Győrben, a Szigethy Attila út 106. szám alatti házban van egy lift. Ajtaja sűrűn nyitódik-csukódik. Az emberek reggel dolgozni mennek benne, este meg haza, de arra is volt már példa, hogy egy héten át bolyongott a földszint és a hatodik között – írja a kisalfold.hu.

„Jár mindig. Éjjel-nappal. Ha nem használják, akkor is. Ingázik a földszint és a hatodik között. Persze, a lakók néha megakasztják ezt a folyamatot. Felhívják a kilencedikre vagy hasonló piszokságok, de ha végre újra kiürül, folytathatja gyönyörű, örök útját” – bizonyította egy lakó a költészet hatalmát. Elmondása szerint a felvonó egy hétig rossz volt, a javítás után viszont új mániája lett, és inkább egymaga ingázik a földszint és a hatodik emelet között. Még az sem zavarja, hogy néhány éve több mint egymillió forintból újították fel. 

A közös költséget a lift magányos bolyongása miatt meg kellett emelni, de talán megvan az ok: a hatodikon csempét vágtak, a nyomógombok összekoszolódtak, a szálló portól pedig meghibásodott a lift kezelője. Egy úr a lépcsőházban azt is kifejtette, a felvonó „az ötödik emelettől kezdve elfelejti a földszinten beütött programot. Vagyis aki a nyolcadikra tart, de előtte megáll az ötödiken a lift, újra nyomhatja a gombot”. 

A fülke talán egy ideig némán hallgatja az oktalan találgatásokat, aztán megfordul, és nyugodt léptekkel elindul a Szigethy Attila úton