A 35 éves Serpil Duzen a napokban azzal került a címlapokra, hogy véleménye szerint a jógázó nők 20%-a képes elélvezni jógázás közben. A jóga közbeni orgazmusra megalkotta a yogasm szót, a yoga és az orgasm összevonásával – a The Sun is így tette közzé. A nő az Orgasm Daily egyik szerzője, mellette regisztrált ashtanga és hatha jóga tanár Londonban – feltehetően tudja, mit beszél. A 35 éves londoni nő nincs azzal egyedül, hogy nyilvánosságra hozta, sok nő képes testmozgás közben orgazmust megélni, a hasizmok és az alhasi izmok használata tényleg képes ezt előidézni. 

A hasizomgyakorlatok, a kötélmászás, a súlyemelgetés, a biciklizés, a spinning mind azok a mozgásformák, amik közben több nő is arról számolt be, orgazmust éltek át. Ezt alátámasztotta az a kutatás a témában, amit 2011-ben jelentetett meg a Taylor and Francis magazin.

A felmérésben 530 nő vett részt, akiknek átlagéletkoruk 18, 9 év volt. Az eredmény szerint a válaszadók 50%-a élt már át orgazmust mozgás közben, ami nem csoda, hiszen a szexuális  örömérzéshez szükséges összes altesti izmot megmozgatják az említett sportok. 

Szexuális izgalmakat tornázás, testmozgás közben orgazmus nélkül is sok nő él át, ennek szervi okai is vannak: a  medence izmai a sportolás miatt mozogni kezdenek, és mivel a hüvelyt, csiklót, méhet körülvevő izmok a szaporító szerveket is átmozgatják. A felülések a csiklót körülvevő mélyizmok különösen erősen mozgatják meg. Ráadásul a sportolás közben felszabaduló hormonok, például a dopamin is, jelen vannak a szerelem-szexben is, a dopamin euforikus örömet okoz, ez az a hormon, amitől gyorsabban és erősebben ver a szívünk. 

Azok, akiket zavar a szexuális izgalom, amit mozgás közben az alhasi izmok idéznek elő, rendszeresen tornázással segíthetnek a problémán. Ezeket az izmokat, csoportos nevükön PC-izmokat mind a férfiaknak, mind a nőknek edzeniük kellene rendszeresen, a Kegel-gyakorlatok és az intimtorna segítenek ebben.