Az Anna and the Barbies énekesnője a VOLT fesztiválon fejtölcsérben lépett fel, az X-Faktorban viselt tollas összeállítása után pedig meghívták a zenekart egy fétisklubba. Pásztor Anna reméli, hogy 2012 őszén egy szürreális koncert keretében az összes vizuális perverzióját kiélheti.

Egy jól sikerült póznak köszönhető, hogy a Carbonfools után egy másik underground zenekar is képviseltette magát az X-Faktorban Pásztor Anna, az Anna and the Barbies énekesnője személyében. „Az Anti Fitness Club tagjainak egy egészen furcsa módon jutott eszébe, hogy a Maroon 5 Moves Like Jagger című számának feldolgozásában én is szerepelhetnék."

"Az idei Szigeten egy fotósnak, Páth Daninak sikerült egy olyan pillanatot elcsípnie, amelyben olyat arcot vágtam, úgy tartottam a kezem, mint Mick Jagger. Az egyik rajongónk a Facebookra pedig feltöltötte a képet, és mellékelt egy fotót a Rolling Stones énekeséről is . Amikor az AFC-s fiúk kitalálták, hogy feldolgozzák ezt a számot, egy másik énekesnő énekelte fel Christina Aguilera részét, majd eljutottak hozzám, én pedig úgy gondoltam, hogy inkább a Satisfactionből legyen benne egy betét. Az ötlet a fiúknak is tetszett, megcsináltuk a zenei alapot, és annak ellenére, hogy két külön világból jövünk, nagyon jól sikerült az együttműködés” – ismertük meg a produkció eredettörténetét.

Persze nem ez az első alkalom, hogy Pásztor Annát egy másik előadóhoz hasonlították, de őt nem zavarja, sőt, mindegyik párosításnak örül. „Az embereknek szükségük van arra, hogy – mint sok minden mást is – be tudják rakni valamilyen fiókba az előadóművészeket. Hasonlítottak már Pinkhez, Gwen Stefanihoz, sőt, a Rammstein énekeséhez is az előadásmódunk miatt. Szeretem azt az őrületet, amit csinálnak a színpadon, hogy nem veszik komolyan magukat. Volt, aki pedig a Mrs. Nemzet Csótányának nevezett egy fellépés alkalmával. Nagy Ferót egyébként nagyon szeretem, ő az egyik ikonom. Az X-Faktor legjobb pillanata az volt, amikor Nagy Feró odajött hozzám a folyosón, megölelgetett és egy csomó pozitív dolgot mondott az erőről, a szexualitásról, az előadásmódról, a rock and rollról. Elmondta, hogy nagyon szívesen eljönne egy koncertünkre is” – nyilatkozta a Velvetnek Pásztor Anna.

Vendégszereplő egy másik zenekarból

Frontemberként természetesen szerette volna, ha a zenekar is színpadra lép vele. Mint elmondta, kicsit rosszul jött ki, hogy sokan nem tudták, ő nem az AFC énekesnője, hanem vendégszereplő egy másik zenekarból. Az Anna and the Barbies rajongói egyébként jól fogadták a közös dalt, akinek negatív előítélete volt az Anti Fitness Club tagjaival szemben, azoknak meg is változott a véleménye a bandáról. A fiúknál már egy kicsit nehezebb volt a helyzet. „Komoly személyi kultuszt építettek ki a rajongók, főleg a lányok. Tomi mondta, hogy nem nagyon szeretik, ha bármilyen nőnemű lény megközelíti őket 20 méterre, főleg ha még a gitárját is megnyalja. A fiúk egyébként szeretnének kiszabadulni a jólfésült emós skatulyából, és ehhez minden adottságuk megvan, nem elszállt tini popidolok, nagyon keményen dolgoznak” – méltatta ideiglenes partnereit Pásztor Anna. Hozzátette, üdvözítőnek tartja, hogy a kereskedelmi csatornák most már olyan zenekarokat is meghívnak, mint például a Carbonfools, a versenyzők pedig Quimby-dalokat énekelnek.

Szerelemből zenél

A tehetségkutatókat egyébként ő is szereti, továbbra is csak egyetlen dolgot kifogásol: szétcincálják a fiatal tehetségeket. „Annak viszont örülök, hogy az idősebb előadók, mint például Fekete Jenő, lehetőséget kapnak. Persze sok énekesnőt ismerek, akik érthetetlen okból nem jutnak előrébb. Nyilván, hogy a szerkesztők megválogatják, hogy milyen karaktereket akarnak szerepeltetni a műsorban. Bár a tehetségkutatókban feltűnő előadók nem veszik el a kenyerünket, a magyar zenészek - még a jól befutott előadók is - az éhhalál küszöbén állnak. A vidéki fellépéseken nem lehet értelmes mennyiségű pénzt keresni, a fővárosban pedig csak havonta egy koncert van, mert a klubok megkérik az előadókat, hogy a leszervezett koncert előtt és után két hétig ne legyen másik fellépés” – adott némi betekintést a hazai zenei életbe. Társaival együtt ő szerelemből zenél, így nem zavarja őket, ha nem keresnek sokat. Napersze.

Szeretek a közönség kedvére hülyét csinálni magamból

Az, hogy december 30-án két helyen is fellépnek Budapesten, a véletlen műve. Az egyik fellépés igazi csemege lesz nekik és a rajongóknak is. „A X-Faktorban tollak lógtak ki a ruhámból, és ennek a különleges fellépőruhának köszönhetően meghívtak egy fétisklubba” – nyilatkozta Pásztor, akinek az is nagyon fontos, hogy vizuálisan is nagyon szórakoztatóak legyenek a zenekar fellépései, és most már a banda minden tagja megtalálta az a stílust, ami jól áll neki. „Olyan dolgokat veszek fel, amelyek szöges ellentétben állnak azzal, amelyet illendő, szükségszerű lenne hordani adott körülmények között. A VOLT Fesztiválon például egy sérült állatoknak való fejtölcsért viseltem, amiből alig látszott ki a fejem, és úgy kellett felülről belógatni a mikrofont. Szeretek a közönség kedvére hülyét csinálni magamból.”

Az Anna and the Barbies egyébként mozgalmas év elé néz, készül az új album, amit két-három kislemez formájában vásárolhatnak majd meg a rajongók, mert a hagyományos, nagylemezes CD ideje már lejárt. És ha minden a terv szerint megy, ősszel lesz egy nagy fellépés egy fantasztikus helyszínen. „Ha ők is jónak látják, akkor egy speciális rockcirkusz őselőadása lesz, ha ez nem jön össze, akkor pedig egy szürreális, eddig nem látott rockkoncertet tartunk majd, ahol az elmúlt öt év vizuális perverzióit kiélhetem” – nyilatkozta az énekesnő, aki jelenleg a vizsgáira készül. „A Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi karán már elvégeztem négy és fél évet angol szakon, de a zenekar és a színészet miatt halasztanom kellett, nemrég azonban szóltak, hogy nem lehet tovább húzni a dolgot, így most éppen a maradék kreditek begyűjtésén dolgozok.”