Gyakran csak az alapárat nézzük végig, ha szállodát választunk. De annyi plusz költséget számolhat fel a hotel, hogy nem árt odafigyelni. Még jó, hogy a Daily Mail összegyűjtötte nekünk a legfontosabb pontokat. A TripAdvisor és egyéb felmérések segítségével rengeteg hasznos tanáccsal látott el minket, amire támaszkodhatunk külföldön.

Ha egy mód van rá, tisztítsuk le a távirányítót!

Sőt, ne csak akkor, ha egy mód van rá. Mindenképpen tegyük meg! A houstoni egyetem kutatása szerint, a TV távkapcsolójához érnek a legtöbbet. Ezen tanyázik a legtöbb baktérium. Több mint a vécékagylóban, vagy a mosogatóban. Mindig vigyünk magunkkal egy nedves törlőkendőt, és törölgessük át a távirányítót! Meg a lámpakapcsolót. Ez a második elem, amit a legtöbbször használunk. 

A kávéfőzőre és vízforralóra szintén figyeljünk oda! A Daily Mail azt állítja, hogy egy ohiói helyen a takarítók penészölővel mosták ki a kávéskannát. 

Felejtsük el a szállodai poharakat!

Általában eszünkbe se jut, hogy a szobai poharak veszélyesek lehetnek. Pedig egy rejtett kamerás felmérés alapján nem mossák el őket alaposan. Maximum csak vízzel öblítik át. Az viszont nem elég. 

Semmi sincs ingyen

Vagy legalábbis a hotelek sok mindent felszámolnak. A minibárt nyilván, de az árakat mindenképpen nézzük át! Nem egyszerűen drága a szobaszerviz, hanem rohadt drága. Néha megéri gatyát venni, és elmenni a boltig. 

Elég meglepő, de olyan hely is akad, ahol az is plusz költséget jelent, ha a saját cuccainkat pakoljuk a hűtőbe. Ezt mondjuk ki lehet kerülni, ha a takarítás előtt visszarakjuk a szendvicseket a bőröndbe. 

Általában a szobához tartozó illatszerek és köntösök ingyenesek, máshol viszont nem. A jelszó: csak óvatosan lopjunk sampont!

Most már mindent tud, mehet nyaralni.