A rapper annyit ivott, hogy mindenkinek beolvasott. Kapott a Tisztelt Ház, a magyar könnyűzenei élet, sőt az asszony is. Az ingyen pia megtette a hatását, mindenki kényelmetlenül érzi magát az eset után.

Dopeman egy igazi zen tanító. Hosszú évek után először adott úgy interjút, hogy abból mindenki csak tanulhat. A néző, akinek előfeltevései voltak a szakmáról, a riporter, akinek újra és újra kell gondolni a következő kérését, és a rapper, aki érzékelteti, mennyit kozmetikáz a megszólalásain, amikor éppen józan.

Dopeman öccsével karöltve beszélt a Tabu TV riporterének, hogy jutott be a Viva Cometre. „Pityinger László plusz 56 fő” – idézzük a költői túlzást. A mester ezután egy szóval összegzi a magyar könnyűzenét, majd kitér saját szerepére a szakmában. A könnyebb értés végett azt is tudatja, olyan buliban van, ahol ingyen ihat. És ezt nem teheti meg sokszor. Emellett értelmét nyeri az őszintére itta magát kifejezés is, hiszen Pityinger abba is bepillantást enged, hogyan müködik a kereskedelmi televíziózás a reggeli órákban. Majd hírül adja: megerőszakolja otthon a feleségét, mert az asszony ezt szereti.

A parti-kúrás egy pártkúrás

A videó vége felé Pityinger László szofisztikált stílusban arról értekezik, ő miért lenne kiváló szereplője a politikai életnek, illetve felhívja a figyelmet, milyen pontokon kapcsolódik ehhez az értelmiségi réteghez. A nem SZDSZ szimpatizáns énekes évértékelésben arra is kitér, a Tisztelt Ház milyen szexuális viszonyt ápolhatna vele. Természetesen Jézus neve és foglalkozása is előkerül a csodás interjúban, talán ő az egyetlen, akit a rapper nem illet különféle jelzőkkel. A zen tanító feltételezésünk szerint ezzel arra akarja felhívni a figyelmet, hogy még őt is - aki máskor nyugalmáról és konstanst vérmérsékletéről híres -, az alkohol képes kibillenteni egyensúlyából. Ahogy azokat is, akik mindennek csak a szemlélői.

A mestert sajnos nem tudtuk megkérdezni, mennyire érzi magát kínosan az interjú után, mert elérehetetlen maradt a számunkra.