A folyton dráguló jegyárak és a jó filmek hiánya miatt egyre ritkábban ülünk be a moziba, és ha az alkotás el is nyerte a tetszésünket, sokszor távozunk kellemetlen élménnyel. Mindig akadnak ugyanis olyanok a teremben, akik nem ismerik az illemet és a mozizás alapvető szabályait, túlzottan is otthon érezve magukat, ezzel rontva a film élvezeti értékén. Összeszedtük, szerintünk kik a legnagyobb tuskók, akik nem képesek felismerni, hogy nem egyedül vannak, hanem több tucat idegen emberrel együtt, akik a zavartalan kikapcsolódás reményében érkeztek. Öt pontot adjon annak a típusnak, akiket a legjobban utál!

1. A csókolózó párokat

Csókolózni jó dolog, de a moziban való smárolás egyszerűen közönséges és tahóság is. A csókolózó pár jelenléte zavaró és idegesítő, és nem a prüdéria miatt, hanem, mert mindennek megvan a maga helye és ideje. Ha mégis az egymás szájában való időzés a fő cél és nem a filmnézés, akkor legalább vegyenek leghátulra jegyet, kevesebb nézőt idegesítenek majd ezzel. Mondjuk ennyi erővel el lehet menni pornómoziba, a célnak pont megfelel, és senkit nem fognak zavarni, sőt.

2. A zörögve kajálókat/büdös kaját evőket

A legtöbb moziban már  nem véletlenül lehet a chipset/pattogatott kukoricát műanyag/papírdobozban kapni, vagyis olyan tárolóban, ami nem jár zörgő hanggal. De egyeseknek drága mulatság ott megvenni a rágcsát. Ők azok, akik hatalmas csomaggal állítanak be és ülnek le a mozivászon elé, majd elejétől a végéig megállás nélkül csörögnek és zörögnek, ezzel rontva a film élvezeti értékét. De van ennél rosszabb is: amikor a mozival szomszédos wokosból viszik be a thai kaját, ami másfél órán keresztül bűzölög a teremben.

3. A pisilőket

Könnyű elkövetni azt a hibát, hogy az ember sörözés után ül be a moziba, aztán nem győz kijárni a vécére a másfél-két óra alatt. De elég csak egy nagyobb adag kólát meginni, hogy szétfeszüljön a húgyhólyag, aztán jön a bosszankodás, hogy a legjobb részletről maradt le. Pedig ebben nem csak ez a kellemetlen, hanem az is, hogy fél soron biztosan át kell mászni a vécére jutáshoz, felállítva és megzavarva ezzel a fesztelenül kikapcsolódni vágyókat. Érthetetlen, hogy a tapasztalat ellenére azok, akik kifizetnek x összeget egy jegyre, nem tudják megállni legalább ilyenkor, hogy felfújt lufi méretűre töltsék meg a hólyagukat.

4. A későket

A mozinézők életét nagyban megkönnyítené az is, ha mindenki időben érkezne a terembe. Nem illik késni, de ha mégis elkövetik ezt a hibát, legalább ne sopánkodjanak hangosan azon, hogy ez megtörténhetett, és ne kezdjék el megbeszélni, miről maradhattak le az elmúlt 10 percben.

5. A dumálókat

A halmaz jó nagy, és ugyanolyan irritáló mindenki benne:

- azok, akik előre lelövik a film poénját,

- azok, akiket nem érdekel a sztori és inkább azt beszélik meg, hogy a Béla megint összejött az Edinával, de minek,

- azok, akik feszt nyomják a viccesnek szánt beszólásaikat a legromantikusabb/legdrámaibb pillanatokban,

- és igen, azok is idegesítőek, akik azért kerülnek szóváltásba valakivel, mert az idegesíti őket valamivel.

6. A háttámlát rugdosókat

Rémesen bosszantó tud lenni, amikor a mögöttünk ülő a kényelmesség nevében nekifeszíti a lábszárát a háttámlánknak, hogy aztán mindegy egyes mozdulatánál a hátunkban érezhessük a felhúzott  térdét. Ráadásul, ha folyamatosan nevet, az egész szék úgy rezeg, mintha centrifugában ülnénk.

7. A büdöseket

Belőlük sajnos mindenhol van jócskán, de míg például egy megállóban menekülőre lehet fogni, addig a moziteremben jó hosszú ideig el kell viselni a társaságukat és az azzal járó szagokat. Teljesen mindegy, miről van szó: izzadság vagy fing, nagyon nehezen viselhető még akkor is, ha kedvenc színésznőnk villant épp a jelenetben.

8. A mobilozókat

De tényleg, minek vesz jegyet az, aki öt percre sem hajlandó letenni a mobilt a kezéből és folyamatosan smsezik? Azokról nem is beszélve, akik nem halkítják le a telefonjukat, mielőtt elkezdődik a film, és csak akkor ébrednek rá, mekkora tahók, amikor full hangosan megszólal Nótár Mary dala, mint csengődallam.

9. A szemetelőket

Kiakasztó tud az is lenni, amikor valaki hatalmas szeméthalmazt és mocskot hagy maga után. Az "Ez a takarítók dolga!" érveléssel normális ember nem tud azonosulni, mert ettől még lehetne viselkedni.