azzal reklámozza a könyvét, hogy lerántja benne a leplet arról, hogyan működik a kereskedelmi televízió, és kik irányítják a kereskedelmi rádiókat. Megmondom őszintén, én ismerek egy-két tévétulajdonost, de még ők sem mernek ilyet állítani. Egyébként is, én már egy idős ember vagyok, és nem először próbálnak az én nevem bedobásával hírverést csapni egy könyvnek. Ezért sem lehet véletlen, hogy ez az egész pont akkor történik, amikor neki könyvmegjelenése van.”

Lehet szarozni, de ezt a rendszert nem én találtam ki

Hiába tartoznak a legnépszerűbbek közé Majka videói a Youtube-on, mégsem játssza a zenéit Csiszár rádiója. “Annyit kérdeznék akkor: és a többi rádió miért nem játssza a számait? Tudomásul kell venni, hogy van egy nemzetközi trend, és van egy magyar sajátosság. A legtöbben nem a nyugati trendeken szocializálódtak. Mondok egy példát: a rockzene itthon elkapcsolási faktor a rádiókban. A brit gitárzene elkapcsolási faktor itthon. Itt mondhatnám még az indie-t, a punkot, vagy az olyan amerikai műfajokat, mint a funky vagy a rhythm & blues. De a hiphop is ugyanúgy taszítja a hallgatókat, és itt jön képbe például Majka zenéje is. Hiába vannak a műfajnak itthon kiváló képviselői, mint például ő, Ganxsta Zolee vagy Dopeman. Azonban ők semmi egyebet nem csinálnak, mint leveszik az amerikai alapokat, és gyakorlatilag átültetik a magyar valóságba. Rádiós füllel hallgatva viszont ezek egyszerűen nem működnek, amikor van egy létező célcsoport. Lehet vitatkozni, lehet szarozni, de ezt a rendszert nem én találtam ki..”

Nem a rádiómat promotálom

Azonban a Majkával való hadakozásnál most vannak fontosabb feladatok is az életében, mint például most az Eurovízió, illetve annak előválogatója, A Dal. “Itt évtizedekig zártkörűen működött ez az egész eurovíziós jelölés. Most az egész ország dönthet, hogy kit akar Magyarországról küldeni egy nemzetközi megmérettetésre” – büszkélkedett Csiszár, hozzátéve, hogy sokkal minőségibb produkcióról van szó, mint a kereskedelmi tévés tehetségkutatók. “Ez nem egy karaoke műsor, ahol különböző énekesek mások dalait adják elő. Itt fontos szerepe van a producernek és dalszerzőknek, hogy megtalálják a tökéletes hangot az alkotásukhoz.” Régóta feltűnő, hogy mikzöben az MTVA-hoz tartozik a Petőfi Rádió, Csiszár Class FM-esként rendszeresen példálózik a saját, kereskedelmi rádióállomásával, ahol dolgozik. “Én nem a rádiómat promotálom. Ezzel a zsűrizéssel a munkámat tisztelik meg, amit az elmúlt évtizedekben végeztem. Ebben az esetben az teljesen mindegy, hogy én kereskedelmi vagy állami rádiónál dolgozom, a szakmai tapasztalatom számít egyedül.”