Hetvenes évek: hosszú haj és szakáll, trapéznadrág, tarka, pszichedelikus minták. Nyolcvanas évek: nagy sörények, férfias nők, erős smink, válltömés, ízléstelenség. Kilencvenes évek: minimalizmus, alternatívkodás, kockás ing, oldalzsebes gatya, magas talpú cipők, retrómánia. Könnyű felsorolni az elmúlt évtizedekről, hogy melyiket mi tette egyedivé, és nyilván önnek se lenne különösebben nehéz feladat egy fotóról eldönteni, hogy az mondjuk a hetvenes, a nyolcvanas vagy a kilencvenes években készült-e. Na de mi a helyzet a kétezres évekkel?

A XXI. századból eddig másfél évtized telt el, de valahogy (egyelőre) nem egyértelmű, hogy a második évezred első tíz évét mi tette egyedivé. Lehet, hogy nincs igazunk, de főleg nehéz markáns különbségeket találni a nullás és a tízes évek között, azaz a tíz évvel ezelőtti és a mostani helyzet között. Nem egyszerű megkülönböztetni, hogy hogyan néztek ki az emberek tíz éve és hogyan most – szerintünk nagyjából ugyanúgy. Persze simán lehet, hogy ön a kisujjából kirázza majd a feleleteket, hiszen ebben a képkvízben csak azt kell eldöntenie 20 fotóról, hogy 2005-ben vagy 2015-ben készültek-e.

Ha elindítja a játékot, hétköznapi emberekről, celebeseményekről és divatbemutatókról készült fotókat lát, mindegyik vagy pár hetes, vagy tíz éves. Természetesen csak az olyan képek közül válogattunk, amiken nem láthatók olyan híres emberek, akiknek az arcáról meg tudná állapítani a kort, hiszen egy különbség biztos: idén tíz évvel öregebbek vagyunk, mint 2005-ben. Na de máshogy is öltözködünk, mint tíz éve?

Mivel mindig csak két választási lehetőség van, ha vaktában kattint, valószínűleg akkor is elér kb. 10 pontot ezen a teszten, szóval ha egyszámjegyű eredményt produkál, akkor önnek totál összefolyik az elmúlt 10 év. Ha 11 és 15 pont között teljesít, az azt jelenti, hogy néha meg tudja különböztetni a jelent az előző évtizedtől, de néha nem. Ha azonban 15-nél több jó válasza lesz, akkor elmondhatja magáról, hogy ön igenis látja a markáns különbséget a nullás és a tízes évek között.

20 fotót mutatunk, a fele idén készült, a másik fele 10 éve. Az öltözködés alapján be tudja lőni az évtizedet?

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »