A szeretet ünnepén a Frizbi megosztó műsorvezetőjét a kommentelők, a sajtó és saját maga iránt táplált érzelmeiről kérdezgettük, és megígértettük vele, hogy többé nem parkol rokkantaknak fenntartott helyen.

Te lettél a karácsonyi napcelebünk, Péter, pedig nem mindig vagyunk jóban, sőt.

Amikor szemétséget írtok rólam, megsértődöm.

Azért, mert te egy nagyon érzékeny ember vagy?

Valójában tényleg az vagyok. Mikor nem adok rá okot, akkor nem szeretem, ha belém rúgnak, különösen, ha ok nélkül. Meg aztán, a kommenteket is moderálni kéne.

Csak azért mondod ezt, mert olvasod őket.

Én ugyan nem. Azt mondta a Friderikusz, hogy beteg, aki a kommenteket elolvassa, igaza van, ez szerintem is egy perverzió. Éppen elég nekem, hogy a feleségem viszont olvassa őket, és persze ki is borul rajtuk, így folyamatosan próbálom róla leszoktatni. A kommentelők dolga, hogy kritizáljanak, illetve véleményeket írjanak egy-egy produkcióról vagy emberről. Ezen lehet siránkozni, lehet neki örülni, leszarni, de akkor is így van. Ennyi.

Mindegy, hogy mit mondanak, gondolnak, csak valamit írjanak rólad?

Ezen már túl vagyok. Volt egy ilyen időszak, de az elmúlt egy évben jóval kevesebbszer szerepeltem a címlapokon, mint korábban.

Persze, de most már egy vezető  kereskedelmi tévé adja a Frizbit, így nem is vagy rászorulva.

Tudatos volt a dolog. Kénytelen voltam dealeket kötni azért, hogy írjanak a műsoromról. Mondták, oké, de akkor mondjak valamit a magánéletemről. De már nincs szükségem ilyen dealekre. Kiszolgálom ettől még a bulvársajtót, de ez csupán jófejség, nincs szükségem már rá.

Akkor a csúcson vagy?

Magamhoz képest igen. Nem tartok még ott, mint Friderikusz Sándor – akit egyébként nem kedvelek –, vagy Vitray Tamás, akit viszont igen, de haladok.

Miért mondod? Hiszen hozzád még Orbán Viktor is elment.

Egyszer mindenkihez elmennek. Objektíven kell értékelni az interjúkat. Az a legfontosabb, hogy a szakma, meg a nézők elismerjék a munkámat.

Tehát hozzád a jó kérdéseid miatt mennek el az emberek?

Orbán Viktor a választások estéjén csak nekem adott interjút, és ez már nem az első  alkalom volt, hanem a harmadik. Ha az első interjút a jobboldali fanyalgó értelmiség, és ő is rossznak minősíti, akkor nem jött volna el legközelebb. Nyilván az első két interjú olyan színvonalú volt, hogy azt mondta, megérdemlem, hogy én legyek, akit a választások éjszakáján kitüntet. Na, most itt nem elsősorban Orbán Viktor személyéről van szó, hanem arról, hogy ha Magyarország mindenkori miniszterelnöke megtisztel a részvételével egy nem politikai, közéleti, hanem szórakoztató műsort, az minden esetben kitüntetés. Erről az interjúról cikkezett az Index, a Velvet, a Magyar Nemzet, mert annyira a sajátom volt, nem volt tele közhelyekkel. Eleve volt egy pertu köztünk, amit mindketten felvállaltunk.

A helyeden kezel a sajtó?

Most már igen.

Azért most valamelyest meg van kötve a kezed azzal, hogy míg eddig bárkit meghívhattál a műsorodba, most elsősorban TV2-es arcokat kell, akik nem feltétlenül a legérdekesebb, legaktuálisabb hírességeket. Nem laposodik el ezáltal a Frizbi?

Szerinted laposodott? Amúgy nem TV2-esekkel, hanem inkább úgy fogalmaznék, hogy RTL Klubosokkal nem. Rengeteg olyan ember van, aki sehova nem tartozik. Még Stohl esetében is a sérültek nálam szólaltak meg először, nem beszélve Gregor Bernadettről, vagy Damu Rolandról, akinek akkor már nem volt a szerződése a csatornával. Megpróbálunk exkluzívak lenni, mind tartalomban, mind pedig vendégekben. Robert de Niro, Thomas Anders vagy éppen Roger Moore csak nálam szolaltak meg.

És ez csak a te személyednek köszönhető?

Nem akarok szerénytelen lenni, de valószínűleg igen. Persze ott van mögöttem egy stáb, illetve Végvári Tibor, a műsor főszerkesztője már a kezdetektől, nyilván ő is sok mindent elintéz, de főként a nevemnek köszönhetően jönnek el a sztárok.

Ha már ilyen jól cseng a neved a médiában, nem kéne jobban odafigyelni a parkolásra?

Nézd, beismerem, hibáztam. Viszont, ne felejtsük el, hogy nem csak én járok az autóval, nem mindig én vagyok, aki szabálytalanul parkol. Ráadásul az emberek ugranak erre a témára.

Mondjuk, lehetne az az újévi fogadalmad, hogy többé nem állsz rokkanthelyre, még egy pillanatra se?

Lehetne.

Akkor Boldog Karácsonyt.