Bár nem Muri Enikő nyerte az idei X-Faktort, egyértelműen benne van a legnagyobb potenciál arra, hogy hosszú távon is megtartsa hírnevét. Fiatal, szeret szerepelni, ráadásul dögös is, bár ez utóbbi adottságát annyira nem tudja kamatoztatni, mert annyira elfoglalt, hogy nemcsak Papizsanszkij Arturra, hanem VV Attilára sem jut ideje. Utóbbi mondjuk nem is az esete.

"Nem voltam igazán csalódott, amiért nem nyertem meg az X-Faktort, ha sírtam, az is inkább azért volt, mert vége lett a műsornak. Pont Tibóval (a későbbi győztes, Kocsis Tibor) beszéltük, hogy bármelyikünk nyer, mi abszolút győztesek vagyunk” - mondta a Velvetnek Muri Enikő, aki bár nagyon meg akarta nyerni, végül nem vitte el a második X-Faktor első helyezését. Ennek ellenére nagyon elfoglalt, jól jelzi ezt, hogy csak sminkelés közben jutott ideje beszélgetni, mert ment egy későbbi tévés szereplésre. És a koncertezés még el sem kezdődött. “Szerencsére a jóisten megáldott olyan emberekkel, akik mindent megszerveznek az időbeosztásommal kapcsolatban, ezért belefér a színház, a turné, vagy akár egy saját koncert is.”

Nem jó dalszerző

A még mindig nagyon fiatal énekesnő természetesen saját lemezt is szeretne. “Megmondom őszintén, nincs túl sok dalszerzői tehetségem. Szövegeket szoktam néha írni, talán ezeket bele lehet rakni az új dalokba. Azoknak a zeneszerzőknek szeretnék majd segíteni, akiknek még nem jelentek meg slágerei, ezeket a fel nem fedezett tehetségeket akarjuk felkérni.” Annyi konkrétumot azért tudni, hogy Nagy Feró a továbbiakban is egyengetné a pályáját.

Nem csak mentor, lelki társ is

Muri Enikő mentoráltból nagyon gyorsan mentor lett, igaz kicsit más szinten: a múlt héten a Való világban próbált valami muzikalitást nevelni Attilába és Seherezádéba, hallhatóan mérsékelt sikerrel. “Az elmúlt napjaim arról szóltak, hogy minél többet kihozzak a két emberemből, és úgy látom, hogy sikerült is. Attilát kicsit noszogatni kell, de egy idő után nagyon belelkesül” - mesélt valóvilágos harcáról, aminek örült, mert mindig ki akarta próbálni, milyen mentorkodni. “Lélekben is támasz akartam lenni, nemcsak mentorként, hanem lelki társként is.”

Legjobban aludni szeret

Az X-Faktorban igazán vad nőként mutatták be, pedig valójában nem az a tipikus bulis figura. “Olyan régen voltam bulizni, hogy nem is emlékszem már rá, mit csinálok ilyenkor. Nem vagyok táncolós ember, inkább az a fontos, hogy beszélgessek a régebben látott ismerősökkel. Jelenleg azt szeretem a legjobban, ha hat óránál többet alhatok” - mondta az énekesnő, aki ha teheti, monumentális filmzenéket hallgat, mert ezek kapcsolják ki.

VV Attila nem az esete

Nagyon kevés nőnek akarnak ennyire párt találni, mint Muri Enikőnek. Már kevés is elég ahhoz, hogy beinduljon a találgatás, a műsor ideje alatt például a Vasas focistájával, Papizsanszkij Arturral hozták össze, de ez idő hiányában végül nem fordult komolyabbra, most pedig a Való világ homlokkirálya, Attila udvarlása miatt lett érdekes a magánélete. “Ebből a 'mindenki a Muri Enikőt akarja' dologból én nem érzek semmit. Mondjuk Attilának észrevettem a viselkedésén, hogy nem vagyok számára közömbös, de én nem párt keresni mentem be. A feladataimra igyekszem koncentrálni, a szerelemet pedig keresem, ami úgyis jön, ha jönnie kell. Az a helyzet, hogy nekem ő nem is esetem, bármit akarnak ebbe belemagyarázni, én mentorkodni mentem oda. Az, hogy benne kialakult valami, maximum annyiban köszönhető nekem, hogy ott voltam. Nem mutattam felé soha, hogy érdekel mint pasi, de persze jólesik a figyelme.”