Justin Timberlake, de Varga Viktor is vesztett el tehetségkutatót, aztán mégis többre vitték, mint a győztes. És ez nem csak nekik sikerült. Megmutatjuk, hogy még kiknek!

Justin Timberlake

A világ legszexibb pasijainak egyike tizenegy évesen, Justin Randall néven próbálkozott a Star Search tehetségkutatóban egy country dallal, még 1992-ben. Alul is maradt az Anna Nardona nevű kislánnyal szemben, aki a műsor folyamán szintén kipottyant, és legalább a későbbiekben sem lett belőle semmi. Párbajuk viszont maga az übercukiság, nézzék!

Britney Spears

Timberlake-hez hasonlóan a tízéves Spearsen is látszott már 1992-ben, hogy nem rémül halálra egy kamerától. Ahhoz képest, hogy milyen kis mini volt, teljes magabiztossággal állt ki a színpadra, és akkorát énekelt, hogy sok döntős tehetségkutatós megirigyelhetné itthon. Ennek ellenére a Las Vegas-i show-ját premiereztető Spears épp az az előadó, akiről azt szokták mondani: nem a hangja miatt szeretjük. Pedig de, mi azért is szeretjük! Meg azért is, mert csinálhatunk neki klipet.

Christina Aguilera

Kilenc is alig múlt, amikor az újabban jól kinéző Aguilera beénekelte magát a Star Search első három helyzettje közé 1989-ben. Természetesen az első helyhez túl jó volt, úgyhogy csak a második jutott neki, de szerencsére az alul maradás nem vette el a kedvét, sőt, ezek után került csak be a Mickey Mouse Clubba, és robbantott a Genie in a Bottle-lal. Az akkori győztesre pedig már a kutya se emlékszik.

Beyoncé

Minden dívák legnagyobbika több mint 20 (!!!) éve nevezett a Girls Tyme tagjaként a Star Search-be. Az erősen TLC-re hajazó formáción látszik az igyekezet, mégis van bennük egy bájos bénaság, bár tartunk tőle, hogy táncban és énekben, de még repben is simán lenyomnák a ByTheWayt. Nem, azért ne írjuk le őket már most, térjünk vissza erre húsz év múlva, hisz előfordulhat, hogy addig Az Év Csapata is kigyúrja magát. Vagy nem.

Alanis Morissette

Mielőtt a kanadai énekesnő a '90-es évek közepén letarolta volna a bolygót, 14 évesen ő is indult a tehetségkutatóban 1988-ban, Alanis Nadine-ként. A harminc pluszos korosztálynak mindenképp érdemes belenéznie a videóba! Nagy eséllyel nem találkoztak még olyan felvétellel a jelenleg saját albumát megmjúzikelesítő énekesnőről, amin hasvillantós Fresh Prince felsőben, tupírozott Modern Talking frizurával pattog a színpadon.

És persze akadnak magyar példák is szép számmal. Emlékezzünk csak a Megasztár indulóira, akik közül többen még az élő adások elején elvéreztek, mint a duci nadrágtartós kislányból bájos alterhercegnővé lett Polgár Odett, vagy a Magashegyi Undergroundos Bocskor Bíborka. Sőt ott az X-Faktor győztes Kocsis Tibor, aki az első Megában még az élőig sem jutott, a legjobb ötvenből hazaküldték, aztán mégis megcsinálta a szerencséjét a konkurenciánál. 2005-ben vigaszágra került Walkó Csaba, aki azóta az eurovíziós Compact Disco frontembere, pont abban a szériában, ahol a tavalyi nyár bulihimnuszát jegyző Puskás Peti sem jutott a legjobb 3 közé, és ahonnan a Sztárban sztár egyik nagy meglepetését, Heincz Gábor Bigát és Zentai "Ments meg szerelem" Márkot is hamar kiszórták. Szörnyű dolgok ezek, a lehető legrosszabb mégis az volt, hogy az Alphaville-slágerrel örökre nyomot hagyó Bikicsunáj sem lett győztes.

De a jelenség az RTL Klub háza táján is ismerős lehet. Hiába nyerte például a Csillag születiket a halálunalmasság szinonimájaként emlegetett Tabáni István, Utasi Ápri, László Attila vagy Mészáros János Elek (ne érezzék magukat kellemetlenül, ha nem emlékeznek egyikre sem, nekünk sem ment mind fejből), jóformán az egyetlen még mindig aktívan jelen lévő karakter az eddigi négy műsorfolyamból az Édes élet hősszerelmese, Varga ViktorJobban utánagondolva: 2007 novemberétől összesen 41 héten, vagyis több mint 10 hónapon keresztül néztük minden hétvégén a Csillag születiket, és megesküdtünk volna, hogy eddig csak kettő, maximum három széria ment le, a nyertesek nevei pedig rákeresés után sem minden esetben tűntek ismerősnek.

Ki ne hagyjuk a sorból a Való Világot! Bár nem tehetségkutató, de egy olyan tévéműsor, aminek tényleg rengeteget köszönhetünk. Nem csak azért lehetünk hálásak az RTL-nek a műsorért, mert adott nekünk egy Majkát, egy Rácz "Young G/Béci" Bélát, egy Molnár "Nagy Ő" Anikót, egy néha alkesz, néha nem Baukó Évát vagy egy mindenki csaja Nádai Anikót, hanem mert Való Világ nélkül sosem készült volna el az utóbbi évek egyik legdurvább trash mocska, Szabó VV Zsófi Rágógumi című műve. Ugye, hogy önök is remegve várják már a folytatást?