Azt írja a Daily Dot, hogy a nyolc éves Sam Griner apukája nagy bajban van: új vesére van szüksége, de a műtétre felkészüléshez és a kezeléshez a családnak nincselég pénze. Mindössze a jófej internetezők segítségére számíthat a család – mégpedig azért, mert a beteg férfi gyereke a legeslegpozitívabb mém az interneteken: Success Kid. Tudják, a kisgyerek, akit mindig akkor szoktak posztolni, ha valami sokkal jobban alakult, mint tervezték.

Justin Griner, az apa 2006-ban lett vesebeteg, három évvel később pedig teljesen leálltak a veséi, azóta dialízisre szorul. Felesége, Laney Griner egy online adománygyűjtő kampányt indított, hogy a műtéttel járó költségeket finanszírozni tudják. Körülbelül 75  ezer dollárra van szükségük, ami csaknak 21 millió forint. 

Értelemszerűen a családfő nem tud dolgozni, és kizárólag egy szervátültetés segíthetne rajta. A biztosításuk fedezi a dialízist és az átültetést, de az ezzel járó kezeléseket – gyógyszereket, ellátást – maguknak kellene állniuk. A gyógyszereket ráadásul a férfi élete végéig. És még egy fogászati kezelésen is át kell esnie, mielőtt műthető lesz.

Success Kid

Sammy Griner 2007-ben lett ismert, amikor édesanyja az akkor 11 éves fiúról a fenti képet posztolta. Először a Myspace-en, majd a Redditen terjedt el, és azóta is mindenhol találkozhatunk vele.