Steiner és párja nem erőltetik az örökbefogadást. Ha azonban így segíthetnének egy rászoruló gyermeken vagy anyán, akkor gondolkodás nélkül belevágnának.

"Gyors és zártkörű esküvőt szeretnénk. Amint megérkeznek a szükséges iratok Londonból, Matannal odarepülünk és egy kis templomban egybekelünk" – nyilatkozta Steiner Kristóf múlt héten a Mokka egyik adásában.

Már két éve jegyben jár párjával, az esküvővel azonban még várni szerettek volna, s már egy komoly krízist is megélt a kapcsolatuk, ami állítása szerint csak megerősítette őket.

"Nehéz megfogalmazni pontosan, mi vezetett tavaly a csúnya szakításhoz. Négy év együttlét hosszú idő, ezalatt már-már evidenssé, természetessé váltak azok a dolgok, amelyeket a kapcsolat elején különlegesnek tartottunk a másikban. Kezdtünk úgy beszélni egymással, mintha nem is szerelmespár, hanem testvérpár lennénk, s az apróbb nézeteltérések csak rátettek egy lapáttal."

Steiner Kristóf másfél évig élt Tel-Avivban Matan családjánál egy gyönyörű házban, az egykori műsorvezető azonban egyre kényelmetlenebbül érezte ott magát. Elhatározta, hogy Londonba megy kreatív írást tanulni. Fel is vették a híres Goldsmith Egyetemre, ám párja, Matan nem volt benne biztos, hogy vele tartana.

"Durván váltunk el egymástól, úgy döntöttünk, hogy mindenki járja a maga útját. De nagyon rövid idő alatt rájöttünk, egyszerűen nem tudunk tovább lépni, s a másik nélkül létezni."

Az összezörrenések után Steiner Kristófék próbáltak tudatosan változtatni a hibáikon, de a legnagyobb segítséget a kabbala tanai nyújtották számukra.

"Izraelben kezdtem el Matannal együtt intenzíven kabbalát tanulni. Nagyon sokat segített átértékelni az egész kapcsolatunkat, Matan utánam jött Londonba, újra egymásra találtunk, és azóta is csak szorosabb a kötelék köztünk. Hiszek abban, hogy az a mélypont jót tett nekünk. A kabbala arra tanít, mindig azt figyeld, hogy mikor, miben tudsz segíteni embertársadnak. S ha magadon segítesz, akkor másokon is tudsz. Nem megalkuvásról van szó, nem is hiszek abban, hogy a súrlódásmentes kapcsolatok hosszú életűek lennének. Nagyon találó az a mondás a mi életünkre, hogy 'teher alatt nő a pálma', hiszen az ember teste, lelke, személyisége akkor fejlődhet egészséges módon, ha azt megfelelő időben és kellő mértékben nehézségek és próbák érik" – mondta Steiner, aki azt is elárulta, egy időben komolyan foglalkoztatta őket a gyermekvállalás gondolata.

"Szerettünk volna örökbe fogadni egy gyermeket is, érdeklődtünk, keresgéltünk, de rájöttünk, nem kell erőltetni azt, ami idővel úgyis bekövetkezik. A következő nagy lépés jön majd magától. Persze ha ezzel segíthetünk egy rászoruló gyereken vagy anyukán, gondolkodás nélkül belevágnánk – mondta a Velvetnek Steiner, aki nemrég egy új zenecsatorna, a MusicPlus főszerkesztője lett. Emellett rengeteg hazai magazin londoni tudósítójaként filmbemutatókról és nemzetközi sajtóeseményekről ad hírt a magyaroknak.