A műsorvezető ledöbbent azon, amit kollégája állít Szalai Vivien könyvében. Stohl úgy véli, Sebestyén tette tönkre a karrierjét akkor, amikor az egyik VV4-es adásban a szájára vette a bal heréjét. Sebestyén Balázs beismerte, hogy valóban poénkodott a színész nemi szervén, de a leírtakkal ellentétben senki nem tartotta ezt erős beszólásnak. A műsorvezető a Velvetnek úgy nyilatkozott, senki nem tehet arról, hogy Stohl ilyen helyzetbe jutott, egyedül ő maga.

Stohl András pályájáról és magánéletéről készült könyvével haknizik újabban Szalai Vivien újságíró/író, amiből hétfőn a színész és Sebestyén Balázs kapcsolatáról közölt részletet a Bors. A cikkből kiderül, hogy Stohl Sebestyén felbukkanásáig nem látott senkiben konkurenciát, mivel „a tévében sokáig nem volt ellenfele, nem volt olyan típusú műsorvezető, mint ő.”

Részlet Szalai Vivien könyvéből

„Aztán elkezdett a Balázs nagyon kinőni, s ő bizony lényegesen tudatosabb, mint én. A karrierépítést is ideértem. A ValóVilágnál nagyon meglepődtem, hogy jelentkezett rá. Mert nem felkérték, hanem ő maga jelentkezett rá. S természetesen bekerült. Ő határozta meg, mikor akar lenni, én meg csak kapkodtam a fejemet, hogy mi történik körülöttem. Persze felvehettem volna a kesztyűt, de mi a francnak?! Egyszer összeraktak minket. Nem mondanám, hogy jól sült el.

Balázs korábban azt nyilatkozta, hogy nagyra tartja a munkámat, de aztán jöttek igazán furcsa dolgok is tőle. Nagyon profin csinálta a műsort, s még azt is, ahogyan megpróbált megalázni engem. Vezettük közösen a műsort, jött a szokásos, a szavazást lezárom, a kezem találkozik jelenet. De Balázs váratlanul azt mondta, hogy amikor a bal heréd találkozik a mappával... Én meg csak néztem, és gondoltam magamban, hogy te teljesen hülye vagy? Mindezt élőben. Én nem foglalkoztam vele, viszont az asszisztensem, Csilla zokogott. Igazság szerint Balázs égett be vele, sajátmagát járatta le akkor. Később az RTL Klub folyosóján sokan szóltak neki, hogy ez talán egy kicsit erős volt. Később elgondolkoztam a történteken. Azon, hogy ezt vajon szándékosan csinálta vagy pedig csak véletlenül kicsúszott a hülyeség a száján. Mert ha ez az ember ennyire tudatos, akkor az komolyan ijesztő. Mert akkor az nem azt jelenti, hogy itt ez a hülyegyerek, aki versenyezni akart, hanem akkor az már aljasság. Rá négy napra egyébként bocsánatot kért. Mindenesetre elég érdekes volt az egész. Mondanom sem kell, hogy később soha többet nem raktak egy műsorba minket össze... Elég nehéz bevallani, de ezzel az utolsó balesettel jól betettem saját magamnak. Teret adtam a Balázsnak. Én magam csináltam magamnak a konkurenciát.”

Sebestyén szerint a here nem durva beszólás

Sebestyén Balázs Stohl András állításairól a Velvetnek úgy nyilatkozott, hogy aki ezen a beszóláson nem tud röhögni, ráadásul még komolyan is veszi, az nem igazán tudja, hogy miről szól a showbiznisz. „Szerintem ez nem volt egy durva beszólás. Abban a pillanatban ezen András is röhögött, nem borult ki, az állításával szemben pedig nem szóltak rám a folyosón, és nem fakadt sírva az asszisztense sem – aki egyébként az én asszisztensem is. Semmi ilyen nem történt” – magyarázta a műsorvezető, aki szerint az Rtl Klub nem egy napközi, ott nem jelentkeznek emberek műsorra, és ezzel Stohl András is tisztában van.

„Itt van Kolosi Péter, a csatorna programigazgatója és az RTL Klub menedzsmentje, akik eldöntik, hogy melyik műsorra ki alkalmas. Lilut és engem már első körben felkért a csatorna, hiszen mindez András balesete után történt, és sokáig még az sem volt biztos, hogy ő egyáltalán képernyőre kerül.

Amikor elmondtam, hogy a műsorban Lilu mellett csak x darab adást tudok vállalni (akkor még), és ezt ketten nem tudjuk vinni, akkor kérték fel Andrást (amit aztán a felénél fel is adott, mert zajlott a tárgyalása, az ötödik szériánál pedig fel sem merült a neve).”

Sebestyén Balázs hozzátette, nagyon reméli, hogy a rá szánt fejezeten kívül Szalai könyvében nincs több hazugság. „Mert én az állításait annak tartom azon kívül, hogy valóban szóba hoztam a heréjét, ami egy poén volt. Nem gondoltam volna, hogy ebből ez lesz, szerintem ebben nincs semmi bántó. Rettenetesen sajnálom, de azt gondolom, hogy ebben a helyzetben másokat okolni – vagyis, hogy ő ide jutott –, az talán butaság. Senki nem tehet arról, hogy ő ilyen helyzetbe jutott, egyedül ő maga."