Eve Addison csak azt vette észre, hogy furcsa duzzanat nőtt a kulcscsontjánál, miután gin tonikozott. Biztos volt benne, hogy allergiáról van szó. Próbált márkát váltani, de mindig ugyanazokat a tüneteket, és fájdalmat váltotta ki belőle az alkohol. Csak az éjszakai verejtékezés után fordult orvoshoz, ahol kiderült, hogy Hodgkin-limfómája van – írja a Daily Mail.

A daganatos megbetegedés a nyirokrendszert támadja, és a csomók főleg a nyaknál, hónaljnál, illetve az ágyéknál jelentkezhetnek. A 24 éves lányt 2014 januárjában diagnosztizálták. Az orvosa megnyugtatta, hogy nem kell aggódnia. Jelenleg a legsikeresebben kezelhető hematológiai tumoros megbetegedés. Főleg a 20-40 éves korosztálynál jellemző. Egyik tünete az alkoholfogyasztás utáni nyirokcsomó fájdalom. Addison nem véletlenül fogalmazott úgy, hogy tulajdonképpen

a gin tonic mentette meg az életét.

A lány 6 hónapig kapott kemoterápiát. Fiatal kora ellenére úgy érezte, mintha egy idős testben élne. Az ágyból is alig bírt felkelni a legnehezebb hónapokban. Addison azóta viszont jól van, és szerencsésnek érzi magát.