A kismacskaként nyávogás, a bébis gügyögések, a túlzott affektálás magas, vékony hangon mind-mind hozzásegítenek ahhoz, hogy a kapcsolatban az egyik félre tényleg úgy tekintsen a partnere, mint egy gyerekre. Ez elég is ahhoz, hogy a szexnek hosszú távon keresztbe tegyen. 

„Azzal kezdődött, hogy babynek kezdett hívni, amit azonnal megtiltottam. De aztán a bug szóra váltottunk (bogár), ami még gusztustalanabb a babynél. Most egymást buglingnak, bugathonnak, the bugnak hívjuk... Szörnyű, az üzeneteink borzasztóak" – írta a 26 éves Hannah a TheDebriefnek. A cikkben többen is arról számolnak be, mennyire nehezen tudnak a gügyögésről leszokni, pláne szex közben.

A gyerekes beszédet, egymás becézgetését sok pár csinálja, ennek alapvetően az az oka, hogy a felnőttkori intim emberi kapcsolatokban megmutatkozik a gyerekkor – a családban betöltött szerep, az anya-gyerek kapcsolatok. A gügyögést már egészen kicsi korban hallja minden csecsemő, így beszélnek a legtöbben a gyerekekhez. A kötődés kialakításában fontos szerepe van ennek is, ez az, ami miatt visszaköszön a felnőttkori párkapcsolatokban.

A párkapcsolatban a kezdetekkor a saját közös nyelv cuki, fontos és mindenki boldog, hogy becézgetheti a párját – ez a kölcsönös ragaszkodás jele. Később azonban nyűggé is válhat, a hálószobában ugyanis nem biztos, hogy jó, ha kicsinyítő képzős szavakat használjuk. Az aranyos szavak szex közben, az orgazmus előtti állapotban a legkevésbé sem nevezhető szexinek. Amennyiben ez nem zavaró, lohasztó egyik fél számára sem, akkor természetesen nincs ezzel semmi probléma. De ha kizökkent a szexből, akkor érdemes odafigyelni, és finoman jelezni, szólni a partnernek, hogy maradjon egy kicsit csendben. A stílus természetesen nem mindegy, és ha kényelmesebb, szex után is meg lehet beszélni a másikkal, mi az, ami nem volt annyira vágykeltő. A fontos az, hogy időben észrevegyék, és megbeszéljék egymással a párok, elkerülve, hogy a szex rovására menjen az infantilizmus.