Janese Walters egyik nap szokás szerint a macskájával játszott. Másnap viszont, amikor felkelt, akkor nem látott az egyik szemére  írja a Toledo News Now

„Felébredtem, de nem láttam a bal szememre. Belenéztem a tükörbe, azt hittem, hogy kötőhártya-gyulladásom van" – mondta a nő.

Elment az orvoshoz. Egy hónapon keresztül nem tudták kideríteni, hogy mi lehet a baja. Egészen addig tanácstalanok voltak az orvosok, amíg ki nem derült, hogy Waltersnek otthon macskája van.

Azt állapították meg, hogy macskakarmolás betegségem van" – mondta a nő. Ennek a betegségnek a hétköznapi neve elég jól leírja, hogy mi okozza a betegséget. A macskák szervezetében van egy baktérium, ami rájuk egyáltalán nem veszélyes, az emberekre viszont nagyon az.

Ráadásul a macskák ezt a baktériumot nyállal könnyedén át tudják adni bárkinek.

Bármivel el lehet kapni  a fertőzést, ami hozzáér egy macska szájához, akár csak egy kis seb az ember kezén. [...] Ha a szembe kerül, akkor problémát okozhat, mert kitágítja az ereket. Májproblémákat is okozhat a baktérium, a gerincvelőbe jutva pedig agyhártyagyulladást okozhat" – mondta Dr. Kris Brickman.

A macskák körülbelül 40 %-a hordozza ezt a baktériumot. A lapnak nyilatkozó orvos azt mondta, hogy két módon tudnak az emberek a leghatékonyabban védekezni a macskák terjesztette betegségek ellen.

Toledo News Now, News, Weather, Sports, Toledo, OH

Az egyik, hogy mindig kezet mosnak, miután játszottak az állattal. A másik, hogy nem hagyják, hogy a macska megnyaljon valamilyen sebet, vagy megharapja az embert.

Walters azt mondja, hogy szerencsésnek érzi magát, hogy csak az egyik szemére vakult meg, ha belenyúl a másik szemébe, sokkal rosszabbul is járhatott volna.

Mielőtt ezzel a betegséggel diagnosztizálták, még csak nem is hallott a macskakarmolás betegségről, a történetével azért állt ki, hogy felhívja a figyelmet erre a betegségre.