Charlie Charlie Challenge – ez a neve annak a hülyeségnek, amivel az amerikai fiatalok elütötték az időt a hétvégén, illetve azóta. A játék nagyjából annyi, hogy a résztvevők készítenek egy olyan táblázatot, mint az alábbi, rátesznek kereszt formájában két ceruzát, és megkérdezik, Charlie ott van-e. Aztán a ceruza vagy megbillen, vagy nem. Általában megbillen, de hát miért ne tenné, már az is változtathat a helyzetén, ha valaki rászuszog.

Enyhe logikai ellentmondás, hogy a megidézni vágyott démon esetleg arra a kérdésre, hogy itt van-e, nemmel válaszol. Biztos ilyen humora van ennek a Charlie-nak. Azt ne kérdezzék, hogy magyarul is ért-e, illetve lehet-e Karesznak szólítani.

Ezután a sok lelkes fiatal egymás után teszi fel az élet nagy kérdéseit, például, hogy melyik One Direction taggal fognak összeházasodni. 

Egyes, magukat jólértesültnek valló források szerint Charlie egy mexikói szellem, vagy démon, vagy egy elhunyt gyerek. Szerencsére a BBC egy szakértő segítségével már tisztázta, hogy ennek a baromságnak semmi köze nincs Mexikóhoz. Szóval úgy néz ki, hogy ennek a hóbortnak is pont annyi értelme van, mint osztálykiránduláson, takarodó után ijesztő történetekkel traktálni egymást: jókat lehet visítozni a semmitől. Az alábbi videón ebből láthat tizenegy percet, itt pedig egy instagramnyit.

Fontos – mármint a tapasztalt démonidézők szerint, nem mi mondjuk –, hogy megfelelően zárják le a szeánszot. Meg kell kérdezni Charlie-t, hogy abbahagyhatjuk-e a játékot, különben örökre ott maradhat velünk a rettenetes szellemdémon!

És a végén úgy járunk mint ez a lány, aki izgalmában bizonyára elvakart egy szúnyogcsípést, vagy biciklizés közben szerzett sebet.

Egy philadelphiai pap pedig mindenkit nyomatékosan felkért, hogy ne nyissanak utat a démoni befolyásnak, mert az sok bajt hozhat rájuk – és buzdítsanak erre másokat is.

Na, legyen őszinte, mit gondol?