„Gina nagyon vonzó nő. Az a véleményem, hogy ő a legszebb nő, akit valaha láttam" – ezzel kezdődik a 2003-as Fat Girls and Feeders dokumentumfilm, ami a kövér nőkkel kapcsolatos fétist mutatja be. Több figyelemreméltó dokumentumfilm is készült a nagyon kövér nőkről és az őket körülvevő fétisről, ezeket mutatjuk be.

A nő, akit istenítenek a Fat Girls and Feeders filmben megszólaltatott férfiak, Los Angelesben él, a diétázás és tökéletes test városában. Mégis rengetegen tartják őt vonzónak. A 2003-es filmben bemutatott Gina 225 kilóról 373 kilóra hízott, és arról is beszél, hogy aktfotók is készültek róla – ő a valaha volt legsúlyosabb modell. 

A feeder fétis teljesen atipikus, talán Magyarországon elvétve akadhat olyan, aki ebben leli örömét. Attól fétis, hogy a felek egyformán abban találnak szexuális kielégülést, ha etethetnek vagy etetik őket – feedee és feeder a két szereplő. 

A szakértők nem értenek egyet abban, hogy a fétis kedvelői közt hogyan oszlik meg a hatalom, egyenlően, vagy az etető fél manipulatívan hat az evő félre. A végkifejletet tekintve mindkét esetben ugyanaz a veszély áll fenn: akár halállal is végződhet a zabálásorgia. Ráadásul a partnerek nem maradnak együtt örökké, és amikor az etető fél lelép, az is megtörténhet, hogy az evő fél úgy dönt, változtat az életén, és fogyni akar. Ahogy ez megtörtént a 272 kilós Donna Simpsonnal is, akit a férje és a gyermek apja évekig etetett és istenített, majd elhagyta. A férfi abban támogatta a kapcsolatuk alatt, hogy ő nyerje el a világ legkövérebb nője címet. Ez nem jött össze, a 272 kilóról 290-re hízott, és a cél a 450 kiló lett volna. A nőről a Vice is forgatott egy mini dokumentumfilmet, amiben arról is beszél a kövér anyuka, hogy alig képes mozogni.

A mindennapi élet finanszírozására a bbw, azaz a nagyon kövér nők általában az internetet választják, a testükkel és a zabálással vonzzák be a fizető ügyfeleket. A kövérséggel kapcsolatos szexualitásról is készült dokumentumfilm, a My Big Fat Fetish című, amiben bemutatják, hogyan működik egy ilyen weboldal, kik a modellek, és mit csinálnak a színfalak mögött.  A Channel4 filmjét ide kattintva nézheti meg