A Király-trió legidősebbje a jövő hónapban Németországban turnézik, aztán meg New Yorkba utazik stúdiózni, így pasijával valószínűleg még várnak az összeköltözéssel. Esküvő is lesz majd, jövő nyáron tervezik összekötni az életüket Magyarországon. Király Linda azt mondja, még sosem volt ennyire boldog, és ebbe még az sem rondít bele, hogy testvéreivel nem jutott ki az Eurovízióra.

„Az volt a legfontosabbaz Eurovízióban, hogy egy világszínvonalú produkciót hozzunk össze, és kihozzuk magunkból a legtöbbet. Szerintem ez sikerült, úgyhogy nem vagyunk csalódottak, főleg, hogy kiderült, közönségkedvencek vagyunk” – kezdte a Velvetnek Király Linda, akivel a Symbolban tartott jelmezpróbán beszélgettünk. A 28 éves énekesnő és ikeröccsei olyannyira nem csalódottak, hogy nem hagynak fel a közös munkával. Hogy Benjaminnak milyen szerepet szánnak, nem derült ki, az énekesnő ugyanis elsősorban Megasztár-győztes testvérével dolgozik, Move Faster címmel nemrég daluk is megjelent. Ehhez és az eurovíziós dalukhoz is készítenek majd klipet, magyarázta.

Igyekszik keveset lenni külföldön

Önálló munkái is vannak, a jövő hónapban egyedül turnézik majd Németországban, ezt követően pedig New Yorkba utazik, hogy befejezzék végre dalukat a Fugees egykori tagjával, Pras Michellel. Eközben a magánélete is pörgős, építészmérnöknek tanuló vőlegényével, Huszka Zsomborral épp lakást keresnek, hogy végre összeköltözzenek. „Annyira beindult most a munkám, mindenfelé kell rohangálnom, így lehet, hogy ez egy kicsit csúszik. Őrület van, de azért ez jó őrület” – jelentette ki az énekesnő. Az örömbe persze némi üröm is becsúszik, mert amíg külföldön van, nélkülöznie kell a pasiját és a családját. „Minél többet tudok itt lenni, annál boldogabb vagyok, mert azért néha nehéz nélküle” – dobta fel egy kis akcentussal a beszélgetést, mégiscsak az angol az anyanyelve.

Azt is megtudtuk tőle, hogy éppen ezért a magyar szövegeket nehezebben érti meg, többször vissza kell hallgatnia, és persze, könnyebben is fejezi ki magát angolul. „Tényleg minden tiszteletem azoké, aki igazi jó magyar szöveget tud írni, én meg sem tudnám közelíteni. Magyarul csak olya 16-17 éves koromban tanultam meg, elég későn. De mivel az első nyelv, amit megtanultam, az angol, ezért azt azonnal értem, érzem, a magyar viszont sokkal nehezebb.” Király Linda szerint nem véletlen az sem, hogy öccse Solo című dala – amit egyébként együtt írtak - sokkal sikeresebb lett, mint a korábbi magyar nyelvűek, az anyanyelvén ugyanis sokkal inkább át tudja adni az érzéseit ő is, és öccse is. Márpedig szerinte ez a siker záloga.

Szülői hátszél? Az nincs

Az életével most maximálisan elégedett, még sosem volt ilyen boldog, minden szépen alakul, mondta, majd gyorsan lekopogta, nehogy ezen múljon. Úgy érzi, már egyre kevesebben bántják a Himnusz miatt, és azt is egyre ritkábban kapja meg, hogy csak a szülői hátszél miatt jutott el idáig.

„Nem a szüleink írnak dalokat helyettünk, nem a szüleink énekelnek helyettünk, nem a szüleink állnak a színpadon helyettünk, szerintem ez elég bizonyíték. Egyébként nekem ki kellett harcolnom, hogy énekelhessek, mert azt mondták, hogy 'az én lányomból nem lesz énekesnő, legyen valami stabil valami az életében'. Már 12 évesen tudtam, hogy mit akarok csinálni, 13 évesen azzal leptem meg a szüleimet, hogy meghívtam őket a Carnegie Hallba, ahol a Caro Nomét meg az Éjkirálynő áriát énekeltem. Hatalmas tévhit, hogy bármit alánk raktak. Amerikában elterjedt dolog az, hogy a szülők menedzselnek, azért, mert egyszerűen csak bennük lehet bízni. A mi családunkban, és ez kőkeményen így van, hogy ha nem tudod saját tehetségből, meg akaraterőből elérni, akkor nem csinálod és kész.”

Whitney Houstonról

"Ő a legnagyobb példaképem, és eszméletlenül fog hiányozni. Whitney Houston inspirált arra, hogy énekeljek, tőle vettem azt át, hogy nem az a legfontosabb, hogy technikailag milyen akrobatikus dolgokat csinálsz, hanem hogy abban az egy hangban, amit kieresztesz, minden érzelem benne legyen" - beszélt az elhunyt énekesnőről Király Linda, aki személyesen is találkozott vele.

Jövő nyáron lesz az esküvő

A himnuszos bakit máig nagyon sajnálja, és ezúttal is elmondta, nem direkt csinálta, nem rosszindulatból, mindössze nem tudta a nyelvet rendesen, és megijedt. „Persze, hogy fáj. Mindenkinek rosszulesne, ha mondjuk huszonvalahány éves koráig arról beszélnének, hogy az iskolában egyszer leesett a gatyája. Ez is ilyen. De muszáj volt megtanulnom, hogy a rosszindulat az egyén boldogtalanságából fakad, és el kellett fogadnom, hogy nem mindenki fog szeretni.”

Nem is annyira távoli tervei között szerepel az esküvője, amit mindenképpen itthon szeretnének megtartani, hiszen mindkettejük családja itt él. Na meg: „Ennél szebb helyen hol lehetne esküvőnk? Neki most be kell fejeznie a sulit, jelenleg épp dolgozik pár képregényen, ami Amerikában is megjelenik, úgyhogy nagyon ügyes. Ezért aztán szerintem csak jövő nyáron lesz az esküvő” – osztotta meg elképzeléseit az énekesnő, aki persze szeretne majd egy rakat gyereket is, csak még nem most.