Az Urban Dictionary choreplay-nek hívja azt, amikor egy nő attól indul be, ha a pasiját/férjét láthatja takarítani. A jelenségről a Jezebel is írt, a napokban elég népszerű hashtag, a #LeanInTogether miatt. Az egész nem más, mint egy kezdeményezés: ha a férfi több szexet akar, vállaljon többet a házimunkából. A kampány Sheryl Sandberg és Adam Grant fejéből pattant ki, amivel csak az a gond, hogy a szexet nem igazán jó ötlet feltételekhez kötni, még akkor sem, ha tényleg elege van a nőnek a háztartási munkákból. 

A házimunka és a szex kapcsolatát egy tudományos kutatás is alátámasztja, a Ontario Egyetem 2010-es felmérése, aminek eredménye szerint a nők boldogabbak, ha a férjük is beszáll a házimunkába. A szex és a házimunka kapcsolata a szorongásra vezethető vissza, pontosabban a szorongás hiányára. Más felmérések szerint azok a nők, akik el tudnak lazulni, és nem szoronganak azon, hogy éppen mit kellene megcsinálniuk akár a háztartásban, sokkal inkább élvezik a szexet. A dolog egyszerű, amikor a nők hazamennek a munkából, elvégzik a házimunkát, ellátják a családot, és a sorban a szex csak a teendők egyike, nem pedig A Szex. A Kinsey Intézet egyik szexedukátora szerint ha a partnerek egymás közt igazságosabban osztják le a feladatokat, akkor kielégítőbb szexuális életet élhetnek mindketten. De semmiképp sem úgy, hogy egyfajta cserekereskedelemmel oldják meg a problémáikat: szexért cserébe házimunkát, ahogy a #LeanInTogether kampány hirdeti. Kivéve, ha valakinek éppen ez a fétise, és arra izgul, ha a partnerét takarítani látja.

A choreplay (a chore a házimunkát jelenti, a play itt a szerepjátékot) létező fétis, housework, cleaning, vagy domestic chores neveken is ismert, sőt, ha a házimunkát ízekre szedjük, nem is egy, hanem rengeteg fétist találhatunk: a gumikesztyűtől a tangában/szobalányruhában takarításon át a fertőtlenítő szagáig bármi kelthet valakiben szexuális vágyat

A fétisek jellemzője, hogy orvosi értelemben véve csak egy bizonyos tárgy vagy testrész válthat ki izgalmat valakiből. Ez tud nagyon zavaró is lenni mások számára (, de a házimunka fetisizmus pont nem ebbe a kategóriába tartozik. Sőt, ki ne szeretné, ha feltehetné a lábát, és csak nézhetné a partnerét, ahogy szexiskedve takarít? A Youtube nagyon furcsa részein elég sok ilyen van: asszonyok, nők tangában, trikóban takarítják a lakást – el lehet veszni ezekben, annyi van belőlük.