A volt villalakó szerint nem olyan ciki, hogy 1918-ra saccolta Magyarország belépését a második világháborúba: "Nem tévedtem akkorát, nem a XVI. századot mondtam" - vélekedik VV Ildi, aki nem csókolózott a többi lánnyal és nem vetkőzött le. Úgy tartja, ezért kellett neki mennie.

„Párbajt akartam, és gondoltam, ha Évát győzöm le, az baromi nagyot fog szólni” – magyarázta a ValóVilág Ildije a Velvetnek azt a döntését, miszerint a játék másik törtető nőjét, Évit hívta ki párbajozni szombaton. A tordasi lány azonban kicsit elszámította magát, vetélytársa nagy fölénnyel győzött ellene. „Bíztam magamban, ugye nem adjuk meg magunkat már a csata előtt. Biztosra nem mehettem senkivel, de akivel szemben szerintem a legtöbb esélyem lett volna, az Zsófi. De nem akarom lekicsinyíteni, mert lehet, hogy ő a legerősebb.” Ildi elmondta, semmilyen taktikát nem alkalmazott, és véleménye szerint ezt lehetett is látni a viselkedésén. „Lehet, hogy ez idővel változott volna, de egyelőre nem láttam értelmét” – tette hozzá az aerobikoktató, aki úgy véli, az összefoglalókban torz képet, mindig csak a negatív dolgokat láthattak róla a nézők:

A lány szerint az is erős túlzás, hogy Szandika szerint kimaradt minden mókából és nem vett részt dolgokban. „Én nem éreztem azt például, hogy a leszbi partiba benne kellett volna, hogy legyek. Én nem éreztem azt, hogy csókolóznom kellene egy másik lánnyal, vagy meztelenkedni. Imádom a játékokat, és olyanban nagyon szívesen részt is veszek, ami másról szól. Lehet, hogy 21 évesen ez buli lett volna még nekem is, de most már mást jelent a buli és más az értékrendem. Tény, hogy valamennyit ittak a lányok, de ami történt, az nem a pia miatt történt. Kitalálták, hogy csajos este lesz, amibe az üvegezős játékban először én is benne voltam, két kérdésre még válaszoltam is, de miután láttam, miről is szól ez az egész, azt mondtam, Ildikó, ezt már ne.”

A villalakó legcikibb jelenete egyébként a műveltségi vetélkedő alatt volt, amikor a történelmi kérdésekre egy helyes választ sem tudott adni, többek között azt sem tudta, hogy Magyarország mikor lépett be a második világháborúba. Ildikó 1918-at mondott. „Persze, nem vagyok egy Vágó István. De én azt gondolom, intelligens nő vagyok. A műveltségemen persze van még mit javítani, de kinek nincs? Egyébként ezen a vetélkedőn olyan kérdéseket talált ki Éva és csapata, amire szerintem a többiek se tudták volna a választ. Hogy nem tudtam pontosan, Magyarország mikor lépett be a második világháborúba, ott nem tévedtem akkorát, hisz nem a XVI. századot mondtam. Úgy jött le, mintha tényleg sötét lennék, mint az éjszaka.”

Ildi hozzátette, a kommunikáció, a zene, a tánc, a színpadi jelenlét és megnyilvánulás áll hozzá közel, ezeken a területeken erős, és nagyon szeretné, ha ezeket az értékeket valaki meglátná benne, és segítene neki a médiában elhelyezkedni. Jelenleg szingli, expasija – aki a játék alatt szakított vele – ugyan megjelent a párbajon, Ildi viszont nem fogadta vissza. Mint mondta, a fiú nem támogatta a „szereplős dolgait”.